"Moji starši zahtevajo, da se znebim dojenčka, ker sem zanosila z ..." (zapis Slovenke)

"Njihov predlog je poniževalen in nesprejemljiv in o njem nočem slišati ničesar."

"Moji starši zahtevajo, da se znebim dojenčka, ker sem zanosila z ..." (zapis Slovenke) (foto: Profimedia) Profimedia
20. 10. 2022

"Prosim preberite mojo zgodbo in mi pomagajte, če imate idejo, kako se lahko zaščitim.

Od nekdaj sem črna ovca v družini. Samo uspešneži okoli mene, sama pa še srednje šole nisem zaključila. Vedno sem bila pod pritiskom, nikoli nisem naredila nič dovolj dobro ali prav in zato sem postala mala upornica. Če sem se jim dovolj dolgo upirala, so se mi naveličali težiti in nekaj časa sem potem imela mir pred njimi.

Rada sem hodila po svetu, ker sem bila tako deleč stran od njih. Denar sem si služila priložnostno, toliko za preživetje, potem pa sem spoznala njega, najboljšega, prijaznega, čutečega, lepega, ... ki me je ljubil in nič želel v zameno.

Je izobražen, kar je kar redkost za državo, iz katere prihaja, priden za delo, kar je tudi bolj redkost za njegov narod, in ker v njegovi državi ne zanj in ne zame, sploh pa za otročka, ni prihodnosti, sva se odločila, da grem roditi domov, v Slovenijo.

Domači so me zavrnili, da me nočejo, ker jim že celo življenje delam sramoto, sedaj, ko sem se noseča s temnopoltim revežem, je pa za njih res preveč. Pod streho naju je vzela čudaška teta, ki je tudi ena od sramot naše družine, bori se namreč s psihično boleznijo.

On si je našel službo, tudi sama sem nekaj malega delala do poroda, pa tetin penzijon in zmoremo. Lepo nam je bilo, do poroda. Najin lepi in ljubljeni otroček se je rodil z iznakaženima rokicama. Po porodu se je pri meni oglasila mama.

Zahteva, da se znebim dojenčka, naj ga dam v posvojitev, oni pa nama bodo s fantom uredili streho nad glavo in obema redni službi v očetovem podjetju.

Njihov predlog je poniževalen in nesprejemljiv in o njem nočem slišati ničesar. Fantu raje ne povem, za kaj gre. Hudo mi je za najinega dojenčka, prepričana pa sem, da zanj njegovi rokici ne bosta ovira. Moji me nadlegujejo vsak dan in nad mano vršijo pritiske.

Rada bi zaščitila svojo družinico s teto vred, za katero mi obljubljajo, da jo bodo spravili v 'umobolnico', mi pa bomo ostali brez strehe nad glavo in potem se bom morala vdati. Nikoli se jih nisem bala, sedaj se, ker ne vem, kako daleč lahko gredo. Vedno bolj se mi dozdeva, da so mojo teto oni naredili 'noro', ona o svoji bolezni nikoli ne govori.

Bila sem na policiji in so mi rekli, da mi ne morejo pomagati, ker nimam nobenih posrednih dokazov.

Ne vem, kako naj nas zaščitim, razen, da se vrnemo v fantovo domovino, kjer bomo imeli vsaj mir pred mojo družino, četudi razmere tam niso v redu.

Zapis je bil objavljen na tem slovenskem forumu.

Preberi še: "Žena mi med spolnim odnosom ne pusti, da jo spravim do vrhunca, namesto tega raje ..." (klic na pomoč moškega)

Priporočamo tudi: "Moj mož ves čas domov vabi moške, in TO je razlog" (izpoved naveličane žene)