"To, da je moj očim pogosto odsoten, mame nikoli ne moti - zdaj vem, ZAKAJ" (izpoved Slovenke)

"Mama mi prepoveduje, da se vtikam v njeno življenje, jaz pa mislim, da ..."

"To, da je moj očim pogosto odsoten, mame nikoli ne moti - zdaj vem, ZAKAJ" (izpoved Slovenke) (foto: Profimedia) Profimedia
18. 11. 2023

"Skoraj vse življenje odraščam z očimom. Z bratom sta sicer bistveno bolj povezana kot midva, a tudi midva imava neko vez in vzajemno spoštovanje, pa tudi rada ga imam.

Vedno je bil korekten do mene in brata in vedno sva se lahko zanesla nanj, tudi pri marsikateri lumpariji naju je kril in bil vedno najin zaveznik, ki naju je zagovarjal pred mamo. Omogočal nam je lepo življenje in stvari, ki nam jih oče ni nikoli.

Meni je celo pomagal pri nakupu svojega stanovanja. Veliko je odsoten, ker dela v tujini, moje mame pa to ne moti. Zdaj se mi zdi, da vem, zakaj.

Ker ima ljubimca. Srečali smo se v hotelu, kjer sem bila na oddihu s prijatelji. Najhuje mi je, ker ji ni bilo niti kaj dosti nerodno. Po moje je bilo meni bolj pred prijatelji, ki poznajo mojega očima.

Ob prihodu domov sem se poskušala pogovoriti najprej z bratom, ki informaciji ne verjame, in nato še z mamo, ki mi prepoveduje, da se vtikam v njeno življenje.

Mislim, da bi očim moral izvedeti resnico, ker je to edino pošteno do njega, potem pa naj se naprej odloči sam," je na forumu zapisalo dekle.

"Je normalno, da moja punca s svojim bivšim VSAK DAN počne TO?" (Klic na pomoč fanta)

Kako so se na to odzvali ostali uporabniki? Zelo različno ...

1.

"Povej mami, naj pove očimu, sicer mu boš ti. Kako bi se ti počutila, če bi očim vedel, da te fant vara, pa ti ne bi povedal?"

2.

"Ti bom jaz postregel s svojo zgodbo, da ti bo jasno iz enega stališča, kaj je tvoja dolžnost, da narediš.

Pred točno 16 leti je moja mama imela ljubimca. Sestra je za to vedela in tako je trajalo kake pol leta. Hvala bogu je mama bila tako zatrapana, da je na starega leta dan povedala to očetu. In kakšna je bila reakcija, da je bila tiho moja sestra, s strani mojega očeta? Na mojo sestro je tudi bil jezen, ker je bila tiho in skrivala! In to dolgo! Jaz sem jih takrat imel komaj okoli deset, tako da itak nisem vedel, zakaj sem cele popoldneve sam.

Zatorej staro kokoš predstavi pred dejstvo, ali mu naj sama pove ali mu boš pa ti. Ker v nasprotnem primeru bo še na tebe na smrt jezen, ne samo na tvojo mamo. Pa nima veze, če je samo očim! Verjetno si zasluži resnico. Vam je dovolj pomagal! Razmisli, če bi rada živela z občutkom krivde, samo zato, ker je to tvoja mama, pa ker se te kao ne tiče. Vam ga je ona domov pripeljala. On je bil tisti, ki je vaju dva sprejel kot svoja, iz ljubezni do nje. Vidva sta ga sprejela delno tudi zaradi nje. Taka mama ni vredna take žrtve. Varalica je varalica, moški ali ženska, nima veze! Ne nosi tega bremena. Brezveze."

3.

"Jaz se v te stvari ne bi vtikovala, ti nisi pri tem nič kriva. Naj se zmenita, ali pa tudi ne. Lahko, da on to celo že ve. Ni pa na otrocih, da bi se ukvarjali s seksualnim življenjem staršev. To ni zdravo. Poglej, če očim ne ve, ali noče vedeti, boš povzročila gorje, ker se je težko pred celo družino soočit z dejstvi, ki bi jih raje ne poznal.

Mami pa le povej, da to, kar dela, ni lepo, niti fer. Na štiri oči, brez bratov, očima in cele žlahte."

Kaj bi ji pa svetovala ti?

"Z možem sva imela trojčka z drugo žensko, zdaj pa on NOČE narediti TEGA" (izpoved ženske)