Ko o tvojem razmerju vsi drugi vedo več kot ti

Če se ti zdi, da je v tvoje razmerje z mnenji in sodbami kar naenkrat vpletenih preveč ljudi, je mogoče prišel čas, da jim zavežeš jezike (in nekaj malega spremeniš tudi pri sebi).

Ko o tvojem razmerju vsi drugi vedo več kot ti (foto: Getty images) Getty images
12. 11. 2014

Morala bi pohiteti

Včasih misliš, da se ti bo zmešalo: prijatelji ti prigovarjajo, da je že čas, da začneta živeti skupaj, starši bi na tvoji roki že radi videli zaročni prstan, sodelavke, ki so že rodile, pa ti na uho šepetajo 'tiktak, tiktak'. Nikomur nisi dolžna pojasnjevati, zakaj živiš, kako živiš, zato bo dovolj, da vsakomur poveš, da si trenutno zelo zadovoljna s svojim življenjem in da ne bi ničesar spremenila.

Morala bi ostati z njim

Okolica vaju vidi kot sanjski par, ki skupaj kajta, smuča in hodi na potovanja, a nihče ni z vama zvečer pri mizi in v spalnici, nihče se ne zbuja z vama in nihče ni priča vajinim prepirom. Ko omeniš, da se bosta verjetno razšla, naletiš na vsesplošen odpor. Razloži jim, da se preprosto nimata zadosti rada in da si oba zaslužita spoznati primernejšega partnerja.

Morala bi se raziti

Včasih pa je le pomembno, da poslušaš še kakšno drugo mnenje, še posebno če si ujeta v škodljivo razmerje, iz katerega ne vidiš izhoda, ker si navezana, ker so njegovi starši tako fajn, ker imata skupno premoženje ali je na poti celo otrok. Verbalno in fizično nasilje, droga, alkohol in druge zasvojenosti ter varanje nimajo nikakršnega opravičila, zato ga tudi ti nehaj opravičevati.

Mogoče bi se morala raziti

Prijateljicam se zdi neprimerno, da si mu oprostila skok čez plot, mami se zdi nedopustno, da še noče otrok, sodelavke pa te poslušajo, kako se vsak dan pritožuješ nad njim, in te imajo počasi dovolj. Ljudje razumejo, da si nora nanj, mislijo pa, da bi morala razmisliti, ali si zares srečna. Povej jim, da spoštuješ njihovo mnenje, a da boš zavoljo ljubezni še malo počakala, kako bo, če bo ...

Prevedla in priredila: Alja Maček

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri