"Mami sem dal darilo, namenjeno ženi - ko sta to obe izvedeli, sta ..." (izpoved Slovenca)

"Vse bi naredil, da rešim situacijo. Pa ne mislim, da sem naredil kaj narobe, ampak da bi lahko spet končno imel svoj mir."

"Mami sem dal darilo, namenjeno ženi - ko sta to obe izvedeli, sta ..." (izpoved Slovenca) (foto: Profimedia) Profimedia
17. 11. 2023

"Za obletnico poroke sem ženi kupil lep nakit. Ko je bil doma spravljen na mestu, kjer ga žena ne bi mogla najti, je začela govoriti [op. a.], da ona ne bi nobenega darila, da bi rajši proslavila lepo obletnico z večerjo, ker trenutno niso časi, da bi denar razmetavali za darila, ki so sama sebi namen.

Najina obletnica sovpada z maminim rojstnim dnem. Tokrat je bila okrogla. Odločil sem se, da nakit podarim mami, ženo pa peljem nekam na lepše.

Vse sem zaupal sestri, ki se je na praznovanju zarekla pred mojo ženo. Žena je pobesnela, češ da bi ji ga lahko, če sem imel nakit doma, vseeno podaril. Da je neprimerno, da sem ga izbral zanjo in ga dal mami. Vmes se je vključila še mama in mi vrnila nakit.

Zdaj ga nobena od njiju noče, zameril sem se obema, ker baje ne razumem, kaj pomeni osebno darilo. Ob vsaki priložnosti mi navržeta, kako sem zadevo zaje*al in kako nobena tega ne bo pozabila. Zraven se je vmešala še sestra, ki je zakuhala vso to jezo in zamero. Misli, da sem totalen bebec.

Sem zelo nekonflikten in umirjen človek, ki uživa v slogi in miru. Vse to, kar prestajam zadnje čase, me nervira in kali moj mir.

Vse bi naredil, da rešim situacijo. Pa ne mislim, da sem naredil kaj narobe, ampak bi rad spet imel svoj mir. Pametne rešitve dobrodošle! Trenutni situaciji nisem kos," je na forumu zapisal obupan Slovenec.

Slovenka na forumu izjavila, da stanovanje odda le TEM ljudem - takšnega odziva gotovo ni pričakovala

Takšno rešitev mu je ponudila ena od članic foruma:

"Vsi ste preveč razvajeni. Res je, da se darila ne podari drugemu, ampak takšna drama okoli tega je pa tudi čisto pretirana.

Opraviči se ženi in povej, da si jo upošteval in zato raje peljal nekam, kot dal nakit. Naredil si točno tisto, kar je ona hotela. Nakita nisi vračal oz. menjal, ker si ga pogledal in se ti je zdel primeren tudi za mamo (čeprav ji ni bil prvenstveno namenjen).

Opraviči se mami, ker to ni bilo darilo zanjo, ampak ko si premislil, si ugotovil, da je nakit tako klasičen, da bi ustrezal tudi njej, in zato nisi šel menjat/kupit drugega.

'Opraviči' se sestri, da si ji sploh karkoli zaupal, ker je naredila totalno sranje za brezveze in ji ne misliš več povedati nič, ker samo štalo dela.

Če mislijo še naprej težit zaradi tega, pa po*izdi in povej, da si hotel samo osrečiti vse in upoštevati ženo, da si se opravičil in razumeš svojo napako, a da odslej ne kupiš več nobenega darila, in odvihraj ven.

Sem ženska, ampak te tvoje so pa res vredne svojega denarja. Sploh sestra, kaj je imela za govorit dalje, pa če je prva slišala žena, bi bila tiho in razčistila s tabo, ne pa, da se mamo vleče v to. Zdaj imaš vsaj dve po butastem užaljeni ženski, samo zaradi enega (najbrž celo dragega) darila.

Ja, si bil nespameten, ampak delal si pa z dobrimi nameni. In tako pravijo – pot v pekel je tlakovana z dobrimi nameni."

Se strinjaš z napisanim? Bi mu sama kako drugače svetovala?

"Odkar se je ločila, moja mami ves čas počne TO - počutim se nelagodno" (izpoved Slovenke)