Čas je, da orgazme vzameš v svoje roke - in to dobesedno! Preberi to!

Orgazmi so nujni - solo ali v dvoje, sicer si boš seks kmalu pričela razlagati le kot rutino pred spanjem. Kako lahko postanejo tvoja stalnica?

Čas je, da orgazme vzameš v svoje roke - in to dobesedno! Preberi to! (foto: Profimedia) Profimedia
25. 2. 2017

Pozabi na pravo hrano in pravo pijačo, najbolj ogrožena naravna vrsta so zdaj pravi orgazmi. Kar 10 odstotkov žensk namreč nikoli ni doživelo orgazma, še večji odstotek pa je tistih, ki jim nikoli ni prišlo s partnerjem. In bolj ko bomo hlinile, hujše bodo statistike. Čas je, da orgazme vzamemo v svoje roke, in to skorajda dobesedno. Zato prenehaj to norost in se raje pripravi na ekstazo.

Zakaj je tako težko doseči orgazem?

Po pravici povedano smo ženske pri orgazmih potegnile kratko slamico. Moški orgazmi praktično rastejo na drevesih. Ste v moških revijah kdaj zasledile članke o tem, kako doseči orgazem? Ne, ker je edina njihova težava, da bi jim prišlo prehitro. Oh, ubožci. Razlog je seveda že v osnovi biologije. Ženski orgazem namreč ni nujno potreben za razmnoževanje, za nadaljevanje vrste.

Na ženski orgazem torej ne pritiska evolucija. Če ga ni, pač nič hudega, če je, pa je tu kot bonus. Zato se moramo ženske s tem čudovitim prikrajšanjem matere narave boriti na svojevrsten način. Pri tem pa je pomembno odpreti telo in duha in sprejeti nekaj novih zamisli in tehnik.

Zlagana naj bo tvoja samoporjavitev, ne tvoj orgazem

Ni ženske, ki ne bi vsaj enkrat hlinila orgazma. In v danem položaju je praktično vsaka ženska hlinila orgazem upravičeno. A četudi to narediš, da zaščitiš njegov ego, da dodaš erotični tempo seksualnemu dogodku ali pa da se izogneš zatečeni vulvi in pospešiš občevanje, ki očitno ne bo videlo želenega konca, je hlinjenje le izogibanje.

Moški namreč uživajo v seksu takrat, ko uživa tudi ženska. In če je on vzburjen, ti pa ne, bo vedel, da je vsa posteljna drama le igra. In če boš hlinjenje nadaljevala, se bo on še toliko težje prilagodil tvojemu telesu in odkril, kje in kako ti najbolj ustreza. In tu se začne začarani krog: dlje časa lažeš v postelji, boljša v tem postajaš in bolj se oddaljuješ od partnerja.

Kako prekiniti zlagane orgazme?

Prekineš lahko na dva načina. Prvi je, da preprosto prenehaš hliniti orgazme. Njemu ne poveš ničesar, le pokažeš mu, kako želiš, da se te dotika, vodiš ga skozi seksualno avanturo in mu poveš, da le preizkušaš nekaj novega. Drugi način je težji. Stopiš do njega in mu priznaš. Odkrito poveš, da si v postelji velika lažnivka. Če skupaj nista dolgo, se izgovori na to, da si bila pač živčna. Ampak nikar ne priznaj v postelji. Ali še huje, takoj po seksu. Ker se potem to ne bo slišalo kot priznanje, ampak kot kritika.

Ko že priznaš, mu povej tudi, da ti ni lahko in da si morala zbrati precej poguma za ta korak. Povej mu, da bi bilo zate sicer lažje, da bi še naprej hlinila, ampak da čutiš, da si on zasluži več. Njegov ponos bo sicer zelo ranjen, zato ne pozabi omeniti tudi, da si se imela zelo lepo med ljubljenjem in da si mislila, da je edini način, da mu to pokažeš lažni orgazem. Potem ga vprašaj, ali bi s teboj masturbiral. Iz dveh razlogov: razbremenilo bo napet položaj in zagotovo se bo akcije z veseljem udeležil.

Kako masturbirati?

Naš pretkani načrt o končanem laganju o orgazmih je osnovan na dejstvu, da se sama že znaš vzburiti, pa naj bo to v spalnici, kopalnici ali pisarni. Če ne, so tu kratka navodila.

