Kdaj si moraš priznati, da mu v resnici ni do tebe?

Z Lune se vidi, da njemu ni do tebe, ti pa še kar upaš in se prepričuješ in nočeš videti, kar je vsem jasno: Punca, iz te moke ne bo ljubezni. In to so znaki, ki kažejo na to. 

Kdaj si moraš priznati, da mu v resnici ni do tebe? (foto: Profimedia) Profimedia
19. 3. 2016

Bilo je kot v filmu

Skupaj sta preživela neverjetno romantične večere, vajina veriga SMS-pogovorov se šibi pod težo sladkorja, po dolgem času si spet začutila, da bi se rada predala, cela in le njemu. On si te je vzel, nato pa so se SMS-sporočila začela redčiti, klici krajšati, seznam njegovih izgovorov pa je bil poln racionalno popolnoma verjetnih vzrokov, ki so se kar naenkrat pojavili v njegovem življenju.

Ure, ki bi jih morala preživeti skupaj, zapolniš z mislimi nanj, fantaziraš, kako bi lahko bilo in tudi bo, samo da se njemu uredi življenje, ki se mu je ravno zdaj in popolnoma iznenada tako zakompliciralo, da si komaj kdaj najde čas zate. Opravičuješ ga pred prijateljicami, sama pa si z vedno večjimi lopatami mečeš pesek v oči. Vsem je jasno, da iz tega ne bo nič, le tebi ne. Le ti namreč veš, kako lepo sta se imela in le tebi ni jasno, zakaj se je potem tako lepo obnašal do tebe. Zakaj vsa ta sporočila, komplimenti, božanja, poljubi in drobne pozornosti?

Zakaj se je tako obnašal?

Želel te je poseksati. Moški smo ugotovili, da ženske padate na romantične stereotipe iz filmov in knjig. V trenutku, ko nam uspe, da se počutite lepe, oboževane, posebne, ljubljene, vas lahko imamo. Večina moških si svoje početje opravičuje tako, da s tem ni nič narobe, ker si vsaka ženska tega želi in ja, želi si tudi seksa.

Vse to je res, večina si vas tega res želi. Kar pa namenoma pozabijo, je, da se pri takem obnašanju tudi zelo rade zaljubite. In spet, s tem ni nič narobe, če so čustva prisotna tudi na njegovi strani. A kaj ko obstajajo dvolične barabe, ki se znajo pretvarjati, kot da gojijo le tebi namenjena čustva, v resnici pa njegova čustva komu drugemu, kot tvojemu dekolteju nikoli niso bila namenjena.

Sprijazni se

Ti seveda ne veš, kam z vsemi temi občutki, kam z vso to ljubeznijo, ki si mu jo pripravljena dati. Najhuje pa je, da tudi ti potrebuješ njegovo. Kar naenkrat ti je njegova ljubezen pomembnejša od zraka oz. njegova ljubezen je tvoj zrak. In rešitve ne morem olepšati, ne obstaja nobena blazina, ki bi ublažila krutost realnosti: pozabiti ga moraš.

On pač ne bo tvoj 'tisti pravi'. Noče biti. Preslepil te je, pa sploh ni bil tako dober prevarant, le ti si videla, kar si želela videti. In zdaj je čas, da umakneš vse filtre, ki so ga olepševali, čas je, da si priznaš in da sprejmeš, da je konec. Bodi vesela, da si si pustila čutiti, da si uživala v teh lepih trenutkih, ki sta jih imela skupaj. Imaš lepe spomine in boleče srce, a čas je, da greš naprej.  Brez obžalovanj in z optimizmom.

Naslednji bo morda toliko odkrit, da ti bo takoj povedal, da mu gre le za seks, in ti boš to znala ceniti. Mogoče pa naslednji, ki pride v tvoje življenje, ne bo zlagan in ne bo iskal le popestritve, ampak bo iskal tebe. Na srečo te slabe izkušnje naučijo ločiti zrnje od plev.

Cosmo nasvet:  Nekdo, ki vse skupaj vidi iz razdalje, je lahko bolj razsoden. Zaupaj se prijateljicam.

Pripravil: Simon Zajc

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri