Kdo ima pri seksu nadzor in kaj to pove o vajinem razmerju?

Cosmo razkriva igro moči med rjuhami – rezultati raziskave te bodo presenetili.

Kdo ima pri seksu nadzor in kaj to pove o vajinem razmerju? (foto: Profimedia) Profimedia
2. 6. 2016

Bodi iskrena do sebe in se vprašaj, zakaj si nazadnje seksala. Zato ker si si ga tako močno želela, da ne bi zdržala niti sekunde več, ali zato ker si pravzaprav želiš otroka?

Si se mogoče počutila rahlo depresivno in si hotela za trenutek pozabiti na stres? Ali pa si mogoče nekje prebrala, da med seksom pokuriš več kalorij kot s tekom, in ker si že na dieti ...

Resnica je včasih neprijetna.

Karkoli že te je gnalo, moraš vedeti, da je seks v osnovi menjava moči med partnerjema, in to vedenje je ključ do boljšega, bolj zadovoljujočega in bolj navdihujočega ... seksa!

V Angliji so izvedli anketo med 3000 mladimi ženskami in moškimi, da bi ugotovili, kakšna je dinamika za zdravim seksom in kje v vsej zgodbi ima mesto bitka za moč.

44 % punc si želi, da bi jih partner večkrat nagovoril za seks.

Dejstvo: na svetu je več vibratorjev kot pralnih strojev! Feministično bitko smo že izbojevale, rade imamo orgazme, toda zakaj potem še vedno raje počakamo, da nas moški prosi za seks, kot da bi si ga vzele same? Vzele, predlagale, ga vanj zapeljale ...

Cosmo seks terapevtka Rachel Morris je prepričana, da je tako, ker se živahne ženske v resnici še niso znebile nalepk, kot sta kurba, lajdra.

Za seks je najpomembneje, kako jemljemo same sebe, kako se vidimo in kaj o sebi mislimo. Če mislimo, da izražanje želje pomeni pro­sjačenje ali izkazovanje potrebnosti, bomo vedno zafrustrirane.

Medtem ko se večina punc že počuti dokaj samozavestno pri prevzemanju pobude, pa tega kar četrtina žensk še vedno ne bi storila.

Poznaš enega samega moškega, ki vedno čaka, da mu ženska predlaga seks, sicer pa sploh ne seksa? Ne, seveda ne, me tudi ne.

Ni torej čudno, da si tri četrtine moških želi, da bi jih partnerice pogosteje povabile v posteljo. Nauk zgodbe?

Če hočeš seks, samo reci, kaj bi rada, še učinkoviteje pa bo, da to kar pokažeš.

70 % žensk je prepričanih, da mora v postelji prevzeti pobudo moški.

Ko je izšlo 50 odtenkov sive, so se vnele številne debate o tem, kdo mora v postelji vzeti vajeti v roke in zakaj.

Kar naenkrat je postalo normalno, če so ženske priznale, da jih v seksu vzburja podrejenost, in so se veselo pustile vezati in šeškati. Toda ali je to narobe oziroma je znamenje šibkosti?

"Feminizem v postelji ne igra nobene vloge," pravi Rachel Morris in nadaljuje:

"Večina raziskav dokazuje, da so ženske v postelje raje podrejene, to pa samo zato, ker je ženska mehkoba seksi. Moškega vzburja, če lahko zadovolji žensko in zanjo čustveno in telesno poskrbi. Toda

z dovoljenjem moškemu, naj s tvojim telesom počne, kar hoče, v bistvu izkazuješ svojo moč. Nisi bila tiho in mu pustila, da si te je vzel, ampak si mu rekla, da mu boš pustila, da si te bo vzel, ker te to vzburja. In med tem dvojim je velika razlika."

Še malo številk: 60 odstotkov moških si želi, da bi bile ženske v postelji bolj dominantne, medtem ko se kot dominante označuje le šest odstotkov žensk.

Ženske so z Venere in moški z Marsa? Očitno res, a obstaja kompromis, in to je igra vlog. Ki pa jo seveda morata oba razumeti na enak način!

Če moški ne razume, da gre samo za igro, je pa večji in močnejši od tebe, je to lahko problem. In obratno: če moški v sebi nima niti kančka zdrave agresije, te bo težko našeškal.

Pomembno je, da glede tega oba čutita isto in sta na isti valovni dolžini. Ali sta ali nista, pa ti bo jasno že po prvem seksu.

Dobra četrtina žensk priznava, da uporab­ljajo seks kot orožje takrat, ko hočejo partnerja kaznovati ali bi od njega rade kaj izsilile.

To pa je taktika, s katero se na Cosmu ne strinjamo!

Če se mu upiraš tako, da ne pospraviš posode iz pomivalnega stroja, je eno, da pa ga držiš na suhem, pa čisto nekaj drugega.

"Če se izogibaš seksu z njim, obenem pa ne razložiš, zakaj to počneš, te to ne bo pripeljalo nikamor.

Vajini odnosi se bodo kvečjemu zaostrili, ker bo on vsak dan bolj potreben, ti pa bolj sitna. Ko ugotovimo, da moški ne razumejo naših potreb, postanemo jezne in si mislimo, da jih bomo prisilile k razmišljanju tako, da jim bomo vzele tisto, kar imajo najraje.

Rachel Morris razloži:

"Boljša ideja od tihe vojne je komunikacija. Če te je prizadel, mu moraš povedati, s čim, in mu razložiti, da se v trenutkih, ko si čustveno nepotešena, z njim ne želiš telesno povezati." Če je normalen, bo razumel. Če ne bo, z njim samo izgubljaš čas.

Kaj pa se v tebi zgodi, ko je on tisti, ki s tabo čustveno manipulira?

Raziskava je pokazala, da so ženske, ki ne čutijo čustvene moči nad partnerjem, same sebi nevarne, na primer:

partnerju pustijo, da ne uporabi kondoma ali da si jih vzame od zadaj, ne da bi upošteval osnovna pravila analnega seksa, ali pa moškemu celo dovolijo, da v posteljo pripelje še tretjo osebo.

S pomanjkanjem spoštovanja pa v njegovih očeh ne boš nikoli videla občudovanja. Če boš popustila v tem pogledu, te bo videl kot revico, ki je nanj preveč nora, ljubil te pa ne bo.

Top seks položaji

Moški

 • ženska zgoraj
 • po pasje
 • misijonarec
 • ženska zgoraj in z ritko obrnjena k njemu

Ženske

 • po pasje
 • misijonarec
 • ženska zgoraj
 • žlička

Ko enkrat ugotoviš, kateri je tisti položaj, ki pri tebi deluje oziroma ti zagotavlja orgazem, moraš najti način, kako mu ga 'vsiliš'. 

Večina moških je v postelji lenih in bi te po nekaj sunkih v misijonarcu najraje prevrnilo nase, te prijelo za boke, potem pa ti pustilo, da ti opraviš vse delo.

Če so vajine želje glede položajev podobne, je v redu, sicer pa se potrudi, da mu boš povedala, kaj te vzburja in kaj ne.

Kakor si boš postlala, tako boš seksala. Ali samo od tebe je odvisno, ali boš pri seksu doživljala orgazme!

Natančna bodi tudi, ko pride do oralnega seksa. Če se tvojega ščegetavčka loti, kot da je nogometna žoga, ne boš uživala in ga boš odrivala od sebe, on pa bo to razumel kot znamenje, da oralnega seksa ne maraš. Slutiš katastrofo? Zato govori, pokaži, namigni ... Moški bodo nate zato čisto nori!

Za konec pa nekaj neverjetnih stvari, ki so nam jih zaupali moški

 • Več moških raje daje kot prejema oralni seks. Zdaj moramo pa te moške samo še najti.
 • Skoraj petina moških seksa vsak dan! Ali so zelo vztrajni ali pa imajo veliko srečo.
 • Večina moških v resnici fantazira o romantičnem, nežnem, počasnem ... seksu.
 • 29 odstotkov moških je že zaigralo orgazem, da bi hitreje končali slab seks.
 • Več kot polovica moških se je ženski že približala z enim samim namenom in to je ... seks!

Prevedla in priredila: Alja Maček

Preberi še: 10 znakov, da ni pravi zate ali pa 4 namigi za dober vtis na prvem zmenku