Potrebovala boš 1. lubrikant, 2. zasebnost, 3. seksi glasbeno podlago, 4. čas in 5. primerno usmerjeno pipo v kopalni kadi (neobvezen pripomoček).

Z lubrikantom na konicah prstov (če si v kopalni kadi, uporabi silikonskega, ki se ne spere) prični raziskovati svoj klitoris in sramne ustnice. Eksperimentiraj tudi s curkom vode iz pipe ali iz glave prhe (nikar si vodnega curka ne usmeri neposredno vase).

Ne pričakuj orgazma v prvi rundi. Čas raje izkoristi, da raziščeš, kaj ti ustreza, kje so tvoje glavne točke. Če se pričneš dolgočasiti, prenehaj in poskusi znova naslednji dan. In potem spet naslednji dan. In tako naprej. Ko ti bo masturbacija postala navada, boš prej ali slej dosegla vrhunec. Tudi seksologi zatrjujejo, da z vajo krepimo svoje živčne končiče in živčni signali bodo po nekaj seansah hitreje prišli od spodnjih prostorov v glavo, kjer se ves orgazem tudi začne.

Kako masturbirati še bolje

Če ne preizkusiš, ne veš. Tina je na primer že v zgodnjih letih odkrila, da ji med ležanjem na trebuhu in masturbiranjem zelo ustreza, če se pri tem še malce odbija od žimnice. Za še močnejšo stimulacijo je naslednjič zadevo preizkusila kar na tleh. Le na ta način je lahko dosegla vrhunec še nekaj let po tem, ko je že vstopila v resno zvezo. Zato se je prepričala, da bo morala dosegati vrhunce tudi na bolj konvencionalne načine. Zadeve se je lotila vsakdanje, s prsti, in nadaljevala vsako noč en teden. Na koncu je doživela tako močan orgazem, da še sama ni verjela, da je toliko let naskakovala tla, ko pa so jo drugje čakali še večji užitki.

Kako masturbirati z družbo?

Velik mit o ženskem vrhuncu med seksom je, da ženske doživijo orgazem, kadar je stimulacija drugačna kot takrat, kadar masturbirajo. To je seveda velika zmota. Tehnike, ki jih boš razvila med masturbacijo, bodo delovale tudi med seksom. Če se najlažje vzburiš z lastnimi prsti, to prenesi tudi v seks in naslednjič predlagaj, da posteljne igrice začneta z minutami skupne masturbacije.

Ne misli preveč

Če gledaš vodo na štedilniku, ne bo nikoli zavrela. Ko čakaš klic od gospodiča, s katerim si bila včeraj na zmenku, telefon nikakor ne zazvoni. Pri orgazmu je podobno. Če boš veš čas mislila na to, kdaj ti bo že končno prišlo, zakaj se ti dogaja, da ne prihajaš do orgazma in podobno, se tudi orgazem ne bo zgodil. Raje si reči, da je orgazem zadnja stvar, ki se ti lahko zgodi to noč. Osredotoči se na občutke, na tre-nje mišic, na dihanje, na lastno željo po pospešenem tempu. Orgazem pride potem sam od sebe.

Bralka nam je poslala zanimivo tehniko. Pravi, da sama velikokrat pride čisto do konca, a nikakor ne prebije tiste zadnje točke do orgazma. Takrat si reče, da bo štela do 10 in da ji prej ne sme priti. Zaenkrat je prišla do 8.

Keglove vaje

Vaje za vaginalne mišice pomagajo do bolj intenzivnega orgazma. Vadba je preprosta – le stisk in sprostitev nekajkrat na dan. Kot da bi poskušala prekiniti uriniranje. Veliko lažje je trenirati ob vibrator ali njegov penis. Preizkusi. Odlično dejanje je stiskanje med seksom. Medtem ko je v tebi, poskusi z nožnico stisniti njegov ud, kot da bi ga hotela potegniti k sebi. Takšna vaja je odlična tudi zanj, saj bo občutek med seksom še intenzivnejši.

Na telovadbo

Veliko žensk ugotavlja, da so orgazmi lažje dosegljivi, kadar so v boljši fizični pripravljenosti. Dodaten plus je tudi to, da takoj po vadbi hitreje dosežeš svoj erotični prag, ker imaš že pospešeno prekrvavitev in hitrejš e bitje srca. Takšno stanje organizma je močno podobno tistemu, ki ga dosežeš med seksom. Telovadba je tako odličen začetek predigre.

Splezaj nanj

Ko si na njem, stisni klitoris med njegovo in svojo sramno kost, kar bo vodilo do pomembne in užitkarske stimulacije klitorisa. Pravi kot bo odvisen od anatomije tvojega in njegovega telesa, zato preizkušajta upogibanje hrbta. Če se upogne on in pri tem dvigne boke, bo seks bolj drgnjenje drug ob drugega kot pa klasično ven in noter, kar bo zate pomenilo še močnejše občutke.

Imej nadzor, ko si spodaj

Če ležiš pod njim, upogibaj hrbet, da usmeriš njegov penis, kamor želiš. Zagra-bi njegove boke in ga premikaj naprej in nazaj v zibajočem ritmu. Trenje bo raztegovalo tvojo vulvo in s tem neposredno dražilo klitoris. Z bližjim drgnjenjem dosežeta večjo raven intimnosti, kar lahko dodatno pripomore k lažjemu orgazmu.

Podaj si roko

Veliko položajev pusti klitoris odprt in nedotaknjen. Če lažje doživiš orgazem z zunanjim draženjem, si lahko pri nekaterih položajih pomagaš s svojo ali z njegovo roko. Kot pri masturbaciji dodaj kanček lubrikanta, da klitoris ne bo postal preveč občutljiv. Če pa ležiš na trebuhu, se drgni ob kaj drugega, na primer ob blazino, njegovo stegno ali ob koren njegovega penisa. Draženje ni nujno omejeno le na klitoris. Njegova roka ga morda ne bo vedno dosegla, a veliko pripomore tudi stimulacija okoli vaginalne odprtine.

Pripomočki

Uporaba seksualnih igračk ni goljufanje, goljufanje bi bilo, da bi zanikala, da te te stvari vzburjajo. Ob uporabi vibratorja se lahko osredotočiš na občutke in na to, kaj počneš. A ne postani odvisna. Ko ti enkrat normalno pride vsakič, kadar pri seksu uporabiš vibrator, uvedi spremembo in doprinesi kakšno manjšo igračko ali pa se vrni na ročno obdelavo.

Odkrij novo vročo točko

Globoko pod sprednjo vaginalno steno počiva erotična cona. Partner naj ti jo poiš če s prstom, vstavljenim v vagino in upognjenim navzgor, kot da bi ti nakazoval, da pridi k njemu. Ta točka je povezana z živci sramnega predela, kar pripelje do globljega in intenzivnejšega orgazma. Ženske, ki so že rodile, bodo to točko lažje odkrile, saj je njihova vagina bolj prilagodljiva in je penis lahko vstavljen pod ostrejšimi koti.

Če nekaj deluje, ne spreminjaj

Ko odkriješ, v katerem položaju doživiš orgazem, pri njem tudi vztrajaj. Veliko žensk predvideva, da ena pot ni dovoljin da sčasoma postane dolgočasna. Imeti eno pot do orgazma pa je še vedno veliko bolje, kot da nimaš nobene. Seveda je pametno tudi raziskovati, vendar nikar ne misli, da moraš spreminjati nekaj, kar ti ustreza. To lahko vpliva tudi negativno.

Pobegni od prikovanosti

V zgornji točki sicer navijamo za držanje preverjene poti, a nikar se ne prepričaj, da je odkriti način doživljanja orgazma tudi edini možen zate; še tako ustrezna dieta sčasoma izgubi okus, če smo prepričani, da je to vse, kar lahko zaužijemo. Zato eksperimentiraj. Ne pripni se na orgazmično dieto. Nič ni narobe, da vsakič končaš v istem položaju, a pred tem vseeno poskusi kaj novega. Dodaj stimulacijo, za katero veš, da ti ustreza, raziskuj in odkrila boš nove položaje, ki te bodo prav tako pripeljali do še boljših orgazmov.

