Ljubezen (pod vplivom)

Kar nekaj razlogov je, da ti fant, ki ga videvaš že nekaj časa (in ti vseeno še ni rekel, da te ljubi), kar naenkrat prizna nesmrtno ljubezen v stilu Romea in Julije.

28. 5. 2009

Je končno premagal sramežljivost? Se je končno zares zaljubil? Je pojedel kaj čudnega? Mu je z jezika ušla debela laž, ker mu bo razneslo jaj… ?! Joj, joj …

Pod vplivom alkohola

Trop veselih fantičev ti ob treh zjutraj prepeva podoknico pri minus desetih stopinjah. Jasno je, da se podviga ne bi lotili trezni. Prva možnost za tako nerazumno obnašanje je, da si enemu (tvojemu) članu tropa tako zelo pri srcu, da je podkupil še preostale štiri, da bi lahko nastopil v kvintetu.

Druga možnost je, da je nekdo (še vedno tvoj) izgubil stavo, ki poleg petja obsega še tisto podtočko, pod katero te mora še do konca tedna položiti in posneti s kamero. Znano je, da zaradi alkohola omrtvičenemu možganskemu centru, ki je zadolžen za civilizirano obnašanje, popusti razum. Fant, ki ga je ‘dal na zob’, bo enkrat preveč iskren, drugič pa ne bo vedel zase.

Če sta pila doma, je verjetno padel v depresijo. Ker se smili samemu sebi, bi naredil in rekel (!) vse, kar je treba, da bi od tebe dobil nekaj tolažbe. Če sta pila zunaj in je vzdušje sploh veselo, ti bo naložil, da je vate zaljubljen že od takrat, ko sta skupaj hodila k pevskemu zboru. Ti naj bi se zaradi teh besed popolnoma raznežila.

Vsekakor lahko njegovim besedam pogojno verjameš. Zanesljiv test bo po noči, polni strastnih izbruhov in obljub, lahko opravil šele naslednji dan: če se bo obnašal in govoril tako kot prejšnjo noč, ga je pijača končno odtajala, če bo spet stari dobri fičfirič, ki ga na tebi še najbolj zanima tvoja zadnja plat, pa je najbrž že izginil kot kafra.

Na kratko: Če je pod vplivom alkohola, ne boš nikoli takoj vedela, pri čem si: čisto mogoče je, da govori sveto resnico, je pa tudi enako verjetno, da je le pohoten in obupan.

Pod vplivom zlomljenega srca

Velja, da je partnerja najlaže na hitro preboleti z novim. Na tem mestu bi bilo vabljivo zapisati, da si razočarane punce najbolj želimo nove zveze, razočarani fantje pa hitrega seksa brez čustev. Resnica je, da v večini primerov obvelja ‘fantovski’ način prebolevanja.

V času, ko so rane še sveže, si poleg tega, da bi se on vrnil in te prosil odpuščanja, še najbolj želiš nekaj poštenega muckanja. Če sumiš, da fant, ki se pridno smuka okrog tebe, spada v to kategorijo, bodi pozorna na naslednje znake:

1. Pri tebi išče sočutje in obtožujoče govori čez bivšo. Diagnoza: sveže razočaran.

2. Bivše noče niti omeniti, a če jo slučajno ti, ponori. Diagnoza: zanikanje.

3. Že na prvem zmenku ti reče, da te ljubi, in nato razvije celo teorijo o seksu na prvih zmenkih. Tiste, ki bi mu takoj dala, ne bi nikoli, bog ne daj, imel za lahko. Diagnoza: obupan.

Na kratko: Razen če se Brad Pitt ne bo nenadoma razšel z Angelino, pozabi na svojo sočutno naravo in ne privoli v seks iz usmiljenja. Lahko mu pomagaš tudi kako drugače, če želiš, na primer s pogovorom.

Pod vplivom njegove bande

Če je še precej mlad (recimo pod 22 let, prav?), ima njegova klapa nanj odločilen vpliv. Včasih zadostuje, da mu eden od prijateljev namigne, da si huda mačka, pa bo že zaljubljeno škilil k tebi čez točilni pult. Glavna dinamika, ki poganja družbo hormonsko zastrupljenih fantičev, je pač tekmovalnost.

