Kako veš, da želi spati s tabo?

Cosmo ti tokrat razkriva najglobljo govorico telesa, s katero ti fant sporoča, česa si v določenem hipu najbolj želi. 

Kako veš, da želi spati s tabo? (foto: Getty Images) Getty Images
15. 8. 2017

Včasih se fantje pač bolje znajdejo brez besed, od nas pa je odvisno, ali se naučimo telesne signale prepoznavati in jih obrniti sebi v prid.

Eden od razlogov, zakaj je dobro znati brati govorico telesa, je tudi naslednji: moški težje pretvarjajo svoja čustva v primerno izrazoslovje, zato vedno znova zmrznejo, zraven pa jih izdajajo obrazne geste.

Ko hočeš z moškim načeti pogovor o čustvih in povezanosti, otrpne od strahu kot pred tablo pri matematiki.

Po mnenju antropologov je obraz daleč najbolj ‘berljivi’ del telesa, tudi zato ker so obrazne mišice neposredno povezane z možganskimi centri, ki upravljajo s čustvi. Vsaka še tako majhna sprememba razpoloženja vpliva na izraz na obrazu, in prav zato je zelo težko prikriti prava čustva. Lažje, kot skriti svoja čustva, je prebrati njegova z obraza, ki naj postane tvoje okno v svet njegove duše.

Kako veš, kdaj ...

1. Potrebuje prostor zase

Morda je imel samo slab dan, morda si načela temo, ki mu ni všeč, vsekakor pa drži eno: ko se začne med pogovorom obračati stran in ti kaže zdaj levi zdaj desni profil, mu zagotovo ni do pogovora.

Antropolog Givens: “Glavo obrača stran, da bi povečal fizično razdaljo med vama, ne da bi se pri tem dejansko umaknil ali presedel stran. Pravzaprav na ta način ustvarja med vama pregrado, ki se je ne vidi, zato pa toliko bolj čuti, on pa ima občutek, da je varno na svojem.” Kako zelo znano zveni to, kajne?

Pomagajta si: Najprej se sprijazni z dejstvom, da obraz volka samotarja nima ničesar s tabo, da nisi storila ničesar narobe, ampak da ga je nekaj očitno iztirilo in potrebuje prostor zase. Moški v resnici potrebujejo več prostora zase, saj jim to daje občutek neodvisnosti, nekako tako kot so v preteklosti divjali kot lovci za mamuti po prostranih pokrajinah.

In ko tako na samem rešijo še kakšen problem brez tuje pomoči, se zdijo sami sebi najboljši. Zdaj ti je verjetno lažje in bo naslednji korak še lažji. Ko torej vidiš, da mu ni do pogovora, ne rini vanj, to ga bo le še bolj odbilo. Naredi se nevidno, običajni moški pride k sebi v četrt ure, nekateri pa rabijo več, da se sprostijo in domislijo, kaj jim je.

Pomembno je le, da jim brez slabe vesti pustiš ta čas. Ko je najhuje mimo, ne začni bombardiranja v slogu “Kaj ti je pa bilo?” ampak mu mirno povej, da se lahko pogovorita o tem, če želi. Če bo začel govoriti, bo super, če ne, pojdi dalje in se ne ukvarjaj več s tem. Če ni v ozadju hudega prepira iz preteklih dni, je verjetno samo normalen moški.

2. Hoče spati s tabo

Recimo, da sta sredi hrupne zabave ali nočnega kluba, ko se ti kar naenkrat zazdi, da je tvoj dragi zelo zaspan in da komaj gleda. No, če meniš tako, se motiš. Ni mu do počitka ali spanca, ampak do seksa. Zdravniki ugotavljajo, da se povečana spolna sla kaže tudi kot zaspano, umirjeno stanje, ki z malo žgečkljive pomoči lahko izbruhne v vulkan.

Pomagajta si: Zdaj ko veš, kam ta njegova zaspanost (lahko) pelje, obrni vso njegovo pozornost nase in ga, tudi če sta v javnosti, zapelji. Naj si te zaželi, ne da bi se ga sploh dotaknila. Zašepetaj mu na uho, kako je seksi in kaj vse ga čaka, ko prideta domov.

Zraven še dvakrat globoko zadihaj in mu s konico jezika oblizni ušesno mečico. Čisto narahlo bo dovolj, da mu bo razneslo zadrgo. Potem se izvij iz objema in se druži s prijateljicami, kot da se ni nič zgodilo. To mu preprečuje, da bi takoj planil po tebi, in ga hkrati dodatno vzburja, saj mu v ušesih odzvanjajo tvoje obljube. Ti pa jih ne pozabi izpolniti, ko prideta domov, in jih zabeli z nekaj dodatnimi vročimi presenečenji.