Razdeli ljubezen

Povečanje užitka lahko razdeliš po celem telesu, namesto da ga ohranjaš le v eni točki. A treba bo pokukati na vzhod, se pozanimati o telesnih energijah in tantričnem seksu, vendar brez skrbi, zadeva je veliko bolj preprosta kot na papirju. Gre za kombinacijo osredotočanja in volje. Za začetek pa: v zadnjih fazah seksa, ko že čutiš, da se približuje vrhunec, se prični krožno božati po trebuhu ali hrbtu (oziroma naj te boža on). Občutek orgazma te bo prežel po vsem telesu.

Tvoj orgazem se spreminja

Tu pa ženske niso potegnile ta kratke slamice. Skozi izkušnje in raziskovanja boš odkrila, da orgazmi, ki jih doživljaš, niso vedno enaki. Sčasoma se, če bo vse po sreči, izboljšujejo. Bolj kot boš poznala svoje telo in telo svojega partnerja, boljše orgazme si boš lahko privoščila. S tem pride tudi večja samozavest v postelji in posledično kričeče dobri užitki. Potrpežljivo se torej loti masturbacije, prisezi, da ne boš nikoli več hlinila, in uživaj na poti do pravih orgazmov.

Pogrešaš svoj orgazem?

Tu so štirje najpogostejši razlogi za pogrešani orgazem.

Hitenje skozi predigro

Seksologi ugotavljajo, da ženske potrebujejo okoli dvajset minut, da dosežejo orgazmični vrhunec, pri katerem je klitoris najbolj občutljiv. Če ženska doživi orgazem med predigro, je veliko več verjetnosti, da ga bo dosegla tudi med samim občevanjem. In verjemi, da se moškim za te stvari ni težko potruditi.

Odtavane misli

Če te bo med seksom kaj zmotilo, se lahko mirno posloviš od orgazma. Možgani imajo ključno vlogo v tej igri, registrirajo občutke in sproščajo endorfine, kemikalije za boljše počutje. Posveti se občutkom, ko ga imaš v sebi. Dotikaj se svojega telesa in menjaj položaje.

Pozabila si skočiti v kopalnico

In opraviti malo potrebo. Ko ti moški stimulira točko g, je občutek podoben kot takrat, ko moraš na stranišče. Razlog za to so žleze okoli omenjene točke, ki so povezane z mehurjem. Če prej nisi urinirala, se tega občutka lahko prestrašiš, zato pred seksom hitro na školjko, saj se s tem dodatno izogneš tudi vnetjem sečevoda.

Prevečkrat zamenjani položaji

Erotične akrobacije so odlične za popestritev posteljnih igric, a če boš poskusila vse naenkrat, boš težko dosegla orgazem. Ključ do zadovoljitve je stalna, neprekinjena stimulacija v položaju, ki ti najbolj ustreza. Ustvarita ritem in se ga držita.

Nepričakovani orgazmi

Nekatere ženske so res rojene pod srečno zvezdo.

“V kinu, med gledanjem filma Lepota po ameriško, sem ob prizorih iz neznanega razloga pričela postajati neverjetno vzburjena. Moj izbranec, ki je sedel ob meni, je takoj uvidel, kaj se dogaja, in se je le sklonil čez mene in me pričel otipavati in poljubljati. Ni trajalo dolgo, preden sem začutila neverjetni občutek.” – Anita, 29

“Spila sem nekaj kozarčkov vina in se odpravila na plesišče, kjer sem si dala duška na latino komade. Ples je bil vroč, tipček, s katerim sem plesala, pa še bolj. Plesala sva strastno, prijemal me je, kot da je vedel, kaj hočem, in ko sva se stisnjeno drgnila, sem se le še naslonila nanj in doživela užitek.” – Janja, 26

“Vaditelj aerobike nas je mučil s škarjastimi vajami, pri katerih ležiš na hrbtu in v zraku križaš noge levo in desno. Stiskanje je povzročilo neverjetne občutke in doživela sem orgazem kar sredi telovadnice.”

Zara Železnik

Preberi še: 6 seks položajev, ki jih morata preizkusiti do konca letošnje zime in "Mi trije smo najboljši par ..." (iskrene izpovedi treh žensk)

Priporočamo tudi: Horoskop: Kaj ti napovedujejo zvezde za zaključek tega meseca?