"Moja žena skrivaj daje odraslemu sinu mesečno žepnino - je to normalno?" (klic na pomoč Slovenca)

"Misli, da jaz ne vem ... Stalno so brez denarja, sam pa ni podjeten, da bi kaj dodatno delal oziroma iskal boljšo službo, raje popoldan hodi na kavice, sprehode, s frendi."

"Moja žena skrivaj daje odraslemu sinu mesečno žepnino - je to normalno?" (klic na pomoč Slovenca) (foto: Profimedia) Profimedia
23. 9. 2022

"Torej, en od otrok je zelooo umetniška duša, je pravzaprav uživač življenja. Res ne vem, kje se je vzel, verjetno po ženinih starših, ampak naš je in nimamo kaj.

Z ženo sva mu dala stanovanje in sedaj s svojo družino tam uživa oziroma životari, saj so stalno brez denarja, sam pa ni podjeten, da bi kaj dodatno delal oziroma iskal boljšo službo, raje popoldan [hodi na, op. a.] kavice, sprehode, [s, op. a.] frendi.

Žena na skrivaj, misli, da jaz ne vem, daje sinu mesečno žepnino 300–500 eur.

Po eni strani se nama to ne pozna in se mi zdi bolje, da mu sedaj pomagava, kot da na stara leta dobi dediščino, po drugi strani je pa odrasla samostojna oseba in mora sam poskrbeti za svojo družino in bi mu moralo biti pravzaprav pod častjo, da sprejema denar od staršev," je na slovenskem forumu zapisal moški.

Ker ga je sosed prekinil med užitkom, je CELOTNI stavbi namenil TO sporočilo

Nato pa dodal: "Ne morem reči, da je len, saj mi brez problema pomaga recimo v vinogradu, pri žaganju drv, prav tako tudi svojim kolegom, ki jih ima veliko in ga imajo zelo radi. Samo ta pomoč je seveda gratis.

V njem ni nobene ambiciznosti, da bi imel kaj več. Recimo lepše stanovanje, boljši avto, lepe cujne, skratka nobenega pohlepa, za razliko od sorojenca, ki bo, da naredi posel, šel skoraj preko trupel.

Skratka, znajo živeti zelo skromno in se nikoli ne pritožuje, da jim kaj manjka. No, tukaj sem pa tudi sam v dilemi, katero življenje je lepše in manj stresno; njegovo neambiciozno, skromno, ali od sorojenca, ki je bolj po meni in mu ni nikoli dovolj, skoraj vsako leto nov avto, lepe cunje, ampak časa nima pa nikoli, niti za družino, prijateljev pa mislim, da sploh nima.

Ja, [prvotno omenjen sin, op. a.] hodi v službo in ima mizerno plačo, prav tako njegova žena. Ampak tudi brez najine pomoči lahko živijo, skromno, ampak živijo. /.../ konec koncev se pa tako in tako lahko vsi vozimo v starih cliotih, imamo jakne in kavbojke po par let, tudi omara v stanovanju in kopalnica služita svojemu namenu 50 let, torej mu moram dati prav, da ne rabi nobenih materialnih reči, ampak hoče samo uživati življenje brez stresa, pritiskov."

Kaj pa na to praviš ti?

"Starši pričakujejo obisk vsak teden!"
(klic na pomoč Slovenke)