Pismo bralca v stiski: "To me pri punci zelo moti!"

13. 2. 2016
Pismo bralca v stiski: "To me pri punci zelo moti!" (foto: profimedia)
profimedia

Tokrat je partnerski svetovalki Meliti Kuhar pisal naš bralec. Preberi, kaj ga moti pri punci, ki mu je všeč. Kaj bi mu svetovala ti?

Odgovarja: Melita Kuhar, strokovnjakinja za partnerske odnose in vzgojo otrok

Vprašanje bralca

Ena punca iz sosednje stolpnice mi je res všeč, me pa odvrača njena preteklost, ker poznam fante, s katerimi je bila spolno aktivna. Skratka, nimam pojma, kako naj to požrem? Želim imeti to razčiščeno. Sva pa oba stara 24 let. In Melita, bi vas prosil, če kaj več o tem napišete na svoj blog.

Odgovor Melite Kuhar

Hvala za idejo, naj napišem kaj več o tej tematiki na moj blog. Bom, v kratkem!

Mislim, da sta dve opciji, in sicer bi prva lahko bila ta, da sploh nehate razmišljati o tej punc. Kajti, če vas njena preteklost in bivši spolni partnerji motijo, potem vas bo to motilo cel čas vajine zveze. Še posebej moreče in zoprno bo to zato, ker ji nikoli v celoti ne boste zaupali in boste pri sebi kar naprej premlevali, kaj je ona delala tistemu v postelji, vam pa mogoče ne. In podobne nepomembne zadeve.

Ko se zaljubimo v nekoga, pride ta oseba v naše življenje z vsemi plusi in minusi in je to treba vzeti v zakup. Če vas njena preteklost res moti, punco rajši pozabite in si poiščite neko nedolžno dekle. Vsaj pomislekov ne boste imeli, saj boste njen prvi.

Druga možnost je, da ste lahko hvaležni, da boste imeli punco, ki že zna dobro izvajati različne posteljne spretnosti in ima izkušnje, kar pomeni, da jih bo delila z vami in boste kot v sedmih nebesih. Ob tem pa seveda ne smete in ne morete biti ljubosumni na njene pretekle izkušnje, saj je prav zaradi njih postala poznavalka.

Karkoli se boste odločili, imejte v mislih to, kakšen človek je ta punca, in ne, s koliko fanti je spala. Ker je v partnerskem odnosu je potrebnega ogromno dela in potrpežljivosti in iskanja kompromisov, da zveza vsaj približno deluje. Verjamem pa, da ni enostavno živeti z mislijo na njeno preteklost. Se mi pa tukaj postavlja povsem drugo vprašanje: Kakšna je vaša moška samozavest?

Avtorica prispevka sem univerzitetna diplomirana socialna pedagoginja in diplomirana socialna delavka Melita Kuhar, ki vodim projekt Svetovalnica. Dosegljiva sem na tel.št. 031 666 168. Če bi se radi naročili na individualno svetovanje, ali me kaj povprašali, pišite na: info@svetovalnica.si.

Več o zgoraj napisanem si lahko preberete tudi socialnem omrežju www.facebook.com/Svetovalnica.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