Moški, mislite, da so ženskam všeč izklesana telesa? Hm... raje imamo takšna!

Tale članek je namenjen bolj moški populaciji, no, pa tudi za tiste ženske, ki (mislijo, da) so našle svojega izklesanega viteza, pa čutijo, da jim kljub temu nekaj manjka… Ne! Njemu manjka – manjka mu kakšen kilogramček več! ;)

Moški, mislite, da so ženskam všeč izklesana telesa? Hm... raje imamo takšna! (foto: Profimedia) Profimedia
2. 11. 2017

Moški, ste prepričani, da je vse, kar si ženska želi, mišičast tip – tak, ki spominja že skoraj na katerega od bogov iz grške mitologije?

Niti ne, smo veliko bolj preproste, kot si mislite. Seveda v mlajših letih rade pogledamo za lepim teleščkom, kasneje, ko se želimo ustaliti in imeti družino, pa doma na kavču (ali v postelji ;)) veliko raje vidimo tipa s trebuščkom.

Saj vemo, da je zadnje čase v modi t.i. "dad bod", kajne?

Kot pravi profesor Richard Bribiescas, avtor knjige How Men Age: What Evolution Reveals About Male Health and Mortality, imajo takšni moški oziroma očetje daljšo življenjsko dobo, so ženskam bolj privlačni in celo bolj "spretni" pri posredovanju svojih dobrih genov naprej.

Pridobljeni kilogrami, ki zaradi padca testosterona pridejo po tem, ko moški postane oče, lahko imajo za zdravje presenetljive koristi, pravi profesor Bribiescas.

Ta na videz "nemoški" proces lahko ojača imunski sistem ter celo prepreči srčni infarkt in rak prostate.

Profesor Bribiescas razloži, da lahko to, da se moški "sprijazni" s trebuščkom, hkrati pomeni, da se bolj osredotoči na vzgojo otrok, namesto, da bi na primer okoli "lovil" ženske.

Ženskam so že od nekdaj bili ljubši nekoliko bolj okrogli, bolj zreli moški – a pri tem ne gre za debelost

... hkrati pa ne gre za moškega z vidnimi trebušnimi mišicami.

"Dad bod" – izraz, ki se je prijel v zadnjem času – opisuje moškega, ki vzdržuje razmerje med "pivskim" trebuhom in športno aktivnostjo. Nekaj v tem smislu: "Občasno grem na fitnes, prav tako pa čez vikend spijem kakšnega več in pojem pico."

Zato: moški, privoščite si kakšen kos pice in ne pretiravajte s športno aktivnostjo – ženskam je to všeč! ;)

Aja ... če nisi prepričana, kako je videti "dad bod"...

... ja, to je Leonardo DiCaprio! ;)

Preberi še: Sanjaš o princu na belem konju? Pozabi, ženske naj bi bile srečnejše s takšnimi moškimi!

NUJNO preberi tudi: "The Biggest Loser Slovenija - tako se NE dela!" so zgroženi na Fakulteti za šport