To je lepilo za uspešno ljubezensko razmerje!

Tudi razmerje, ki obeleži vrsto let uspešnega shajanja, se lahko v trenutku razdre, če med partnerjema ni dovolj lepila …

To je lepilo za uspešno ljubezensko razmerje! (foto: Profimedia) Profimedia
10. 10. 2017

Poleg dvosmerne komunikacije in zaupanja med teboj in partnerjem so pomembni tudi drugi dejavniki, ki v vajinem razmerju delujejo kot močno lepilo.

Lepilo št. 1:

Sanje v objemu

V posteljo se odpravita skupaj in poskusita zaspati v objemu ali z roko v roki. Kakršen koli telesni stik vaju bo navdajal z varnostjo, da sta povezana drug z drugim tudi ponoči.

Lepilo št. 2:

Večerno poročilo

Partnerju se lahko zaupaš v postelji pred spanjem in mu poveš, kaj vse se ti je zgodilo čez dan. S tem si lahko prečistiš misli in se s prazno glavo prepustiš nočnemu počitku. A čeprav resne pogovore odsvetujejo v postelji, se ravno v okolju, kjer sta najbolj intimna, lahko pogovarjata prav vse.

Lepilo št. 3:

Pogovor ob jutranji kavici

Vstanita 15 minut prej in ta jutranji čas, ko sta oba razmršena in zaspana, namenita jutranjemu prebujanju ob kavici. Pogovor o dnevnih načrtih ob omamnih vonjavah jutranje kave so lahko pravi balzam za lep začetek dneva. Takšna jutranja srečanja vaju lahko držita skupaj celo življenje!

Lepilo št. 4:

Brez obtožb

Ko se v razmerju pojavijo težave, se nad partnerja nikoli ne smeš obrniti z obtožbami ali ljubosumnimi napadi. Izogibaj se vprašanjem, za katera veš, da ne bo imel odgovora – na primer: 'Zakaj se nikoli več ne odpraviva v kino?'. Stavek zastavi drugače in izrazi svojo željo: 'Želim si, da bi šla pogosteje v kino'. Morda pa tvoj partner sploh ne ve, da tako rada hodiš v kino, pa čeprav sta skupaj že vrsto let.

Lepilo št. 5:

Izreci ali sprejmi opravičilo

Ljudje delamo napake in hitro se lahko zgodi, da človeka prizadeneš z besedami ali nepremišljenim dejanjem. Če storiš napako ti, se opraviči takoj! Če pa stori napako tvoj partner, mu poskusi oprostiti!

Lepilo št. 6:

Pogled namesto besed

Da bosta še bolj povezana, se med pogovorom, družinskim kosilom, srečanjem s prijatelji ali romantično večerjo glejta globoko v oči. Pogled lahko pove veliko več kot tisoč besed!

Lepilo št. 7:

Drobne vsakodnevne pozornosti

Ugotoviti moraš, kaj je partnerju najbolj pomembno in mu vsak dan nameniti nekaj takšne pozornosti, ki jo bo najbolj cenil. A zapomni si, tisto, kar pri razmerju veliko pomeni tebi, ni nujno, da toliko pomeni tudi tvojemu partnerju!

Preberi še: Poročni fotografi razkrili, kako že takoj vedo, da se zakon ne bo obnesel in Na TA način podaljšata čudovit občutek po seksu!

Poglej še, kako ljubko hči ima Anika Horvat in kaj Tanja Žagar počne tik pred porodom!