Moški, skrajni čas je, da nehate verjeti TEM 5 neresnicam o ŠČEGETAVČKU

Ob št. 5 boš obnemela, prisežemo! 😳

Moški, skrajni čas je, da nehate verjeti TEM 5 neresnicam o ŠČEGETAVČKU (foto: Profimedia) Profimedia
8. 12. 2021

Bodisi je za to kriva nepravilna izobrazba, neka vrsta "vraževerja" ali napačne informacije na spletu ... Dejstvo je, da se o vaginah in ščegetavčkih govori marsikaj.

Tokrat s teboj razbijamo pet najpogostejših mitov o ščegetavčku:

Mit #1: Ščegetavček je gumbek.

Si vedela, da je kar 90 odstotkov ščegetavčka skritega? Tisti "gumbek", ki je viden, je le njegova glavica – podobno kot pri penisu. Povprečna velikost celotnega ščegetavčka je približno enaka povprečni velikosti penisa (cca. 12 cm).

Ščegetavček ima ogromno živčnih končičev, ki segajo globoko v vagino, čeprav se morda na prvi pogled ne zdi tako.

Mit #2: Vaginalni orgazem ni enako kot klitorisni orgazem.

Resnica je takšna: vaginalni orgazem ne obstaja.

Drugače povedano, ko med penetracijo v vagino uživaš, v resnici čutiš s pomočjo mreže živčnih končičev, s katerimi so prepredene vaginalne stene. Ti živčni končiči pa so povezani s ščegetavčkom.

Ups! Med seksom si v resnici ON na vse pretege pred teboj želi skriti TO

Predstavljaj si, da je ščegetavček enak tvojim brbončicam na jeziku. Je hrana okusna, ker imaš okušalne brbončice ali ker imaš luknjo v obrazu? In čeprav se lahko orgazmi razlikujejo v intenziteti in dolžini, je zmeraj ščegetavček tisti, ki opravlja vso delo.

Mit #3: Orgazem točke G ni enako kot klitorisni orgazem.

V kolikor je ženska občutljiva okoli svoje "točke G", se lahko ponovno zahvali svojemu ščegetavčku.

Mit #4: Orgazem materničnega vratu ni enako kot klitorisni orgazem.

Maternični vrat ima živce, občutljive na pritisk, ne pa tudi na dotik. Mnoge ženske ob pritisku ob maternični vrat čutijo užitek, nekatere celo doživijo intenzivni orgazem, ko penis ali vibrator doseže to območje. No, druge pa bi ob dotiku penisa z materničnim vratom moškemu najraje eno "primazale".

"Večkrat dnevno masturbiram, do seksa s punco pa mi ni - je z mano vse ok?"

V kolikor se moški dotakne materničnega vratu, je to pogosto zato, ker ženska ni popolnoma vzburjena. Ko je, se njena vagina razširi, poveča se navlaženost, maternični vrat pa se pomakne navzgor in nazaj – po domače povedano: "s poti".

A vendar je pri tem ponovno ključ vsega prav ščegetavček. Užitek, ki ga ženska čuti pri "orgazmu materničnega vratu", ni posledica dotikanja tega predela, ampak stimuliranja vaginalnih sten, ki so – kot smo že pojasnili – prepredene z živčnimi končiči ščegetavčka.

Mit #5: Ščegetavček ima 8000 živčnih končičev, kar je dvakrat več kot penis.

Resnica je, da ne vemo točno, koliko živčnih končičev je v ščegetavčku (ali penisu), saj tega nihče nikoli ni zares raziskoval. Kar vemo, pa je to, koliko živčnih končičev je v ščegetavčku krave. Ja, prav si prebrala. Izvirna raziskava, ki trdi, da ima ščegetavček "8000 živčnih končičev", je bila narejena na kravah in ne ženskah.

Povzeto po Carlyn Beccia

"S partnerjem sva po nesreči pristala na SEKS ZABAVI in to, kar sva doživela ..."