Kako veš, da si našla pravega? Odgovor se skriva v tvojem TELESU!

Odkrili smo zanimivo študijo, ki pravi, da je tvoje telo tisto, ki ti da vedeti, da si našla pravega. Poglej, kako!

Kako veš, da si našla pravega? Odgovor se skriva v tvojem TELESU! (foto: Unsplash/Ian Schneider) Unsplash/Ian Schneider
2. 12. 2017

Zagotovo se spomniš tistega dneva, ko si ga zagledala – ljubezen svojega življenja. Ampak se spomniš, kaj točno je bilo tisto, zaradi česar ti je zastal dih? Je bilo zaradi sijaja v njegovih očeh? Njegov nekoliko čuden smisel za humor? Ali pa njegova ljubezen do glasbe?

Ne glede na vse, kar se vama je v tem trenutku na prvi pogled dopadlo, tukaj govorimo o nečem drugem.

Namreč, ena izmed najmanj poznanih skrivnosti privlačnosti je, da jo bomo začutili do nekoga, ki je del našega genetskega koda.

Študija je namreč pokazala, da imajo vsi ljudje svoj edinstveni genetski histokompatibilni kompleks (HLA kompleks), ki je pomembna genetska komponenta imunskega sistema.

Zato ima lahko prav imunski sistem velik vpliv, ko govorimo o občutku privlačnosti do nekoga.

Raziskovalci so odkrili, da tisti pari, ki imajo popolnoma različne HLA komplekse čutijo najmočnejo privlačnost do partnerja, prav tako tudi željo po ustvarjanju družine.

Kar pomeni, da naši geni narekujejo, kako močno si nekoga želimo in da se nasprotja v resnici privlačijo – vendar ne tista, za katere smo do sedaj bili prepričani.

Telesne vonjave lahko ustvarijo seksualno privlačnost v trenutku.

Raziskovalci so prav tako ugotovili, da je navdušenje nad partnerjevim vonjem najbolj prisotna pri tistih parih, ki imajo popolnoma nasprotne HLA komplekse.

Študija je torej razkrila, da imunološka kompatibilnost velja pri 1) zadovoljstvu partnerstva, 2) seksualnem zadovoljstvu in 3) želji po ustvarjanju družine, pri čemer so bili preiskovanci na splošno bolj zadovoljni z razmerjem, če sta partnerja imela različen tip HLA.

Zato naslednjič, ko ti pogled pritegne kakšen luštkan tip, raje kot njegovo astrološko znamenje razišči njegov HLA genski kod! ;)

Preberi še: Vsi zvoki, ki jih tipi spuščajo med seksom (in kaj v resnici pomenijo) ali pa Ostanite samski dokler ne najdete takšnega partnerja.

Priporočamo tudi Horoskop: Ekstravagantno darilo, ki bi ti ga podaril Christian Grey (glede na tvoje znamenje)

 

 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri