Koliko ljubimcev? Odvisno kdo vpraša!

Medtem, ko so dosedanje raziskave spolnosti kazale, da naj bi moški v povprečju prej kot ženske izgubljali svojo ‘nedolžnost’ in imeli več spolnih partnerjev, postaja jasno, da ...

11. 5. 2009

... razlike med moškimi in ženskami v resnici niso tako velike, saj je ‘problem’ le v tem, da ženske na ta vprašanja ne odgovarjajo po resnici (temveč jih prilagajajo merilom, za katere so prepričane, da jim jih vsiljuje družba in omika).

Eksperiment resnice

Psihologinji Terry Fisher in Michele Alexander sta se prav zato odločili, da bosta enkrat za vselej prišli do konca morebitni neiskrenosti anketirancev glede njihove prve spolne izkušnje, številu spolnih partnerjev in frekvence spolnih odnosov.

Lažni poligraf

To sta storili tako, da sta ista vprašanja zastavili testirancem, ki sta jih postavili v tri različne okoliščine:

  • delu testirancev so posredno dali vedeti, da bodo njihovi odgovori vidni raziskovalcem, tako, da so ti stali pred vrati testirne sobe in čakali ...
  • delu testirancev so omogočili, da so na vprašanja odgovarjali v zasebnosti in anonimno,
  • še enemu delu testirancev pa so namestili kar elektrode na roke in na vrat, tako da so ti zmotno verjeli, da njihove izjave preverjajo na poligrafu laži.

Javno priznajo do 70% manj

Izkazalo se je, da so ženske, ki so bile prepričane, da bodo njihovi odgovori vidni, v povprečju priznale 2,6 spolnega partnerja (vse ženske so bile študentke, mlajše od 25 let), tiste, ki so mislile, da so njihovi odgovori anonimni, 3,4 partnerjev, tiste, ki pa so verjele, da spotoma preverjajo tudi njihovo resnicoljubnost, pa so priznale v povprečju 4,4 partnerjev.

Medtem, ko so ženske priznale do 70% več spolnih partnerjev, ko so verjele, da jih lahko dobijo na laži, pa se odgovarjanje moških ne glede na okoliščine skorajda ni spreminjalo.

Ekskluziva za 'Zaupno’!

Raziskovalci spolnosti, zdravniki, psihologi (in starši) naj torej ne pozabijo, da bodo odgovori, ki bi jih radi na to temo ‘dobili’ od deklet in žensk najverjetneje variirali glede na to, kdaj, kje in kako sprašujejo dotična vprašanja, pa tudi glede na to, kdo sprašuje.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri