"Mož me vara, a ga nočem zapustiti. Prijatelji pravijo ..." (resnična zgodba)

Kaj bi pa ti storila v njenem primeru?

"Mož me vara, a ga nočem zapustiti. Prijatelji pravijo ..." (resnična zgodba) (foto: Profimedia) Profimedia
1. 7. 2022

"Zgodilo se mi je. Po 15. letih zakona me je mož prevaral. Ko sem za to izvedela, sem bila popolnoma zlomljena, neutolažljiva. V življenju se nisem slabše počutila in takrat sem se odločila ..." je svojo zgodbo začela ženska na slovenskem forumu, ki si je nadela ime Prevarana Mici.

Čeprav me mnogi niso podpirali, sem se odločila, da ostanem z njim.

Mislim, da po prevari ne smete sprejemati nenadnih odločitev, ampak se morate s partnerjem pogovoriti in razumeti, v čem je težava. Prevarana Mici meni, da vedno obstaja rešitev. "Ko sem izvedela za njegovo afero, sva se nenehno prepirala in želela sem, da več časa preživi z mano. Potem pa sem spoznala, da tega ne bom tako dosegla. Postala sem bolj umirjena in pustila, da se stvari odvijajo po svoje."

Dodaja, da je tudi sam postal bolj umirjen in skupaj bolje delujeta. "Postal je bolj prijazen, odgovoren in ljubezniv. Čeprav mu nisem nikoli popolnoma oprostila, niti pozabila, sem spoznala, da je veliko bolje ostati z njim, kot začeti novo življenje."

"Mož mi očita, ker je moja mama pri nas 2x na teden, slišiva pa se tudi po 5x dnevno ..."

"Ljubezen kljub vsemu še vedno obstaja."

"Brez njegovih dohodkov ne bi mogla imeti življenja, kakršnega sem vajena," dodaja avtorica prispevka. "Imava čudovite otroke in hišo na dobri lokaciji. Delam le občasno, on pa zelo dobro zasluži in temu se ne želim odreči. Mogoče bom nekega dne imela voljo in moč, da odidem, a zdaj mi je kar dobro. Raje sem včasih sama in osamljena, kot pa da izgubim vse, kar imam zdaj."

Marsikatera ženska je po prevari moškega zapustila. Mnoge so prav tako ostale v zvezi ali zakonu. Kakšni pa so komentarji na njen zapis?

Eden izmed uporabnikov foruma je zapisal:

"Vedno je potrebno prešteti + in – . Ti si odločila, da je pri tebi več plusov. Prevara boli, ampak ni vse črno belo, sploh ker imaš, kot pišeš, urejen dom, lagodno življenje, ki ti ustreza … Ne glede na vse - mislim, da se je treba vedno potruditi, da družina ostane družina."

"Kaj menijo prijatelji, je zelo postranskega pomena, sploh zato, ker prijatelji pogosto niso prijatelji," se je glasil eden izmed komentarjev.

"Vedno se bo nekdo našel ko te bo obsojal ne glede na to kaj narediš. Živi zase kot tebi odgovarja in se ne ukvarjaj z ljudmi, ki jim nikoli ne bo nekaj všeč. "

Kakšno pa je tvoje mnenje o tem zapisu?

Fotografije: Profimedia