Kako biti po dolgem razmerju ... spet poredna!

Za tabo je dolga ljubezenska zgodba, ki se žal ni izšla, kot bi si želela. Toda življenje teče dalje in ima zate k sreči na zalogi še veliko lepega.

Kako biti po dolgem razmerju ... spet poredna! (foto: Antoine Verglas) Antoine Verglas
22. 9. 2016

Prvi seks po dolgem času mora biti tako zabaven in prijeten, da se boš po njem počutila bolj optimistično glede prihodnjih zvez. Da se konča kot zmaga, in ne kot poraz, upoštevaj tri cosmo pravila, s katerimi se boš izognila tesnobnim občutkom, in si preberi tri zgodbe bralk, ki so obrnile nov list.

Postavi si realen cilj

Na žalost ni zanesljivega znamenja, ki bi ti dalo vedeti, da si čustveno zrela za novo tovrstno izkušnjo. Če je bil konec prejšnjega razmerja zate zelo boleč, boš najbrž potrebovala mesece, preden se boš znova počutila seksi. Najpomembneje je, da imaš realna pričakovanja in da si poštena do sebe in drugih.

Če se misliš nekomu zabubiti pod rjuhe le zato, ker upaš, da bo nekdo drug zapolnil tvojo čustveno praznino ali ker bi z novim tipom rada bivšega naredila ljubosumnega, se kar ustavi. Tvegaš, da boš razočarana! Tvoj edini cilj mora biti, da se imaš lepo, in to brez velikih pričakovanj. Pomembno je, da uživaš, da se sprostiš in da ta pozitivna občutja nato deliš naprej. Vse drugo bo prišlo samo od sebe, ko boš pripravljena.

Izberi si pozornega, nesebičnega, seksi tipa

Če se strinjaš s prvim pravilom, si očitno pripravljena, da si znova privoščiš seks. In če je tako, ti je mogoče prišel na misel kakšen bivši ali kakšen prijatelj, ki ti je zadosti všeč, da bi z njim skočila med rjuhe. Kljub temu bodi previdna: če nimaš z njim zares globokega in posebnega odnosa, lahko takšen seks odnos med vama popolnoma uniči. Vanj se podaj le, če si prepričana, da je prijateljstvo med vama tako čisto in neobremenjeno, da se bosta naslednje jutro vsemu skupaj lahko le nasmejala.

Ker je to težko in pogosto v prijateljstvu eden čuti do drugega več kot le prijateljsko naklonjenost, je načrt sledeč: razširi krog svojih poznanstev, sprejmi vabila na zabave, ki jih prej ne bi, postani aktivnejša na Face­booku in pokliči že tistega seksi tipa, ki ga pred leti nisi vzela resno samo zato, ker njemu ni bilo do resne zveze (zdaj pa iz zanesljivih virov veš, da je še vedno samski!). Za vrnitev ne sceno nujno potrebuješ tipčka z močno seksualno energijo – če je samozavesten in pozitiven, mu lahko daš priložnost.

Če te med pogovorom gleda v oči, ima nasmeh do ušes in se te veliko dotika, prav tako. A ker se tvoja želja po seksu čuti, bodi pozorna, da ne padeš v kremplje serijskemu zapeljivcu, ki samo zbira trofeje. Najrazličnejše katastrofe in razočaranja boš najlaže preprečila tako, da boš zmerna z alkoholom, ki zanesljivo zniža tvoje standarde za nasprotni spol. Že pred večernim izhodom se zmeni sama s sabo, česa si želiš, in to ni alkoholizirani plejboj, ki mu je ob treh zjutraj ušla punca, ki jo je neuspešno osvajal, potem pa je vrgel oči nate, ker gre težko sam spat!

Pogumno se spravi v akcijo

Na tej točki ti ne preostane nič drugega, kot da se zabavaš, in to isto pričakuješ tudi od njega. Zdaj imaš priložnost, da seks ločiš od ljubezni in spraviš na plan svojo divjo plat. Lepo je, če je seks nabit s čustvi, a v razmerju čustva včasih prevladajo in seks postane premalo čuten, ti pa pozabiš na zapeljivko v sebi. Ko začneš zaradi pre­obilja čustev med seksom še jokati, pa se te fant resno ustraši.

V seksu, ki ti ne bo ozdravil le srca, ampak tudi in predvsem telo, si dovoli izživeti določene fantazije, ki te že dalj časa vzburjajo. Bi mu rada zvezala zapestja in prevezala oči? Zakaj pa ne! Bi rada, da on to naredi tebi? Navdušen bo, če ga boš za to prosila! Pa obleci si že enkrat tisto seksi spodnje perilo, ki si ga kupila za priložnost, ki ni nikoli prišla.

In na koncu: ne pazi na svoje besede, ker ti končno nikomur ni treba reči, da ga ljubiš in da ti še z nikomer ni bilo tako lepo. Reci, kar čutiš, in pri tem ne izbiraj besed – če to pomeni, da se ti ves čas govori samo o njegovem premoženju, in to na ne najbolj izbran način, je to to.

Nasveti cosmo bralk

Seksi odkritje

"Z bivšim sva bila sošolca na faksu. Hoditi sva začela v tretjem letniku in skupaj vztrajala do diplome, ko me je pustil zaradi druge sošolke. Tiste sošolke, ki sva jo skrivaj zasmehovala, ker naj ne bi imela okusa za oblačenje, in se je obupano nastavljala tipom. Pustil me je, ne da bi povedal, zakaj, zato je bil zame čisti šok, ko je novica do mene pricurljala prek prijateljev, ki so mojega bivšega in gospodično s 16-centimetrskimi petkami videli v mestu objeta.

Počutila sem se popolnoma izdano in moja samozavest je bila na psu. Spraševala sem se, kako je mogoče, da je meni vedno govoril, da sem mu všeč, ker se oblačim športno in nimam potrebe po zbujanju pozornosti. Zamenjal me je za dokaj vulgarno punco in nisem si predstavljala, kako bom to sploh prebolela.

Po več mesecih pa me je prešinilo: oblekla sem si minico in obula visoke petke. Bila sem drugačna, a bila sem si noro všeč. V mestu sem spoznala tipa, ki me je požiral z očmi. Po daljšem pogovoru sem ugotovila, da je zabaven in razgledan, in ko me je povabil k sebi, nisem oklevala. Tam pa sem doživela pravo razsvetljenje: seks, ki sem ga imela z bivšim, je bil proti temu užitku brez zveze! Doživela sem najmočnejši orgazem v življenju in potem še več teh. V trenutku sem prebolela, visoke pete pa so zdaj del mene."   – Lina, 25

Prepustiti se trenutku

"Ko sva se s fantom razšla, nisem hotela niti ven, kaj šele, da bi pomislila na seks. Nekaj mesecev sploh nisem čutila svojega telesa in so se mi moški gnusili. Prijateljice so k sreči vztrajale v nameri, da me ponovno vključijo v družabno življenje. Na enem od naših številnih in meni sicer dolgočasnih večernih pohodov po Ljubljani pa sem srečala sodelavca, ki mi je bil vedno malo všeč.

Bil je prekrasen poletni večer, zabava na terasi pri prijateljih od prijateljev v polnem teku, nekaj kozarcev šampanjca pa je tudi naredilo svoje ... in tako sva se v najbolj oddaljenem kotičku vrta dala dol kot dva najstnika. Vse skupaj je trajalo nekaj minut in ne bo dobilo nalepke 'nepozabno', kot tudi ni bilo vredno zadrege, ki je med nama nastala v službi, a kot vsaka zgodba je tudi ta imela (vsaj zame) pozitivno plat.

Nehala sem se jemati tako resno in ugotovila, da flirtanje z moškimi ni nekaj, s čimer sem opravila za vse življenje. Zdaj se rada odzovem na vabila na zabave, ne grem pa kar do konca: včasih je višek zabave zame že to, da se s fantom spogledujem ali nedolžno mečkam za prvim vogalom. Ugotovila sem, da je v življenju pomembno, da se znaš prepustiti trenutku in da so prav trenutki tisti, ki osrečujejo."   – Lana, 24

Ko ti nekdo nastavi ogledalo

"Z bivšim fantov sva se celo zaročila, nato pa sem zadnji hip odpovedala poroko. Na tista kontrolna vprašanja, ali sem pripravljena z njim ostati za vedno v dobrem in slabem, ali si z njim želim kup otrok in se ob njem postarati, sem namreč odgovorila z NE, zato sem vedela, da mi ne preostane drugega kot iskrenost.

Všeč mi je bila misel na poroko, to pa je na žalost tudi vse. Toda čeprav je odločitev, da z njim prekinem, bila moja, sem se po tem počutila grozno slabo. Mučili so me občutki krivde in fanta sem pogrešala bolj, kot bi si želela. To se je zgodilo za novo leto in vse do poletja nisem niti začutila želje po seksu. Šele ko se je nekega dne na plaži z mano začel spogledovati res hud tip, me je v trebuhu prvič po sedmih mesecih zaščemelo.

Lepotec me je povabil ven in večer sva končala na plaži. Bilo je strastno in zelo romantično. Naslednji dan mi je povedal, da ima punco, a da imata krizo in bi me v Ljub­ljani še rad videl. Videla sem sebe v njegovih besedah, nastavil mi je ogledalo, zato sem se mu samo zahvalila in dobre volje odšla s plaže."   – Lidija, 28

Pripravila Alja Maček

Preberi še: 6 posteljnih trikov, ki moškega spravijo ob pamet in Zaradi teh majhnih stvari te bo imel še rajši

Priporočamo tudi: "Mislite, da jo je kdo podprl, pa čeprav smo jo leta in leta videvali z modricami na obrazu?"

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri