Leta 2050 bomo seksali z roboti

Eksperti za umetno inteligenco (pri tem seveda ne mislimo na v brinetke pobarvane blondinke) trdijo, da bomo do leta 2050 seksali z roboti ...

4. 1. 2008

David Levy je povedal, da bodo roboti takrat tako podobni pravim ljudem, da bo težko razločiti med 'umetnim' in originalom. In menda bo seks z njimi celo boljši!

Noro dober seks

V svoji novi knjigi, Seks z roboti: Evolucija odnosa med človekom in robotom, je med drugim zapisal: “Noro dober seks za vsakogar! Je to sploh lahko komu ne-všeč?”

Seks z roboti bi bila dobra alternativa za umiritev nekaterih - sebi ali drugim nevarno seksualno nenasitnih - apetitov posameznikov, a kot pravi Levy, bodo ‘robotov za seks’ najbolj veseli tisti, ki so bodisi tako neprivlačni ali pa socialno izolirani, da težko vzpostavljajo romance z drugimi ljudmi.

Koristi za vse

Levy je povedal tudi:

“Ti ljudje so tako zelo osamljeni, da so v sebi globoko nesrečni. In roboti za seks bodo zato več kot dobra alternativa za te ljudi. Pa ne le za njih! Iz teh in še nekaterih drugih razlogov sem prepričan, da bodo roboti za seks koristni celotni družbi.”

Prvi v vrsti

“Če bi že danes obstajal takšen robot, bi bil sam eden prvih, ki bi ga preizkusil!” je še povedal Levy in dodal: “To bi storil že iz čiste radovednosti in ne zato, ker bi bil seksa morda tako potreben. Sem namreč srečno poročen!”

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri