Kako veš kdaj si osamljena?

V predprazničnem času hitro dobiš vtis, da vsi okoli tebe nekam hitijo, izbirajo darila, se nečesa veselijo, so povabljeni namega zabave, ki so v resnici puhle, od najbolj puhlega jabolka. Osamljeno se počutiš takrat, ko ti je biti sama neprijetno, utrujajoče, imaš občutek potrtosti inje veliko bolj pogost pojav, kot bi si človek mislil. Še posebej med samskimi, v času dopustov in med prazniki. Če pogledamo kar praznike, lahko ugotovimo, da ob novoletnih praznikih pričakovanja narastejo čez vsako razumno mejo.

11. 12. 2014 | Promocijsko sporočilo

Žal je danes prav komercializacija pogost vzrok, da se ljudje potem še toliko hitreje počutijo osamljeni. Kaj narediti, da tak občutek čimprej preženeš?

Najhitreje bo, da se registriraš na Ona-On.com in poiščeš nekoga zase, za klepet, druženje ob kuhanem vinu ali kaj več. Govorili smo z Luko Kogovškom, lastnikom portala Ona-On.com. Preberi kaj svetuje, da lahko ti uživaš v spoznavanju.

1. Zakaj Ona-On.com?

Ona-On je mesto, kjer srečaš prijetne in zanimive ljudi, z namenom da srečaš tistega, pravega. V vsakdanjem življenju imamo čedalje manj prostega časa in vedno težje navezujemo stike. Po tihem upamo, da nam bodo bodoče partnerje predstavili prijatelji in znanci, ali pa jih bomo spoznali v knjižnici, fitnesu, prostočasnih aktivnostih ... V večini primerov se to žal ne zgodi. Zato je Ona-On zelo priročen, saj nisi pod stresom, brez nervoze in potnih dlani, ko sediš pred računalnikom ali tipkaš na mobilcu z več kandidati, dokler se ne odločiš za zmenke v živo. Poleg tega je spoznavanje varno, anonimno in predvsem zabavno.

2. Glede na to, da so ljudje čedalje bolj aktivni na spletu, so tudi tovrstne 'zmenkarije' v porastu?

Drži, uporabniki interneta smo povezani s spletom preko številnih naprav. Pri nas beležimo skokovito rast uporabe mobilne aplikacije, slednja se lahko uporablja medtem, ko se vozimo v avtobusu, čakamo pri zdravniku ali smo v vrsti za kosilo.

Ljudje smo socialna bitja in se povezujemo z osebami, ki v nas sprožajo pozitivna čustva. Če je oseba malo bolj zadržana ali občutljiva, je veliko lažje vzpostaviti kontakt »na daljavo« ali posredno preko telefona, saj so ljudje manj prizadeti in lažje sprejmejo potencialno zavrnitev. Po drugi strani pa omogočamo, da se ljudje globje spoznavajo, saj so v fizičnem svetu velikokrat »zaslepljeni« le s fizičnim videzom in potencialnemu partnerju niti ne dajo priložnosti.

Poleg pomanjkanja časa je tu dejstvo, da trenutne gospodarske razmere, ki niso ravno rožnate, povečujejo finančne pritiske na družine in žal povečujejo število ločitev. To pa pomeni spet več samskih, ki se ozirajo za novim partnerjem, med katerimi jih veliko pokuka tudi na Ona-On.

3. Imate ogromno povratnih informacij, kjer so se ljudje spoznali ravno preko vas in se poročili. Lahko delite nekaj zgodb?

Ravno pred kratkim smo praznovali 10. obletnico poroke s Polono in Andrejem, parom, ki sta se spoznala na Ona-On.com. Peljali smo ju na rafting in piknik, pridružili pa so se nam tudi drugi naši pari s katerimi smo se spoprijateljili in se tu in tam družimo.

Uroš in Tanja, oba 31 let: »Po prvem virtualnem srečanju na ona-on.com sta sledila dva tedna dopisovanja preko elektronske pošte in "chat-a". Nato je padla odločitev, da se srečava še v živo in odpravila sva se na sprehod na Celjsko kočo, zvečer pa še v kino in na pijačo. Čez tri mesece od prvega srečanja sva že živela skupaj ;) Za poročno destinacijo sva kmalu po tretji obletnici izbrala prelepi Mauricius, priporočava!«

Zgodbe starejših so povsem drugačne, Srečko (54) in Meta (50):
»Kako sva se spoznala? Jaz sem bila že drugo leto na Ona-on.com. Spoznavala sem ljudi. Srečko je bil "novi" po tistem, ko mu je umrla žena. Sledilo je nekaj pisne komunikacije, telefonov, hitro sva nadaljevala s spoznavanjem v živo. Po treh letih sva se ob podpori najinih velikih otrok poročila in zdaj živiva skupno, čudovito življenje.«

Nekatere zgodbe so zelo izpovedne, Robert (34) in Nuša (23):
»Na portal Ona-On.com sem se prijavil po pričanju svojega direktorja, ki je bil uspešen pri iskanju svoje "partnerke" že v dveh tednih in profil zaprl (šlo mu je v prvo). Edina punca, ki jo je kliknil, ga je zagrabila in vse do danes ne izpustila. Ker sem imel po 14. letih veze, v kateri sta nastala tudi dva otroka, smolo in se je takratna partnerka in mati obeh otrok odločila za svojo lastno in drugačno pot in me tako postavila pred dejstvo, da sem prvič v življenju kar naenkrat sam, brez vsega, sem zagrabil direktorjevo idejo o vašem portalu. Dosledno sem izpolnil vse zahtevane in nezahtevane podatke za profil, plačal prijavnino in se veselo podal na vsakodnevno, večerno, več-urno »chatanje«. Glede na nadpovprečno izpolnjen profil in svojo zgovornost ter iskrenost, ki nikoli ne izgine, sem imel kar precej sreče že v prvih dveh tednih. Vse se je dogajalo, kot je napovedal »šef«. Kljub temu, da sem na začetku bil skeptičen, se je izkazalo, da so na Ona-On.com portalu le tudi »pravi« in enako misleči ljudje, ki ne samo zapravljajo časa drugim. Na portalu nisem niti enkrat kot prvi kliknil gumba GO, NO-GO, ampak sem ga uporabljal le kot potrditev ali zavrnitev od drugih. Čeprav slednjega ni bilo. : - ) Skratka, prva dva zmenka nista bila nič posebnega in se je pot tam tudi zaključila. Na tretjem zmenku pa se je stvar obrnila in izkazala za dobro. Vendar odločilen je bil četrti zmenek, ki še traja vsak dan in vsak večer. Kljub temu, da že skoraj praktično živiva pod eno streho, imava vsak dan zmenek : - ). Prvi korak je naredila (kot vedno) ona. Prvič sva se dobila v Siesta baru na Brnčičevi ob 18h in ostala na prvem zmenku vse do pol dveh zjutraj. V roku enega tedna sva nadaljevala s še dvema zmenkoma na isti lokaciji s približno enakim trajanjem : - ) (cca. 7 ur). Nato sva iz različnih razlogov naredila en mesec pavze. Nisva bila odločena in odločna, vendar sva se dodobra »vpeljala,« ko sem v času »enomesečne pavze« imel prometno nesrečo in me je obiskala v UKC LJ. Takoj je opustila nadaljnje iskanje in se odjavila s portala. V zahvalo Ona-On.com portalu lahko rečem le hvala, da sem imel srečo spoznat (in to vse že v četrto, po slabem mesecu dni od prve prijave) sorodno dušo oziroma dekle, ki je sicer enajst let mlajše, vendar popolnoma identično v mentalnem in vsesplošno življenjskem razmišljanju ter pogledu na svet. Prav tako je neverjetno, kakšna ljubezen se poraja dvostransko s strani mojih otrok do Nuše in obratno. Funkcioniranje je lahko zelo enostavno in lepo, če le funkcioniraš enako kot partner. Hvala Ona-On.com portal! Obema so se odprla popolnoma nova vrata v svet. Po vsem negativnem, kar se nama je zgodilo, se stvari razpletajo samo še na bolje in v pozitivno smer. Skratka, hvala za to stran, vredna je vsakega centa!«

Več kot 200 zgodb najdete na spletni strani ona-on.com. Če vas mika poskusiti, vabljene, da do konca leta ujamete brezplačen preizkus in 50% popust na vse članarine, tako da ob registraciji vpišete promo kodo »VseNaj2015«.

4. Je iskanje družbe v zimskih mesecih, proti koncu leta, med prazniki večje, glede na to, da vemo, da je veliko ljudi takrat še posebej osamljenih?

Treba je vedeti, da se osamljenost hrani s samoto, zato vsem ljudem, tudi tistim, ki niso naši uporabniki, priporočam, naj se vključijo v okolja, ki so namenjena druženju. Najdejo naj, kaj se dogaja v njihovem okolišu, kjer bodo lahko navezali stike z novimi ljudmi. Če je strah pred neposrednim stikom prevelik ali pa bi želeli malo potrenirati pred srečanjem v živo, smo tu mi, odklikajte na Ona-On. Združujemo na tisoče samskih, ki si želijo navezati stik z drugimi, se srečati, splesti nova poznanstva in včasih iz tega razviti še kaj več.

Ljudje imajo na takšen način možnost vnaprej narediti selekcijo kandidatov, hkrati pa so manj osredotočeni na negativne misli, na trenutke jih lahko zajame trema, pričakovanje, kako bo ob srečanju v živo, itd. Ob vsem tem na eleganten način izstopijo iz toka, ki jih vleče v negativna občutja in se prek zabavnega načina spoznavanja vrnejo v formo pred spoznavanjem v živo.

Mi v predprazničnem času poskrbimo z različnimi zabavnimi vsebinami, dogodki in promocijami, da naši uporabniki ne ostanejo čez praznike sami.

Število registracij v tem času seveda naraste, kar je še posebej pozitivno iz dveh vidikov; ti ljudje so pripravljeni v svojem življenju narediti spremembo, zato se tudi vpišejo, Ona-On pa dobimo nove uporabnike, ki so aktivni v svojem iskanju in so po navadi tudi hitro uspešni.

5. Bliža se »Največji zmenek na slepo« ki je dejansko postal tradicionalen in se ga vsako leto udeleži veliko število znanih Slovencev. Za kaj se gre in čemu je namenjen?

Konec januarja se bomo spet zbrali na največjem spoznavnem dogodku v S-LOVE-niji, kamor se pripeljemo z vseh koncev in se res odlično zabavamo, obenem pa vsak spozna vsaj 10 kandidatov v živo na neformalen, zabaven, spontan način. V vseh teh letih smo razvili veliko tehnik, kako pomagati ljudem pri vzpostavitvi prvega stika prek spoznavnih iger, »spoznavalnice«, ob pomoči našega Kupida in številnih animatorjev, ki prek plesa in humorja parčkajo ljudi. Nikoli ne manjkajo številni sponzorji in lepe nagrade za vse nove simpatije, veliki večini obiskovalcev je zadeva všeč, saj je popolnoma unikatna in deluje!

6. Kakšno popotnico bi dali našim bralkam?

Naj se čim več družijo v zimskih mesecih, tako online kot offline. Nikoli ne veš kdaj nekomu polepšaš dan samo s tem, ko si sežeš v roko ali greš na pijačo. Če bo kdaj premraz, pa le pokukajte na Ona-On.com, kjer lahko izkoristite brezplačen preizkus in 50% popusta na članarine. Srečno!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri