Mož je zapustil ženo, kar mu je povedala kasneje, ni šokiralo le njega (ampak tudi nas!)

Po letih zakona je ostala sama, mož pa jo je zapustil z besedami: "Pač zgodilo se je!". Žena ni bila tako kratkobesedna, ... 👇🏼. #Kraljica

Mož je zapustil ženo, kar mu je povedala kasneje, ni šokiralo le njega (ampak tudi nas!) (foto: Profimedia) Profimedia
9. 11. 2021

Zakon in vzgoja otrok nista mačji kašelj, mnogi pari se v teh letih precej oddaljijo ali celo poiščejo tolažbo drugje! 

Splet je te dni obkrožila izpoved ženske, ki je mnoga leta vso svojo ljubezen dajala možu, otrokom in domu, on pa tega ni znal ceniti, raje si je našel mlajšo ljubico. 

Njeno zgodbo si preberi tukaj: 

"Rekel mi je: "Se je pač zgodilo. Doletela me je ljubezen."

Vedela sem, da je konec in vse v meni se je zrušilo. Ljubezen ga ni doletela, ne v enem kratkem trenutku in nikakor ne kar tako čez noč ... že kar precej časa sva se odtujevala, vem. 

Stopila sem proti njemu in stopil je korak nazaj, kot da bi se bal, da ga bom v svoji jezi udarila. Nasmehnila sem se, ga nežno prijela za roko in rekla: "Daj, usediva se, samo eno vprašanje imam zate."Za domačo mizo sem ga s cmokom v grlu povprašala: "Jo ljubiš tako, kot si nekoč mene?" Osramočeno je spustil pogled in mi odgovoril, da jo. Morda še bolj.

Odgovorila sem mu:

"Ne, nimaš je rad kot mene, niti je nikoli ne boš imel. Mene si ljubil z vsem svobodnim srcem in umom, brez obveznosti in stresa. Njo ljubiš strahopetno, glede na to, da si sam rekel, da se ti je 'kar zgodila'. Ljubezen se ne zgodi, ljubezen pomeni preživeti ure in ure z nekom, pomeni milijon izgovorjenih besed, tisoče bežnih dotikov, na stotine pravih.

Ne, ni se 'kar zgodila'. Izbrana je bila, tako kot si bil ti zame izbran in kot sem bila jaz, v množici drugih, izbrana zate. Ne ljubiš je bolj kot mene, saj sem bila jaz tvoja svobodna izbira, ona pa je tvoj pobeg!

Bežiš od mene, utrujene. Da, priznam, utrujena sem vsak dan! Utrujena zaradi službe, doma, otrok. Priznam, zanemarila sem te in preprosto ne najdem časa, da bi se uredila zate in ti pripravila najljubše kosilo. Priznam tudi, da velikokrat še sama sebi nisem všeč.

Ne ljubiš je bolj kot mene, ker si k meni prišel iz sveta, v katerem sta obstajala zgolj ti in tvoja tišina, iz sveta brez neprespanih noči, jokajočih se otrok in skrbi glede neplačanih položnic. K meni si prišel, da bi skupaj ustvarila nemir, taisti nemir, zaradi katerega zdaj bežiš k njej. 

Zato me ne žali z besedami, da se je tvoja nova ljubezen preprosto zgodila, ne žali najinih skupnih let.

Sploh nisem jezna nate, sem že dolgo časa slutila, da je konec. Le težko mi je bilo to priznati na glas.

Nekje globoko iz moje ranjene duše se mi je misli prikradel tipični kliše, da sem sama kriva za vse to. Ampak veš, vseeno bi spet ponovila vse najino – ljubezen in nemir, kajti bilo je veliko lepega in po lepem se naju bom spominjala. 

Zdaj se ne bojim več. Moj strah, da te bom izgubila, je izginil takrat, ko sem ugotovila, da te enostavno že dolgo sploh nimam več. In ko se mi bo nekdo v prihodnosti 'pač zgodil', on nikoli ne bo ti.

Ljubezen, ki tam nekje čaka name, nikoli ne bo to, kar imava midva, saj nikoli več ne bom mogla dati tolikšnega dela sebe nekomu in nikoli več mi noben moški ne bo pomenil več, kot pomenim sama sebi."

Povzeto po: miss7mama

Fotografije: Profimedia, GIPHY

Preberi še: "Vem, da me žena vara, a jaz jo še vedno ljubim - kako naj se soočim z njo?" (izpoved Slovenca)

Priporočamo tudi: Tamara Korošec razkrila, KDO je Dorotejin srčni izbranec (Ljubezen po domače)