Klic v sili obupane ločenke

44-letno gospodinjo iz Berlina so policisti prijavili potem, ko je več kot stokrat poklicala številko 999, ki je rezervirana za klice v sili, češ da nujno potrebuje novega moža.

3. 3. 2009

Pred kratkim ločena Angela Stahl je pred dnevi povsem okupirala linijo nujnih klicev, ker da si ne more privoščiti storitev ženitne posredovalnice, da pa je nuja vendarle ... huda ;)

Policistom ni preostalo drugega, kot da so ji po več desetinah njenih klicev in številnih poskusih pogajanj, da bi gospa s svojimi klici le prenehala obremenjevati nujno službo, na domača vrata poslali še policijsko patruljo, da ji je ta zasegla baterijo mobilnega telefona.

Biti samski ni izredno stanje

Javni predstavnik nemške policije je povedal:

“Policisti so gospo opozorili, da je telefonska številka rezervirana le za nujne klice občanov, ki potrebujejo pomoč, in da se s svojo ‘stisko’ ne obrača na pravi naslov, pa tudi, da je lahko, če bo s klici še naprej nadaljevala, kaznovana.”

“Linija za klice v sili je namenjena le klicem v sili – zato ji je tako tudi ime. In vsekakor smo mnenja, da urgentna služba ne more postati nekakšna urgentna ženitna posredovalnica, to, da gospa nima partnerja pa tudi ne moremo opredeliti za resnično nujo oz. izredno stanje.”

Fanta si bo odslej iskala drugače

Policisti, ki so se izmenično javljali na klice obupane Angele, naj bi jo nazadnje le prepričali, da bo zanjo in za njih bolje, če svoje tovrstne prošnje ‘na pomoč’ naslednjič naslovi na za to bolj primerne institucije.

Angela je ob vsem tem povedala le še:

“Bila sem tako obupana, da si nisem znala drugače pomagati.”

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri