"Kakšna je v resnici vagina po štirih ali več porodih?" (odgovori žensk, ki so rodile VEČKRAT)

Preberi, kaj o tem pravijo Slovenke, ki so to izkusile.

"Kakšna je v resnici vagina po štirih ali več porodih?" (odgovori žensk, ki so rodile VEČKRAT) (foto: Profimedia) Profimedia
23. 11. 2022

"Ženske, ki ste rodile več kot 3x, ali moški, ki ste seksali/seksate s takšnimi ženskami. Kakšna je v resnici vagina po toliko porodih? Poznam dve ženski s po 6 otroki, pa vsakič vaginalni porod … Ne mi rečt, da to ni nobenih posledic tako seksualnih kot funkcionalnih za žensko," se je po pomoč na ta forum obrnil eden izmed uporabnikov.

Preberi, kaj so mu odgovorile ženske:

1.

"Prav nobenih posledic po 3 vag. porodih in 1 cr [carskem rezu, op. a.]. Sem pa redno delala keglove vaje in še danes jih. Zagotovo je odvisno od poteka poroda, priprav pred porodom, skrbi za pravilno okrevanje po porodu. Ženske so rojevale tudi po 10 otrok včasih, pa se moški niso pritoževali. Narava je že poskrbela, da gre vse lepo nazaj. Deviške kožice pa ne moreš ravno pričakovati. 😉"

2.

"Zelo odvisno. Nekatere nimajo posledic, nekaterim že samo eden ali dva poroda naredita veliko škode. Odvisno je že od samega telesa, elastičnosti tkiv, telesne kondicije, kako ženska skrbi za svoje telo (vaje za mišice medeničnega dna), potem od samega poteka poroda, pa do ravnanja ženske po porodu. Veliko se jih prehitro postavi na noge, namesto da bi počivale, prehitro začnejo s telovadbo, da bi si čimprej povrnile postavo, zato se od poroda raztegnjena rodila lahko povesijo."

3.

"Nobena ni takšna, kot je bila pred porodom. Gre nazaj, ampak ne v popolnoma enako stanje kot prej. Če je porod in poporodno okrevanje potekalo brez komplikacij, potem običajno ženska nima težav. Raztrganine, vakuumski porod, vnetja šivanih tkiv po porodu, ... pa puščajo posledice. Porodne komplikacije pa niso tako zelo redke pri ljudeh, žal ..."

4.

"Predstavljaj si eno kuhinjsko vezico=gumico, ki si jo ene parkrat zamrznila, ali pa je stara nekje že 5 let in čisto preperela in raztegnjena. Približno tako je po 3+ vaginalnih porodih, ko ima povprečno grajen otrok normano velik obseg glavice ob rojstvu. Kaj šele pri otrocih nad porodno težo 4 kg vaginalno … In jasno, pri njenem moškemu, ki ima v dolžino ud 20+ in predvsem debelino nad 12+ cm se še vedno ne bo poznala ohlapnost."

5.

"To je enkrat na forumu povedal dr. Pušenjak. Da v bistvu se vagina najbolj spremeni pri prvem porodu, potem pa več ne bistveno. Kar je tudi logično, a ne? Če gre enkrat skozi otrok, se raztegne, potem seveda nazaj skrči (če delaš Keglove vaje, skoraj na isto, kot je bila pred porodom, preverjeno), potem pa se več kaj dramatičnega ne more zgodit, če ne rodiš ravno enormnega otroka. Je pa vedno od velikosti otroka odvisna kolateralna škoda. Ženska, ki rodi majhne otročke, magari 3x, brez prerez presredka, vakuuma ipd., bo imela manj posledic kot tista, ki rodi samo 1x težkega, po dolgem porodu."

6.

"Očitno je res odvisno od tega, kakšne porodne imaš. Jaz sem rodila 3x naravno, brez zapletov in brez rezanja, sorazmerno hitro (od 2–4 ure) in nimam praktično nobenih posledic. Res vsak dan delam Keglove vaje, ampak kaj bistveno se spodaj ni spremenilo. Tako pravi mož, pa tudi sama čutim. Recimo kolegica, ki je rodila samo 1x, pa je imela tamala temensko vstavo in se je zelo namučila, da so jo spravili ven (vakum, pritiski na trebuh, rezanje + raztrganine), ima pa še zdaj po 12 letih težave. Tako, da tu ni pravila. Edino eno drži, da Keglove vaje delajo čudeže. Ženskam, ki jih redno izvajajo, se vagina kmalu po porodu povrne v praktično enako stanje kot prej, poleg tega pa so super preventiva za kup drugih težav, ki lahko pestijo ženske v starejših letih (inkontinenca, cistokela, …)."

"Sovražim fafanje, in TO je razlog, zakaj" (13 žensk brutalno iskreno o oralcu)