Ko igra zbudi poželenje

Poigraj se! “V eni uri igre lahko človeka spoznamo bolj kot v enem letu pogovora,” je rekel Platon. Hm ... velja to tudi za posteljne igrice?

27. 7. 2006

Punce pri Cosmopolitanu menimo, da je seks precej resna stvar. Resno zabavna, če smo bolj natančne. Strinjamo se (tudi), da bolj se ob njem zabavamo, bolj si ga želimo. In ker še tako dober seks ni nikoli tako dober, da ne bi mogel biti še boljši, menimo, da se je priporočljivo v postelji včasih tudi malce poigrati ...

Dobra novica: če pri igrah nasploh pogosteje doživljaš poraze kot zmage - ne skrbi, pri igricah v postelji nikoli ne moreš izgubiti. Vedno lahko le dobiš. Morda tudi tisto, kar si na skrivaj že dolgo želiš, pa še nisi zbrala dovolj poguma ...

“Igriva seksualna aktivnost ne vlije v vajina srečanja le poživljajoče energije, omogoča vama tudi, da raziščeta fantazije na lahkoten in neobvezujoč način,” pravi Jane Bogart, avtorica knjige Sexploration. Si pripravljena?

Sladko pričakovanje

Kaj potrebuješ? Nekaj, s čimer mu boš zavezala oči in nekaj najljubših namazov, kot so: čokoladna krema, sladka smetana, med, jagodna marmelada ...

Kako se poigrati? Nadvse užiten nedeljski zajtrk se lahko nadaljuje v slastno predigro ... Najprej mu zveži oči, nato si na nekaj najbolj vročih točk svojega telesa namaži različne sladke okuse. Uganila si - natančno tam, kjer želiš, da jih potem poliže! Ulezi se, on pa naj z jezikom in s pomočjo tvojih usmerjanj najde najljubši okus, ki se skriva na najbolj občutljivi točki. (Bodi izvirna, saj veš, tam, kjer ne bo najprej iskal.) Preden ga bo našel, bo njegov jezik naletel vsakič na drugo sladko presenečenje. Ko boš potešena in si boš želela sladkosti tudi ti, zamenjajta vlogi.

Obračun poželenja: Naelektreno pričakovanje vaju bo držalo pokonci. Medtem ko bo on premišljeval, kaj vse bo okusil njegov jezik, boš ti na robu sladkega pričakovanja, kateri tvoji živčni končiči bodo naslednji vzdraženi.

Kocka strasti

Kaj potrebuješ? Dve kocki, košček papirja in svinčnik.

Kako se poigrati? Na papir napišita številke od 2 do 12. Ob vsaki številki napišita položaj iz Kamasutre, ki ga obožujeta (ali čisto novega, ki si ga želita poskusiti). Vrzita kocko in se igrajta, dokler vama ne bo v določenem položaju postalo preveč všeč in se bosta odločila igro nadaljevati naslednjič ...

Obračun poželenja: “Ker ne bosta vedela, kateri položaj bo naslednji, bo to še povečalo seksualno napetost in vznemirjenje v vaju,” razlaga terapevtka za seks Aline Zoldbrod, doktorica filozofije, avtorica knjige Sex Talk.

Čarobna lučka

Kaj potrebuješ? Mini žepno svetilko ali pisalo z lučko.

Kako se poigrati? Ko bosta oba že gola, ugasni vse luči in se skobacaj k njemu v posteljo. Začni takole: prižgi lučko in jo usmeri na čuten košček svojega telesa, kjer si želiš njegovega poljuba ali vročega jezika. Pusti tam lučko prižgano toliko časa, dokler ne boš zadovoljno predla - nato mu pokaži naslednjo točko ... Tako ponavljaj te smerokaze, vse dokler ne boš popolnoma ‘razsvetljena’ od užitkov. Potem pa boš lučko predala njemu in se ti posvetila njegovim točkam poželenja. (Kdo ve, morda doživiš presenečenje.)

Obračun poželenja: Je način, kako boš fantu pokazala, kje hočeš, da te ljubkuje, ne da bi mu to morala povedati z besedami. Ne pozabi tudi na to, da moški obožujejo vizualno stimulacijo. Osvetljevanje tvojih delov telesa v temi bo pravi ‘cukrček’ za njegove oči.

Erotični prizori

Kaj potrebuješ? Dve ali tri knjige z erotično vsebino (za silo bodo tudi vroče zgodbice iz revij ali z interneta).

Kako se poigrati? Seksi odlomek, kjer je podrobno opisana erotična scena, ki močno vzburja domišljijo, naglas berita drug drugemu. Nato žgečkljiv prizor ‘obnovita’. Vse do zadnje podrobnosti. Predstavljajta si, kot da odigrata vlogo po erotičnem scenariju, ki vama je pisan na kožo.

Obračun poželenja: “Ne le da bo ta igrica vzburila vajina apetita; ko bosta enkrat udejanjila erotične prizore, bosta igranje vlog in fantazija pripomogla do močnega seksualnega doživetja,” pravi klinična seksologinja Patti Britton, doktorica filozofije.

Nagajive uganke

Kaj potrebuješ? Zelo poredne misli.

Kako se poigrati? Ko bosta naslednjič z dragim na večerji (sama), ga preseneti oziroma ga izzovi, naj ugiba, kakšno spodnje perilo imaš pod oblekico (bolj bo seksi, bolj se boš hotela igrati to igrico) ali pa kateri položaj pri seksu ti trenutno roji po glavi in bi ga rada pozneje preizkusila. (Napiši mu neodposlano SMS-sporočilo, da ne bo goljufanja.)

Na voljo bo imel pet vprašanj, s katerimi si bo lahko pomagal, da reši uganko, in če mu ne uspe pravilno odgovoriti, bo moral zvečer v postelji narediti vse, kar si boš zaželela. Če pa bo uganil, boš morala njegovim vročim željam ustreči ti.

Obračun poželenja: Nagajiva igrica sredi romantične večerje in med nič hudega slutečimi natakarji, ki se bodo sukali okoli, vaju bo navdala s porednim pričakovanjem, kaj bo sledilo, in verjetno je, da se vama bo začelo domov muditi bolj kot navadno. Morda bosta celo preveč neučakana in bosta pozabila, kaj je bilo bistvo igrice ... Čakaj malo, saj menda le nista zapisovala tudi ‘pravil’ o lokaciji izpolnjevanja želje, kajne?

3 zlata pravila (pohotnega) vedenja

Preden se nagajiva zabava začne, si preberi naslednje napotke:

Bodi brez predsodkov

Ne moreš zares polno uživati novih doživetij, če boš razmišljala o tem, da določenih stvari ponavadi ne počneta. Zato se sporazumita, da bosta tvegala in pustila zadržke pred vrati ter se preprosto dobro zabavala.

Izmislita si besedo za ‘stop’

Kljub avanturističnemu duhu pa vseeno morda obstajajo področja, ki te ne mikajo. S partnerjem si izmislita besedno kodo za: “Takoj nehaj!” Tako se bosta izognila nerodnemu položaju in se

počutila oba povsem varno.

Obdrži vajine igrice zase

Vemo, kako te mika, da bi svojim prijateljicam razbobnala o smešnih pripetljajih, tvojemu fantu pa bi morda bilo neprijetno, če bi vsi vedeli, da se je za ušesom namazal z marmelado ... Prej ga vprašaj za dovoljenje.

Marta Lamovšek