Glavni petelin v družbi ti bo nemudoma izpovedal ljubezen, če bo ugotovil, da si te želijo vsi njegovi prijatelji. Kje je bil, preden si spoznala tudi njegove prijatelje? Sumljivo, sumljivo … In če sta se ravnokar zagledala? Čeprav se ti takole z drugega konca lokala zdi seksi za znoret, ga najprej dobro preveri. Ni rečeno, da se s tabo spogleduje zato, ker ima ob sebi navijaški klub. Ne črtaj ga takoj zaradi treh opic, ki ga trepljajo po hrbtu in porivajo v tvojo smer!

Na kratko: Če si ga spoznala na večer, ko je v večji družbi, ne popusti, dokler ga ne spoznaš, kadar je sam.

Pod vplivom ekstazija in kokaina

Obe omenjeni drogi močno potencirata občutke sreče in povzročita neustavljivo željo po človeški bližini. Kar naenkrat ima človek rad vse ljudi, vsi so mu všeč, in vsi so vredni greha. Bodi torej previdna, če je tvoj dragi povohal ali pogoltnil kaj nedovoljenega. Vse, kar bo storil in rekel v blaženem stanju, vzemi z rezervo. Seveda se te nobeno opozorilo ne bo prijelo, če si tudi sama zaplavala z njim.

A ker si pametna punca, o tem močno dvomimo! Vedi, da so njegovi umetno povzročeni občutki neresnični in kratkotrajni. Kakorkoli na takšno noč niti ni za pričakovati, da ti bo rekel, da te ljubi. Pod vplivom droge se počuti precej samozavestnega in samozadostnega, to pa pomeni, da bi se rad mečkal s tabo, če si za, če ne, pa s katero drugo. Katerokoli drugo.

Na kratko: Samo reci NE!

Pod vplivom nogometne zmage

Ko njegovo moštvo dobi najpomembnejšo tekmo v sezoni ali kar prvenstvo, ni dvoma, da je tvoj fant čisto pijan od sreče. (Tako bi se ti počutila le, če bi te na kolenih zaprosil za roko tvoj najljubši filmski igralec.) Svet nenadoma vidi skozi rožnata očala, in če se mu je še včeraj zdelo, da imaš pet kil preveč in ne preveč seksi oprsje, si danes zanj postala idealni križanec med Kate Moss in Pamelo Anderson.

Prvo razočaranje boš doživela, ko boš opazila, da nisi edina lepotica v mestu – ne, svet je zanj postal raj, v katerem se sprehajajo sami top modeli. Ogromna količina serotonina, ki se je v njem sprožila, ko je sodnik zapiskal konec tekme, ga je potisnila v hipijevsko stanje ljubezni in miru.

Hkrati ima zaradi divjega navijanja tudi testosteron na zgornji dovoljeni meji, zato te bo brez nadaljnjega hotel spraviti v posteljo. Če hočeš izvedeti resnico, golo resnico brez celofana in pentljice, počakaj, da se malo ohladi. A če bi z njim rada zanosila, vseeno izkoristi priložnost. Baje sta se Victoria in David Beckham spoznala po eni izmed njegovih zmagovitih tekem in imata zdaj že tri!

Na kratko: Lahko bi bil začetek zmagovite ljubezni … vse do prvega poraza njegovega moštva (do tega pa bo prišlo, najbrž, prej kot v sedmih letih).

Pod vplivom seksa

Polna jajčka in testosteron so največji lažnivci na svetu, a za to pač ne moreš kriviti njega, ampak njegov hormonski sistem. Če mu boš v trenutku krize omenila, da nimaš nič proti analnemu seksu ali celo vznemirljivi akciji v troje s tvojo najboljšo prijateljico, se bo zgrudil na kolena in brez slabe vesti oznanil, da ni nikoli verjel, da bi lahko koga tako močno ljubil kot ljubi tebe. Čeprav se v trenutku velikih besed najbrž počutiš vzneseno, ne pozabi, da potrebnemu žrebcu ne gre verjeti na besedo.

Podobno velike količine omenjenih hormonov se sprožijo po dobri masaži ali gledanju komedije, zato, če ne verjameš, hitro rezerviraj termin pri maserju s smislom za humor! Kakorkoli – bolj verjemi tistemu, kar bo izjavil po seksu. To bo, upoštevajoč dejstvo, da je moškim, ki so šli s tabo le zato, da bi zadostili svojim potrebam, po seksu le do spanja ali hitrega umika, kar dovolj dober pokazatelj prave ljubezni.

Na kratko: Presliši vse, kar ti bo naložil pred seksom, in si ga – če ti je zares do tega – lepo privošči ter si zapomni in zapiši vse, kar ti bo rekel po (tvojem!) tretjem orgazmu.

Alja Maček

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri