Punca puncam o puncah

Ljubezenski in življenjski nasveti prave lezbijke.

17. 2. 2014

V1: Hodim z biseksualko.

Skrbi me, da sem le prehodno obdobje njenega življenja. Zares mi je všeč, a teh misli se ne morem otresti. Pomagaj!

O: Ne poznam lezbijke, ki ne bi trpela v objemu biseksualke, a kljub temu vama daj priložnost, če ti je resnično všeč. Bisek­sualci so v obeh svetovih (hetero in homo) na dnu verige – zato skušaj sočustvovati. Morda sta našli ljubezen svojega življenja – naj vaju ne bo strah, da bi ugotovili, ali je to res.

V2: Nikoli še nisem spala z žensko.

Skrbi me, da se bo moja neiz­kušenost opazila, ko bom prvič. Naj ji najprej povem, da sem še nedolžna ali naj preprosto sledim toku?

O: Mnogo lezbijkam so zelooo všeč punce brez izkušenj, saj jim lahko same pokažejo nov svet lezbičnega seksa. Predstavljaj si, da si spet neizkušena radovedna srednješolka. Dokler si ti za stvar, naj te ne skrbi za druge. Zagotovim ti lahko, da bo oseba, s katero boš naredila ta korak, navdušena. Najpomembnejši del seksa ni tehnika, ampak vnema.

V: Sem edina lezbijka v precej konservativni službi, kjer delam.

Skrbi me, da me bodo ljudje obravnavali drugače, če izvejo, da sem homoseksualka. Naj dejstvo zadržim zase ali naj ga ponosno razkrijem vsem?

O: Če se v pisarni obnašaš čudno in se izogibaš debatam o spolih in razmerjih, obstaja možnost, da so nekateri že posumili v tvojo spolno usmerjenost. Praviš, da je služba konservativna, a verjamem, da te sodelavci utegnejo pozitivno presenetiti. Nobene potrebe ni, da vsem razkriješ svoje osebno življenje. Če se počutiš, kot da moraš stvari prikrivati in lagati, se vprašaj, ali je ta služba zares pravi prostor zate. Morda je tvoje dobro počutje na tem mestu bolj pomembno.

V: To, da sem lezbijka, ni več skrivnost.

Mami sem povedala pred kakšnim mesecem in zdelo se mi je, da je ne moti, zdaj pa se tej temi v pogovoru nenehno izogiba. Kaj in kdaj naj kaj rečem?

O: Nekateri starši na svoje otroke gledajo kot na podaljške samih sebe. Če je njihov otrok gej, oni pa ne, lahko to prizadene njihovo samopodobo. Ali pa jih skrbi, da njihove otroke zaradi tega čaka težka prihodnost. Takšne starše bi morali obvestiti, v katerem stoletju živimo. Če praviš, da tvoja mama nima težav s tvojo spolno usmerjenostjo, z njo ni treba delati kot s porcelanom. Še danes se pogovori z njo.

V: Je 'scissoring' (drgnjenje spolovil drugo ob drugo) mit?

Položaj sem videla v pornografiji, a mene osebno nikoli ne vzburi.

O: Položaj deluje za nekatere, za druge pač ne. Anatomsko ujemanje je velik dejavnik za to, da bo seks dober ali ne. Če si zares želiš, da bi položaj deloval, poskusi vajini telesi podložiti z nekaj blazinami, poskrbi, da vama bo udobno in da bo stanje spodaj namočeno in gladko. Predlagam dobro predigro in morda uporabo lubrikanta. Ne ukvarjaj se predolgo z nerodnim položajem in tem, da bi bile tvoje noge videti kot škarje. Eksperimentiraj! Še veliko drugih in bolj prijetnih položajev obstaja.

Fotografije: Anna Wolf, Nc, Profimedia.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri