Ko ti prvič dahnem 'ljubim te!'

Kaj misliš, kdo bo v paru drugemu prej na glas priznal, da ga ljubi? Ženske? Hja, točno to so predpostavili tudi raziskovalci s tehnološkega inštituta v Massachusettsu.

30. 6. 2011

A v raziskavi, v kateri so dodobra izprašali 45 moških in žensk, se je nazdanje izkazalo, temu ni tako. Prav moški so bili v 61,5 odstotka primerov tisti, ki so prvi izrekli usodni besedici – ljubim te.

Moški o tem razmišljajo prej!

Moški začnejo o tem, da bi izrazili svojo ljubezen, razmišljati po 97,3 dneva, ženske pa šele šest tednov pozneje, so zapisali v poročilu, objavljenem v publikaciji Journal of Personality and Social Psychology.

Raje povej prej kot kasnje!

Eksperimenti so tudi razkrili, da so moški najbolj srečni, če omenjene besede slišijo bolj na začetku zveze. Vendar ne zaradi tega, ker bi bili posebej rahločutni – besede namreč vzamejo kot znamenje, da si želi ženska v posteljo z njimi. Če besede slišijo pozneje, jih lahko zagrabi strah pred resno zvezo.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri