Kako v 20-ih minutah ugotoviš, da gre za ljubezen?

Zdi se misija nemogoče, a je še kako res: prvih 20 minut vajinega poznanstva je  odločilnih za vse, kar se bo med vama zgodilo (ali se ne bo zgodilo). Ampak kateri so asi, ki jih moraš v dobre četrt ure nujno potegniti iz rokava?

Kako v 20-ih minutah ugotoviš, da gre za ljubezen? (foto: Profimedia) Profimedia
3. 5. 2018

4 sekunde

Prvi vtis, ki ga dobimo o drugem, je bistven, saj so od njega odvisni vsi nadaljnji koraki.

Samo štiri sekunde potrebuješ, da oceniš njegov obraz (da bi videla, ali te privlači ali ne) in iz njega razbereš njegovo razpoloženje, ki ti pove, kakšno osebnost ima.

Takoj vidiš, ali je fant vesele narave, ciničen, rahlo jezen, bojevit, vdan v usodo, sramežljiv ali samozavesten. In kar je povsem neverjetno: v zadnjih tisočinkah prvih sekund v resnici že veš, ali bi bila rada njegova punca, žena in celo, ojoj, mati njegovih otrok!

Kako ga navdušiš:  Tudi on bo hitro ocenil tvoje razpoloženje, zato v trenutkih pred veselim srečanjem niti pod razno ne misli na kup položnic, ki jih ne moreš plačati, da to ne bodo postali trenutki pred katastrofo. Če ti bo uspelo misliti na nekaj izjemno lepega, boš žarela, on pa ti bo jedel iz roke.

30 sekund

V prvih trenutkih poznanstva komuniciramo predvsem s telesom, kot so to počeli naši davni predniki, katerih edino orodje komunikacije so bile geste.

Torej bo treba brati med vrsticami ... Če sedi nasproti tebe in se celo sklanja, da bi ti bil bliže, je zelo zainteresiran.

Če se ti umika, pa je mogoče vsaj troje: ne zanimaš ga dovolj (1), nima veliko izkušenj z ženskami (2), ne dišiš mu najbolje (3). To zadnje seveda ne pomeni, da se nisi stuširala, ampak se njegovi feromoni preprosto niso ujeli s tvojimi.

Kako ga pritegneš:

  • Imej odprto držo, kar pomeni, da se ne pogovarjaš z njim s prekrižanimi rokami ali tesno prekrižanimi nogami (ne velja, če nosiš zelo kratko mini krilce).
  • Sedi ali stoj zravnano, saj ravna hrbtenica nakazuje samozavest in odločnost.
  • Glej ga naravnost v oči, da bo začutil tvojo energijo. Če z očmi begaš sem in tja, bo sklepal, da te v prostoru poleg njega mika še kdo.

5 minut

Zdaj že veš, kaj imata skupnega in kako bi v bližnji prihodnosti lahko skupaj preživljala prosti čas.

Samo pet minut potrebuješ, da ugotoviš, ali izhajata iz podobnega okolja, imata podobno vzgojo, hobije, želje in zahteve do življenja. Nasprotja se mogoče res privlačijo, trajajo pa samo razmerja po duši, srcu in zanimanjih podobnih.

Spelji vodo na svoj mlin:  Najljubši predmet pogovora vsakega posameznika je ... on sam! Če ga hočeš osvojiti, se nadzoruj in o sebi izdaj le malo stvari, zato pa k pogovoru raje spodbudi njega. Postavljaj vprašanja o njegovem delu, športu in potovanjih.

Ne sprašuj ga, vsaj na prvem zmenku ne, o njegovi mami, otroških travmah in neuspehih.

Nato pa povedano pospremi z duhovitimi opazkami in kančkom ironije, da ne bo vse tako zelo resno. Moški namreč obožujejo ženske, ki so jih sposobne nasmejati.

10 minut

Če sta se ujela, so vajini gibi postali skoraj sinhroni.

Ko z nekom začutimo harmonijo, začnemo nezavedno ponavljati njegove gibe, in še preden se zaveš, hkrati k ustom neseta pijačo, se hkrati popraskata za ušesom, se zasmejita, vstaneta, pokličeta natakarja, gresta na toaleto ... Res nista mogla vsaj malo počakati?

Zabij gol:  To je pravi trenutek, da mu pokažeš, da si druga polovica jabolka, ki jo je tako dolgo iskal. Občutek harmonije lahko še povečaš tako, da zavestno (!) ponavljaš za njim.

Sezi v posodico z olivami v trenutku, ko po njej brskajo njegovi prsti, ga medtem glej v oči in ga prosi, naj ti o tisti zanimivi stvari pove še kaj več – niti malo ne more škoditi, če bo izvedel, da te zanimajo podobne stvari kot njega.

20 minut

Delita si hrano, ker skupno prehranjevanje pomeni, da se sprejemata in si zaupata.

Naši davni predniki namreč ne bi nikoli sprejeli hrane od neznancev ali ljudi, ki jim kakorkoli ne bi zaupali; ponujanje hrane neznanega izvora je bilo jasno znamenje nevarnosti.

Če pa si delita (dobro preverjeno) hrano na vajinem prvem zmenku (pa čeprav gre samo za vrečko čipsa), pomeni to medsebojno zaupanje, kar je nujna sestavina trdnega razmerja.

Pridobi še nekaj plus točk:  Srečanje in spoznavanje z osebo, ki bi nam nekoč lahko pomenila vse in še več, je predvsem dajanje. Deli z njim svoje največje strasti – povej mu, zakaj rada živiš in kaj te drži pokonci. Vate se bo zaljubil še v istem trenutku, ko bo v tvojih očeh videl voljo in žar.

Takrat bo začutil, da bi bilo življenje s tabo lahko eno samo uživanje in navduševanje nad lepimi stvarmi. Človeka, ki zna uživati, je namreč izredno težko spustiti iz rok.

Zasluži si drugi (in tudi tretji) zmenek

Da bi prvi zmenek uspel in ti zagotovil drugega, so potrebne vsaj tri sestavine: podjetnost, ironija in zmožnost vživljanja v drugega (strokovno rečeno empatija).

Pogovorita se, kam bi lahko šla naslednjič, kaj bi jedla, kaj počela in kdaj. Naredita tako, da bo drugi zmenek vajin skupni projekt, na katerega bosta ponosna, uspešni projekti pa so vredni ponavljanja. In česa si ne smeš privoščiti, če ga ne želiš odgnati?

Pretirane uslužnosti, prilagodljivosti in podredljivosti, ker se to troje na dolgi rok ne splača!

Moški je lovec in ga lahek plen ne zanima, vsaj ne dolgo. Če hočeš ohraniti živo njegovo zanimanje zate, boš morala potegniti na plan svojo samosvojost.

Bolj se bo moral potruditi, boljša boš videti v njegovih očeh. Karkoli bosta torej počela skupaj, počni to tako, kot da tega ne počneš zanj, ampak zase: bodi radovedna, navdušena in zdravo tekmovalna. Zmaga!

Priredila: Tina Torelli

Preberi še: Obstajajo 4 tipi parov, a ZA VEDNO ostane​ skupaj le en tip (poglej, če sta to tudi vidva)

Priporočamo tudi: Skrivnosti, ki jih ženske nikoli ne delimo s svojim partnerjem! NIKOLI!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri