Kdo pravi, da smo prestare za igračke?

Sama doma? Ja, ampak včasih paše ...

Kdo pravi, da smo prestare za igračke? (foto: Primož Predalič,) Primož Predalič,
7. 8. 2013

Predigra

Med iskanjem svoje najljubše čokolade na bencinski črpalki sem se vročega poletnega dne nenadoma znašla pred pisanim stojalom s pisanimi vibrirajočimi dobrotami. Hitro sem se odločila: namesto vijoličaste čokolade bo šla z mano domov vijoličasta igračka za odrasle.

Pogledala sem proti blagajni, upajoč, da za pultom stoji ženska. Žal ni, a toliko sreče si najbrž ne moreš obetati v enem samem dnevu!?

Ampak zdaj igračko že držim v roki ... V želji, da bi silikonska igračka manj bodla v oči, sem vzela iz hladilnika še eno vodo (pa čeprav sem bila samo minutko stran od doma), s stojala s časopisi pa še eno revijo (kot da se zaradi svoje službe ne bi valjala v njih), pripravila klubsko kartico (ki bo dodatno zamotila prodajalca) in upala, da se za mano v vrsti na blagajni ne bo pojavil še kakšen seksi tip. Omedlela bi. Najmanj to.

Čeprav ... sploh ne bi bilo slabo. Videl bi, da se slabo počutim, da sem rahlo osam­ljena in očitno potrebna, zato bi me povabil na kavo. Mogoče.

Med premlevanjem sem bila na vrsti in treba je povedati, da je bil prodajalec zelo profesionalen. Ni me vprašal, ali mož zadnje čase ne izpolnjuje zakonskih dolžnosti. Ni me gledal kot nimfomanko, ki ne more biti pet minut brez. Seveda je vedel, da je 'paketek' za prijateljico, ki ima rojstni dan! A če sem prav videla, mi je zarotniško pomežiknil. Ni bolelo.

Zunaj na svežem zraku sem se počutila, kot da sem zmagala na oviratlonu. Kdo bi si mislil, da je že nakup seks igračke prava predigra? Doma sem se s sedmimi različnimi programi vibriranja nagradila za pogum in sklenila, da je spet čas za en članek o igračkah za velike punce (in fante).

Spet v živo iz Venere

In kdo je moj najboljši sogovornik, ko nanese na te reči? Kristina iz trgovine Venera Shop ve čisto vse. A če bi jaz vedela, da je zadnje čase področje igračk za odrasle doživelo pravo revolucijo, bi jo že prej obiskala. In če bi mi kdo povedal, da je nekaj igračk (za katere zdaj ne vem več, ali naj jih sploh poimenujem igračke, ker jim niso podobne), dizajniral sam Karim Rashid, bi bila spet prej tam.

Kaj je novega?

Kristina mi pove, da je zadnje čase veliko več povpraševanja po opremi za 'bondage' (vezanje), kar je nedvomno zasluga knjige Petdeset odtenkov sive. V trgovini imajo kolekcijo s tem imenom, ki jo predstavljajo estetsko zelo dovršeni spolni pripomočki za sadomazohistične igrice in po njej posegajo tako moški kot ženske – seks je spet zelo v modi, in to ne kakršenkoli.

Druga stvar, ki je ni mogoče spregledati, pa je, da se je v zadnjih dveh letih močno povečala prodaja analnih pripomočkov. "Tabujev praktično ni več, ljudje so se glede tega čisto sprostili, zato se bova tudi midve kmalu morali pogovarjati o čisto drugih stvareh," v smehu doda Kristina, sicer pa trgovino napolni skupinica deklet, ki se strastno zapodijo na oddelek Christiana Graya.

S polno vrečko dobrot se poslovim, dam puncam nekaj stvari na test, ostalo pa fotografu.

Posebna dodatna oprema

Bondage kit za začetnike Submit to Me iz kolekcije Fifty Shades of Grey

Če imaš ob sebi moškega, ki se razume na sive odtenke, obstaja na trgu luksuzna kolekcija pripomočkov, ki vama bodo pomagali vstopiti v čisto drug film in drugo dimenzijo užitka. Trakovi, paščki, ščitki za oči, bički ... vse, kar lahko tudi sicer najdeš doma v kuhinji in kopalnici, a veliko bolj s stilom. Najbolj 'žmohtna' kolekcija na trgu. Zaželi si jo za vajin praznik, svoj rojstni dan ali kot nagrado/kazen za ... (79,95 Є). Več na www.lovehoney.com.

Avtotest

Pa ne test avtomobilov, ampak solo test v domači spalnici brez njegove asistence! V trgovini Venera shop (ki je po srečnem naključju kar na dvorišču naše založniške hiše na Vošnjakovi, sicer pa široko po Sloveniji in najbližje na www.venera-shop.com) so nam torej podarili tri 'težkobibileboljcosmo' igračke.

Alja je preizkusila Vibrating bullet Smile Funky ali vibracijski jajček z valovito površino za vaginalno ali analno stimulacijo.

Vibrating bullet Smile Funky

Cena: 24,95 EUR

Več na www.you2toys.com

"Jajčka imam rada, posebej tista s sedmimi stopnjami vibriranja. Tale mi je bil takoj všeč tudi zaradi svoje univerzalnosti. 5 centimetrov dolg in 2,5 centimetra širok se je izkazal za idealnega drugega moškega v mojem življenju. Prvi mi je namreč všeč malo večji in brez vibracij. Jajček, ki je prišel v moje življenje to poletje, torej ni razlog za ljubosumje in tako smo v postelji enkrat že pristali vsi trije. Jajček, varno in z veliko lubrikanta nameščen v zadnji luknjici, zaradi svojih vibracij vznemirja oba. Velik, če ne največji del vznemirjenja pa je sama predigra, ko mu pustim, da je on tisti, ki ga bo namestil, kamor ga je volja. Za zdaj ga še nisem prepričala, da bi ga uporabil tudi on, a sem že po naravi zelo vztrajna."

Anja je preizkusila G_Butterfly Sweet Smile oziroma vibrator z dodanim metuljčkom za stimulacijo ščegetavčka

G_Butterfly Sweet Smile

Cena: 34, 95 EUR

Več na www.you2toys.com

"Hm, gre za vijoličast silikonski vibrator z dvema motorjema – eden je v penisu, drugi pa v metuljčku. Zadeva je kar močna in meni je to všeč, saj nisem ravno multiorgazmična (ali vsaj to še nisem postala). Ker moram biti za vaginalni orgazem precej vzburjena, mi ta ni vedno na dosegu roke, kar se tiče ščegetavčka, pa je čisto dovolj, da ga poredno pogledam in že letim. Tale metuljček pa spet leti, in sicer na sedem različnih načinov oziroma brzin, preklapljanje pa je čisto preprosto. Sicer je moj novi prijatelj povprečnih mer, zaradi česar ga je prijazno sprejel tudi moj fant. Rekel mi je, naj si mirno omislim vse, kar je manjše od njega, zato ta igračka ne bo moja zadnja."

Lola je preizkusila Pink-Gipsy Smile Super­vibrator, 23-centi­metrsko mrcino v neonsko pink barvi.

Pink-Gipsy Smile Supervibrator

Cena: 54,95 EUR

Več na  www.you2toys.com

"Vibrator je zelo velik in zelo v stilu osemdesetih. Kljub modernemu dizajnu in prijetnemu sodobnemu materialu je na tem vibratorju nekaj retro. Ko sem ga uporabila, sem se počutila, kot da me je odvibriralo v drug svet. Sedem različnih nastavitev mi omogoča, da stopnjujem svoj užitek, skratka da ne startam kar 100 na uro, ker bi me sicer ekspresno odneslo do zvezd. In ker sem z leti ugotovila, da je treba vibratorje uporabljati zmerno (ker ti potem noben dražljaj ni več dovolj), sem sklenila, da bom svoje pink čudo uporabljala tudi kot dildo. Odločila sem se tudi, da ga pač ne bom delila z njim – to je moja skrivnost."

Vibracije a la carte

Smile Boogie Vibrating Plug

Ker se je nekaterih igric bolje ne lotevati nepripravljen, si omisli analno-vaginalni čep (Smile Boogie Vibrating Plug). Nastavek ima obliko, ki omogoča postopno osvajanje terena, ter varnostno dno, ki preprečuje zdrs čepka v tvoje globine. Čep lahko uporabiš tudi brez vibratorja, kot lahko vibrator uporabiš brez čepa! (24,95 Є)

Več na www.you2toys.com.

Vodotesni črviček - Patchy Paul

Patchy Paul

Tega črva ne boš hotela izgnati iz stanovanja, saj je na otip zelo podoben pravi stvari, vibrira v več jakostih in načinih, dodatno vzburja z rebrci in ga lahko celo vzameš s sabo v banjo ali pod tuš! Odlikujeta ga močan in tih motor ter akumulatorsko napajanje. (79 Є)

Več na www.funfactory.com.

Pravi predmet poželenja

Key Charms Petite Plush

Z vibratorjem Key Charms Petite Plush bo enkrat za vselej konec zadreg pred cariniki, sopotniki, čistilkami ... Čudovito oblikovan mini vibrator je bolj podoben luksuzni šminki kot vibratorju, na ustnice pa ravno tako zariše nasmeh. Njegova posebnost je tudi ta, da so ga ustvarile ženske! (39,95 Є)

Več na www.jopen.com.

Dvojni uau s stimulatorjem We-Vibe

We-Vibe

Nežen, fleksibilen, udoben in vodoodporen pripomoček za oba je narejen iz medicinskega silikona. Manjši del stimulatorja vstavi v nožnico, da bo dražil točko G, večji bo gledal ven ter stimuliral klitoris, oba dela pa bosta dražila tudi tvojega partnerja. Bestseller med igračkami! (99 Є)

Več na www.we-vibe.com.

SAMO ZANJ

Tenga Egg ali jajce presenečenja

Tenga Egg

Natakneš ga na penis in vlečeš gor in dol. Jajček ima edinstven vložek – silikonski masturbator z lubrikantom, ki se raztegne do 7 cm! Izdelek prihaja z Japonske. Ker ga same nismo mogle preizkusiti, čakamo na vaše poročilo! (9,45 Є) Več na www.tenga-global.com.

Varnostna opozorila

Igračke ne grizejo, a nekaj varnost­nih predpisov bo vseeno treba upoštevati!

1Nabavi si lubrikant    

Čeprav ti je bil spolni pripomoček podarjen, boš morala vseeno v trgovino, če zraven ni bil priložen tudi lubrikant. Odrgnine so lahko razlog najrazličnejših okužb, poleg tega pa bo tvoj užitek večji, če bo vse gladko teklo. V trgovini ti bodo svetovali, kakšen lubrikant je najprimernejši za tvoj namen, vsekakor pa ne boš zgrešila s takšnim na vodni osnovi.

2Igračke po uporabi temel­jito očisti

Uporabi milo in toplo vodo, še bolje pa kar razkužilo, ter bodi pri tem opravilu res natančna, saj so igračke, ki so namen­jene tako analni kot vaginalni uporabi. V tem primeru seveda veš, da jih ne smeš uporabljati hkrati za obe luknjici, kajne? Če te vseeno zamika, na vibrator ali dildo namesti kondom!

3Nekaterih igrač ti ni treba deliti

Saj vem, boš najbrž rekla, a ne bo odveč, če poudarimo, da je spolni pripomoček samo tvoj in pika. Če ga uporabljata skupaj s fantom, je to nekaj drugega, saj si z njim tudi sicer izmenjujeta telesne tekočine, posojanje naokrog pa je najstrožje prepovedano. Če te prijateljica kljub temu prosi zanj, ne smeš čutiti slabe vesti: raje jo pelji v šoping in ji pomagaj izbrati pravega.

Pripravila: Alja Maček