"Moja punca se mi GABI, saj sem odkril, da pod oblačili nosi ..." (izpoved zgroženega Slovenca)

"Ko ji omenim, kako zelo me moti, se skregava do konca."

"Moja punca se mi GABI, saj sem odkril, da pod oblačili nosi ..." (izpoved zgroženega Slovenca) (foto: Profimedia) Profimedia
28. 11. 2022

"Imam en problem, [za katerega, op. a.] resno ne vem, kako bi se ga lotil. Je res čudne narave [in je, op. a.] resničen in ni zgodbica z interneta.

Pred nekaj časa sem si sposodil od nje avto in sem v prtljažniku našel plenice za odrasle.

Ok, sem pomislil, da jih ima za babico, saj je nepokretna. Par dni za tem pa opazim v najinem smetnjaku kar nekaj plenic. Pa ji nisem nič rekel. Povedala mi je, da je imela vse do drugega letnika probleme z mehurjem (mislim, da neka oblika lažje inkontinence) in je bila 24 ur na dan v plenicah in je rekla, da je zelo vesela, da se jih je rešila.

Sedaj pa opažam vsak dan v smeteh plenice, in ko sem jo vprašal po tem, mi je odgovorila, da jih nosi, ker ji je udobno v njih, ampak jih ne uporablja. Torej vrže bek neuporabljeno plenico.

Sedaj je od tega najinega pogovora že kakšnega pol leta [in, op. a.] sploh ne skriva več tega.

Včasih še obleče pod pajkice plenico in gre v službo.

Ko ji omenim, kako fejst me moti to, pa se skregava do konca. Ne vem. kaj narediti, ampak jo imam preveč rad, da bi kar končal zvezo," je na tem forumu zapisal nek fant.

"Od fanta vsak dan poslušam, da moram shujšat" (klic na pomoč Slovenke)

Preberi, kaj so mu svetovali nekateri uporabniki:

1.

"Iz tvojega pisma veje skrb. A hkrati tudi ego. Pojdi v srce, preden se pogovoriš z njo. Edino tako ti bo povedala zgodbo, ki tiči za tem. Edino [tako, op. a.] ji lahko daš podporo pri razreševanju stiske, ki je za tem. Prav gotovo nihče zaradi lepšega ne nosi plenic. Srečno."

2.

"Za inkontinenco si ni sama kriva, polulati se v službi ima resne posledice (tudi, če ne dela z ljudmi), stran pa tudi lahko meče 'čiste' plenice (verjetno se ni vonjal urin na daleč, zato ker je ženskega spola in imamo takšno anatomijo … /.../ Sam pa verjetno tudi ne bi nosil istih spodnjic celi teden. Če je inkontinenca problem, potem pač jasno povej in odidi – ona ne more tega spremeniti.
Verjamem pa, da je tudi zate stresno …"

"Ljubim svojo ženo, a da se vzburim, potrebujem ..." (izpoved moškega)

3.

"Pogovori se z njo! Ampak pogovor tipa: 'TO na tebi mi gre ful na živce,' ne bo uspešen. Poskušaj biti bolj open-minded, povprašaj jo, zakaj. Ji je res samo všeč občutek? Hoče biti ziher za vsak slučaj. da se inkontinenca ne ponovi? Jo takrat začnejo obdajati spomini? Ima mogoče fetiš? /.../ Je to del nje ali samo manjša razvada? Če je to del nje, se boš žal moral odločiti, ali to sprejmeš ali ne.

Po drugi strani pa – če je to njena razvada, saj s tem nikomur ne škoduje. Ne krši nobenega zakona (za razliko od tega, če bi te motilo, da se zakaja s kanabisom). Denar, s katerim si kupuje plenice, je njen. Objektivno gledano, če greš ti po službi na pivo in to gre njej na živce ima ona večjo pravico od tebe zahtevati, da to nehaš, saj z alkoholom bolj škodiš sebi in drugim. Zato pomni, če boš ti od nje zahteval, da neha s tem, lahko tudi ona od tebe zahteva, da končaš kakšno svojo razvado.

P. S. Ne meni se za ljudi, ki bodo dopisali, da je tvoja punca zmešana ali pa da je z njo kaj narobe. Strpnost, razumevanje in empatija niso skupne vrednote tukaj – človek, ki 40 let ždi na istem zornem kotu, bo verjel, da so vsi drugačni od njega v zmoti."

4.

"V takšnem trenutku sta pomembna sočutje in razumevanje. Tudi, če se vedenje ne spremeni, s tem ni nič narobe. Narobe je, če se dekle počuti kakorkoli nesprejeto ali nerazumljeno. Potem ne bo nikoli dovolj zaupala, da bi se zares začela pogovarjati o kakršnikoli težavi, ki jo ima. Ljubezen, sočutje, odkritost in komunikacija so vedno nujni za dober odnos. Takšne so vsaj moje izkušnje."

Kaj bi mu pa svetovala ti?

"Sovražim fafanje, in TO je razlog, zakaj" (13 žensk brutalno iskreno o oralcu)