Moško srce se zlomi drugače kot žensko

Čeravno moške in ženske enako močno boli ‘zlomljeno srce’, pa je razlika v tem, da so si prvi, za razliko od drugih, svoje srčne rane nakopali na drugačen način.

22. 4. 2008

Menda zato, ker naj bi podzavest moških in žensk delovala iz različnih reproduktivnih vzgibov, tako vsaj pravijo psihologi ...

Ker se moško hrepenenje najraje napaja kar iz zaljubljenosti na prvi pogled, so ti bolj nagnjeni k temu, da zapadejo v obsesijo, kako dobiti žensko in ne kako jo zadržati, medtem ko se ženskam lomi srce ob spoznanju, da razmerje, v katerega so toliko vložile, ne vodi na dolgi rok nikamor, a ga še vedno poskušajo rešiti.

Nevarne pasti - zanjo in zanj!

Ker moški in ženske tako zelo drugače pristopamo k ljubezenskim razmerjem, je:

  • za moško srce najbolj nevarna past idealiziranja ženske, saj lahko postane odvisniki od lova na zanje domnevno sanjske ženske (to lahko postane celo njegova bivša, pri čemer je že nekoliko pozabil, da za časa, ko sta bila par, niti slučajno ni bila tako zelo sanjska),
  • medtem ko je za žensko srce najbolj nevarno prepričanje, da mora razmerje v katerem je, uspeti, in to za vsako ceno!

Prevetritev teh dveh prepričanj bi tako moške kot ženske lahko obvarovala pred veliko nepotrebnih srčnih tegob, še pravi stroka.

Pa srečno!