Moški in ženske so razkrili, kaj so resnični razlogi za njihovo varanje

Kaj pri človeku sproži gumb za skok čez plot?

Moški in ženske so razkrili, kaj so resnični razlogi za njihovo varanje (foto: profimedia) profimedia
15. 6. 2018

Različni statistični podatki kažejo, da je primerov varanja ogromno.

Ena izmed bolj kontraverznih spletnih strani Ashley Madison (Velika Britanija), kamor se včlanijo moški in ženske, ki iščejo nekoga, s katerim bi skočili čez plot, je letos objavila statistično poročilo o svoji članih.

Številke so pokazale, da se na spletni strani vsak mesec prijavi kar 20.000 Britancev.

Kaj pa je dejanski razlog, da se "zavestno" odločiš za varanje? Preverili smo različna mnenja na spletu in našli nekaj osebnih izpovedi.

Jana, 45

Z bivišim možem sva bila poročena 20 let. Veliko je delal od doma in ko so otroci odrasli, sem se navadila, da ga ni doma in sem se intenzivno začela ukvarjati z različnimi hobiji. Pela sem v zboru, kjer sem navezala stik s pianistom. Kmalu zatem sva začela najino afero. 

V meni se je prebudilo navdušenje, ki ga že dolgo nisem občutila in ugotovila sem, da me pri možu vse več stvari moti. Razmišljala sem o ločitvi in sem o tem spregovorila tudi s terapevtom. Možu afere nisem omenjala, povedala pa sem, kako se počutim in upala, da bo spoznal, da najin zakon ni več to, kar je bil. 

Vklopili so se njegovi obrambni mehanizmi in sploh ni želel priznati, da je karkoli narobe in to je bilo zame znamenje, da je čas, da prekineva. Minilo je eno leto in jaz sem še vedno srečna s svojim pianistom.

David, 30

Poročen sem bil tri leta. Žena ima majhnega otroka iz prejšnje zveze, jaz pa sem moral delati veliko nočnih izmen (po poklicu sem zdravnik), kar je pomenilo, da sva zelo malo časa preživela skupaj. Podnevi sem večinoma spal, ko pa sem le imel možnost, da se druživa, sva ponavadi morala narediti še različne opravke okoli hiše.

Večino človeške interakcije sem dobil od svojih kolegov, služba je bila nek izhod, kjer sem lahko bil to, kar sem. Tam sem tudi spoznal mlajšo žensko, ki je bila navdušena, da je lahko v zvezi s "šefom", in stvari so se hitro odvijale. Žena je kmalu izvedela, saj je pred tem tudi sama delala v isti bolnišnici in je tam še vedno imela prijateljice.

Žal mi je, da sem imel afero in nočem zapustiti svoje žene, zato se trenutno tudi trudiva popraviti stvari.

Polona, 48

Nikoli nisem prebolela moževe afere. Obiskovala sva terapevta, in ker ga nisem hotela izgubiti, sem se pretvarjala, da je vse v redu. Ampak ni bilo. Počutila sem se izdano, jezno in žalostno, da sem izgubila moškega, ki sem ga tako spoštovala.

Nikoli nisem imela namena varati iz samega maščevanja, ampak pojavila se je priložnost, ki bi jo drugače zavrnila, tako pa sem jo sprejela.

Vse se je končalo, ko sem možu ponesreči poslala sporočilo namenjeno mojemu ljubimcu. Čaka naju še dolga pot, da popraviva najino zvezo, ampak prepričana sem, da nama bo uspelo.

Kasper, 37

Z ženo sva bila poročena štiri leta in ves čas sem imel občutek, da v najinem imenu sprejema vse odločitve. Šele po aferi sem se zavedel, da imam tudi jaz pravico odločati. 

Vse skupaj se je začelo s spletnimi klepetalnicami, kjer sem se pogovarjal z različnimi ženskami. Bolj resno je postalo po dveh letih, ko sem si dopisoval s samo eno žensko. Zanimala se je zame in moje življenje. To je bilo nekaj, česar nisem občutil že zelo dolgo, in skušnjava me je premagala.

Dogovorila sva se, da se srečava v hotelu, kjer sva tudi seksala. Po tem sem se počutil grozno, ker vem, kaj vse žena naredi za naju in kako dobra je do mene. Čez nekaj časa je ugotovila, da sem imel afero in zato sva poskusila z zakonsko terapijo, ampak je bila najina povezava izgubljena.

Podpisala sva ločitvene papirje, jaz pa sem se preselil k svoji ljubici. Tudi ta zveza se ni obnesla in sedaj sem zopet samski.

Foto: Profimedia

Vir: metro.co.uk

Preberi še: Odkrili smo kdo je srčni izbranec Ilke Štuhec!

Priporočamo tudi: Ganljive besede, ki jih je Bode Miller povedal po smrti svoje hčerkice