3. Hoče ti nekaj povedati

Medtem ko mu nekaj razlagaš, neprestano grizlja ali šobi ustnice. Pozor! Ta moški bo spregovoril! Njegovo šobljenje nakazuje, da bi ti rad nekaj povedal, kar je posledica delovanja naših možganov. Ko želimo govoriti, pošljejo možgani sporočilo ustnicam in jeziku, kako naj to oblikujejo. V resnici misel, še preden jo slišimo, zagledamo na njegovih ustnicah, kar je lahko zelo romantično, v nesrečnih primerih pa lahko vse pokvari.

Pomagajta si: Ženske smo tudi verbalno drugačne od moških, in ko želimo kaj povedati, predvsem če so v igri naša čustva, to preprosto izbruhne iz nas. Moški so za razliko od žensk precej drugačni, in če meniš, da boš kaj dosegla, tako da stvari na silo vlečeš iz njega, nisi na pravi poti.

Ko bo dobil občutek, da ga siliš, naj že vendar pove, kar je hotel, bo postal samo zoprn in tečen. Namesto tega mu daj čas, da izoblikuje svojo misel in da se izpove. Takšni so srečni konci, velikokrat pa moški tudi ostanejo tiho in so ... tiho. Hmm, takrat mu priskoči na pomoč, tako da preusmeriš njegovo pozornost na nekaj drugega. Čez čas, ko se bo umiril, bo verjetno sam načel pogovor in ti izlil srce in dušo, sicer pa previdno potipaj, ali se je hotel o čem pogovarjati, toda - saj veš - ne pretiravaj.

4. Čisto je nor nate

No, saj verjetno že tako ali tako veš, da si mu všeč, ampak včasih dobi tisti posebni izraz na obrazu, ki si ga lahko prevedeš, da je popolnoma zmešan. Medtem ko te zaljubljeno gleda, nagiba glavo na eno stran in krči ramena, kot da ne ve dobro, kam bi sam s sabo, po domače povedano, menca.

Givens, antropolog, meni, da v dolgotrajnih odnosih moški uporabljajo to gesto, ko še posebej začutijo potrebo po ljubezni oziroma ljubljenju. To je pravzaprav njegov nezavedni način privabljanja k sebi, saj hrepeni po dotiku in ljubezni.

Pomagajta si: Če se ti je vedno zdelo, da tvoj partner ni dovolj nežen, imaš v takih trenutkih priložnost, da se prepričaš v nasprotno. Ko vidiš, da se mehča, spodbujaj njegovo vedenje, pridi mu naproti, naredi nekaj strašansko srčkanega, vendar ne osladnega. Nežno ga stisni, pobožaj po hrbtu, ukradi mu poljub.

Naroči mu pico, za katero veš, da jo obožuje, stisni se k njemu na kavč, medtem ko gleda nogometno tekmo, in se vzdrži ženskih komentarjev. Niti sanja se ti ne, kako blagodejno to lahko vpliva na vajin odnos, saj moški zelo cenijo, da se jim pridružimo pri ‘njihovih zadevah’, čeprav vedo, da jih v resnici same ne bi nikoli počele. Zato bo toliko bolj cenil dejstvo, da si njegove želje in potrebe za trenutek postavila pred svoje, in zdaj bo tudi on naredil veliko več, da bi te zadovoljil.

5. Ti nekaj skriva

Če se moški nenadoma ustavi sredi stavka ali pa si skoraj pregrizne jezik, da mu ne bi besede ušle, je na delu samocenzura. Ta gesta izdaja govorca, ki je nemiren, saj je pod pritiskom, da ne sme vsega povedati.

Pomagajta si: Preden ga boš obtožila, da ti nekaj prikriva, se poskusi vsaj malo vživeti v njegovo kožo. Morda gre za prijetno presenečenje, ki ti ga je pripravil in ti ga seveda ne more izdati, lahko je le skrivnost njegovega prijatelja, ki s tabo nima nobene povezave. Nič ni narobe, da partner ohrani nekatere stvari samo zase, če nimajo nobene povezave s tabo ali če te z nečim ne želi obremenjevati.

Nikjer ne piše, da si morata res čisto, čisto vse povedati. Ti mu tudi ne boš hitela razlagati, v kakšne nerodnosti se je zapletla tvoja najboljša prijateljica, ko se je ‘metala’ za nekim tipčkom. Če si druge stvari sproščeno zaupata in se o tem iskreno pogovarjata, je vse v redu. Ker pa je radovednost ena značilnih ženskih lastnosti, ti verjetno ne bo dala miru.

