Komu kaj pripada po razpadu zveze?

Med zvezo nabirata stvari, ljudi in kosmate prijatelje. Uporabi naslednje nasvete, da bosta razdelila svoje skupno imetje. In še moder nasvet: Če nobeden od vaju ni povsem navdušen glede tega, kar je dobil, je to znak dobrega kompromisa. Pa začnimo ...

5. 4. 2013

Tvoja lastnina

Tisti od vaju, ki je stvar kupil, bi jo moral tudi obdržati (razen če sta bila poročena). Za stvari, ki sta jih delila, naredita seznam: začnita pri stvareh, o katerih je najmanj spora, potem pa preidita na velike in izmenoma izbirajta.

Skupni prijatelji

Določene delilne črte se bodo zarisale same, za skupne prijatelje pa določita pravila. Povej jim, da si z njimi ne želiš govoriti o bivšem.

Njegov prijatelj, ki je postal tvoj prijatelj

Vprašaj se naslednje: če bi to osebo spoznala v drugačnih okoliščinah – ali bi si želela biti prijateljica z njo/njim? Če je odgovor ja, pošlji e-pošto in povej, da bi še vedno rada ohranila prijateljske stike.

Tvoj ljubljenček

Deljenje skrbništva le poraja zamere in vzdržuje povezanost. Po navadi je eden od vaju primernejši za skrb živali – na primer tisti, ki ima bolj prilagodljiv urnik. Ja, bolelo bo, vendar je najprimerneje,     da ga obdrži tisti, ki bo lahko za kosmatinčka bolje skrbel.

Njegova družina

Če ste si bili blizu, jim napiši sporočilo: "Hvala, kar ste me tako lepo sprejeli. Vedno vas bom imela v srcu." Tudi če je tvoj bivši naredil kaj groznega, ga ne skušaj očrniti. Normalno je, da mu njegova družina stoji ob strani.

Pripravila: Petra Arula