"Ker preprost HVALA ni dovolj." (Iskreno pismo fantovi mami)

"Z vašim sinom sva skupaj že nekaj časa in rada bi se vam le zahvalila za vse."

"Ker preprost HVALA ni dovolj." (Iskreno pismo fantovi mami) (foto: Profimedia) Profimedia
11. 2. 2019

Uau, kje naj sploh začnem? Od prvega dne, ko me je vaš sin pripeljal v vaš dom, ste mi pokazali nič drugega kot dobroto. O vas nimam ene negativne misli in za to sem resnično hvaležna. Najprej bi se vam rada zahvalila, da ste me sprejeli z odprtimi rokami. Obstaja toliko groznih zgodb o tem, kako matere zavračajo dekleta svojih sinov in hvaležna sem, da pri nama ni tako.

Hvala, da me s toliko ljubezni obravnavate kot enega svojih otrok, a hkrati veste, kdaj me izzvati.

Hvala, da se postavite na mojo stran, ko me izziva vaš sin, čeprav vem, da ne gre za veliko stvar, je vedno lepo vedeti, da imaš nekoga ob sebi.

Hvala, da ste vzgojili moškega, ki spoštuje ženske in ve, kako prevzeti odgovornost za svoje napake, in ne nezrelega fanta, ki ne prevzema svojih odgovornosti.

Hvala, da me vedno vključite v vse družinske zadeve. Morda nisem vaše krvno sorodstvo, ampak vedno naredite vse, da se počutim, kot da sem.

Hvala, ker mi dovolite ustvarjati spomine z vašo družino. Na tem svetu ne cenim ničesar bolj kot spomine s prijatelji in družino in hvaležna sem, da ste me pripravljeni vključiti v vaše.

Najpomembnejša stvar, za katero se vam moram zahvaliti, je, da mi zaupate svojega sina. Vem, kako pomemben in cenjen je in ne bom mu zlomila srca. Naredila bom vse, kar lahko, da ga osrečim. To pomeni več, kot si lahko sploh zamislite, in obljubim, da mi lahko vedno zaupate.

Druga najbolj pomembna stvar, za katero se vam moram zahvaliti, je, da me sprejemate takšno, kot sem. Nikoli si niste zaželeli, da bi izgledala ali se obnašala kot nekdo drug. Preprosto me imate radi takšno, kot sem, in to je vse, kar sem si želela. Vsaka oseba na tem svetu je edinstvena in da to razumete, mi veliko pomeni.

Tretja najpomembnejša stvar, za katero se vam moram zahvaliti, je, da ste me naučili, kako kot mati nekega dne v prihodnosti obravnavati potencialno dekle, ki jo bo izbral moj otrok. Nisem še mama, a si nekoč želim biti. Če bom kdaj imela sina, bom zaradi vašega odnosa do mene zmožna biti ljubeča mama temu novemu obrazu, ki bo morda nekoč stopil skozi moja vrata. Vaš odnos do mene me je naučil, kakšna naj bom nekoč v prihodnosti in za to sem vam hvaležna.

Morda se vam zdi vse skupaj nekoliko zmedeno, a takšne postanejo moje misli, ko se vam poskušam zahvaliti za vse, kar ste storili zame. Vsega je čisto preveč in tudi tiste najmanjše stvari so tako pomembne, zato obljubim, da so moje zmedene misli le dobronamerne in moj namen ni, da vas "bombardiram" z njimi. Želim vam le prikazati, kako pomembni in posebni ste zame in da vse, kar naredite, ne gre mimo neopaženo.

Iskren pozdrav,

dekle vašega sina.

Vir: Odyssey

Preberi še: "Draga mama! Zdaj, ko sem starejša ..." (Pismo ženski, zaradi katere sem danes takšna, kot sem.)

Priporočamo tudi: "V primerih, ko menstruacije ni bilo po več mesecev, sem komaj dihala." (Izpoved mlade Slovenke)