Najprej si zavrti pogovor v glavi in poskusi ugotoviti, kaj si rekla, da je on utihnil, potem pa ga diplomatsko vprašaj, kar želiš izvedeti. Še najlažje ga je brez mrkega obraza zaplesti v nedolžen čvek in tako po ovinkih izvleči stvari iz njega. Najbolj zanesljiva metoda je, da pripraviš prijetno ozračje, ob katerem se bo sprostil: romantična večerja ali pa crkljanje na kavču. Vendar ne bodi presenečena, ko se mu bo vsul plaz besed in bo govoril več in dalj kot branjevke na trgu. Brez skrbi, moški znajo tudi to.

6. Mučijo ga dvomi

Načela si pogovor o vajini zvezi, izlivaš mu svoje srce in sanje, on pa te neprepričljivo gleda in seslja spodnjo ustnico, ki mu je od zaskrbljenosti že izginila z obraza. To gotovo ni najboljše znamenje, pričakovala si vsaj nasmešek, vendar ni znak, da je treba obupati.

Antroplog Givens meni, da se v moškem, kadar tako grizlja usta, odvija vrsta notranjih bojev, ki morda nimajo neposredne povezave z vajinim pogovorom in za vaju sploh niso nujno usodni. Predstavljaj si, da govoriš o poroki, on pa si besno grize usta, ker je odločno proti poročnim darilom v obliki porcelana, ki ti ga bo podarila babica, vendar ne ve, kako bi ti to povedal. Ni tako nerazumljivo, ne?

Pomagajta si: Samo brez panike, pa če je še tako težko! Po drugi strani pa moraš stvari nekako izvleči iz njega in se prepričati, ali gre za babičin porcelan ali dejstvo, da si ne želi poroke s tabo. Vsekakor moraš vsaj nekaj vedeti, preden lahko začneš reševati težave. Daj mu nekaj dni, potem pa počasi, a vztrajno v napad. Povej mu, da nisi čarovnica, da ga ne boš živega pojedla, če ti bo zaupal, kar mu leži na duši.

Ko se bo čutil pomirjenega, se bo verjetno odprl, zato kar uporabi stavke, kot so “Odrasla sem, vse mi lahko poveš,” ali “Kar koli je že, samo povej, ne pusti me tavati v temi,” in podobno. Khm, lahko se tudi majčkeno pretvarjaš, da si bolj trdna in močna, kot si v resnici, pomembno pa je, da izveš, kar si želiš. Če nisi počasen in vztrajen tip in ne moreš zdržati niti minute več, se sama odpri prva in mu povej vse, kar ti leži na duši, tudi če ni vse prijetno in lepo.

To navadno učinkuje še najhitreje, saj upošteva ‘povem-poveš’ pravilo. V najslabšem primeru, ko se nič ne zgodi, ne glede na to, kako se trudiš, ga vprašaj naravnost, ali si še želi biti s tabo ali ne. To je najtežja možnost, saj moraš biti pripravljena, da boš slišala tudi kaj, česar nočeš in te bo bolelo, vendar boš na dolgi rok vsaj vedela, kaj lahko pričakuješ.

Spregovori z obrazom! Spodnje vedenje daje moškim jasno vedeti, kaj si želiš ...

1. Privzdigni obrv

Hiter pogled, s katerim prestrežeš njegovega, narahlo dvigni obrv in jo spet spusti, nato umakni pogled. Sama akcija traja nekaj sekund in je nedvomno znak, da te tisti, ki ga gledaš, privlači.

2. Pogled izpod trepalnic

Nagni svoj obraz proti njegovemu in ga rahlo nagni navzdol, pogled pa vzdigni in se skozi trepalnice zazri vanj. To je nedvoumno sporočilo, da si popolnoma očarana nad vsem, kar reče ali naredi tisti trenutek.

3. Pokimaj

To ni čisto ženska, krhka gesta, je pa zato zelo prepričljiva. Ko ti raz laga nekaj, česar morda sploh ne razumeš, suvereno pomigaj levo in desno z glavo, češ – seveda, razumem te, ah, kako mi je to znano. Pomirilo ga bo.

4. Uporabljaj roke

Sem ter tja se ga neIno dotakni - nalahno ga potrepljaj po ramenu (ne pokroviteljsko) ali mu mimogrede zdrsni po roki. To je zelo prepričljiva govorica, ki mu daje vedeti, da ti lahko zaupa, hkrati pa ga bodo ti bežni dotiki vznemirili, saj mu tako daješ vedeti, da se te lahko tudi on dotika.

5. Šobi ustnice

Najprej je treba poudariti, da ne pretiravaj, ker boš lahko videti smešna ali celo neumna. Če ti pripoveduje kaj ganljivega, rahlo povesi kotičke ustnic, kar bo izdajalo tvoje sočutje. Imej našminkana in svetleča usta, ki kličejo po poljubih, moški so nori nanje!

Katja Golob

Preberi še: VROČE: Z(a)viti namigi za najboljši seks na svetu

Priporočamo tudi: Kaj tvoje astrološko znamenje pove o tem, kako ljubiš?