"Kako sem svoj libido vrnila na raven 18-letne sebe" (izpoved mlade Slovenke)

Dekleta, vse, kar boste potrebovala za to, da svoj libido dvignete na raven 18-letne sebe, so pozitivne misli. Mi verjamete?

"Kako sem svoj libido vrnila na raven 18-letne sebe" (izpoved mlade Slovenke) (foto: Profimedia) Profimedia
15. 11. 2020

Seveda ne! 

Pozitivne misli sicer lahko pomagajo, je pa to daleč od idealnega nasveta, če bi me vprašali o tem, kako tej stvari priti do dna. In če že govorimo o tem, kako začeti ...

1. O tem moramo govoriti!

Sama s tem nikoli nisem imela težav. To, da s fantom seksava približno enkrat na mesec (ali pa še to ne) ni bila ravno debata, ki bi jo začela ob prvem rokovanju, sem pa s prijateljicami o tem večkrat kaj pokomentirala, če ne drugače ob kakšni steklenici vina. In veste kaj? Hitro sem ugotovila, da nisem edina.

Zakaj?

S tem vprašanjem sem se potem odpravila do svoje ginekologinje, ker sem pač želela rešiti tisto, kar se rešiti da. Povedala sem ji, da bi moj fant seksal vsak dan, trikrat na dan, jaz pa ... no, v resnici nikoli. Da ne čutim spolne potrebe, da mi gre včasih celo na živce, ko se me dotakne. Pa se je nasmejala in rekla, da je to normalno. 

Sem pa potem sama s prijateljicami prišla do ugotovitve, da je to zato, ...

2. Ker ženske pač težko odmislimo!

No, tako smo vsaj ugotovile me. Ker se ti po napornem dnevu nasmihanja in 'omikanja' pač ne ljubi nič drugega kot to, da na kavču, pod odejo v njegovem objemu pogledaš en film. In s tem ni nič narobe!

Dejstvo je, da ženske razmišljamo o tisoč in eni stvari (če ne o drugem o tem, ali si ugasnila kuhinjsko ploščo po kuhanju čaja) medtem ko je on strogo in močno osredotočen na eno (moški in njihova zmožnost o opravljanju ene stvari naenkrat je tukaj še posebej izrazita). 

Drugo dejstvo je tudi, da si verjetno ti tista, ki po službi pospraviš njegove včerajšnje nogavice in v stroj zložiš ostanke jutranjega rogoviljenja po kuhinji. Res je verjetno tudi, da si morala ti v trgovino in pripraviti večerjo in res je verjetno tudi, da si je kljub naglici, verjetno on privoščil kakšne dodatne tri ali štiri igrice na telefonu. 

Ampak, kako stvar vseeno rešiti?

Nič od tega mi ni ponudilo odgovora, zato sem brskala dalje.

3. Glej filme z erotično vsebino!

Ja! Neumno, kot se sliši, pomaga! Že zdaj zavijam z očmi, ko se spomnim kakšnih prizorov iz '50 odtenkov česarkoli', ampak ko sem tam, na kavču, v njegovem objemu vse skupaj nekako pade na mesto. Zdaj so 'potrebni filmi' vedno nekje pri roki. 

4. Telovadi ... če ne zase, zanj!

In s tem mislim na to, da boš svoje izklesano telesce pač želela razkazovati pred njim. In zakaj tega ne bi počela v novem paru seksu spodnjega perila? Lahko dodam, da je v mojem zdaj mala četica novih korzetov?

5. Plavajta skupaj!

Vem, spet ena od teh 'genialnih', a tudi ta deluje. Če se da, se skupaj odpravita v intimen 'whirpool', v katerem bodo vroča voda in mehurčki poskrbeli za ravno pravšnje dražljajčke. In ko se 'vnameš', ga pospremi do vajine sobe ... mmmm.

6. Vzemi si prosto!

Najpomembnejši del! Sama pač ne znam odmisliti, razen če si zavestno vzamem dan 'na off'. Izključim telefon, odpovem sestanke, naredim stvari vnaprej in odmislim. Komaj takrat se lahko pri meni zgodi prava čarovnija! 

Fotografije: Unsplash, Matheus Ferrero, GIPHY

Preberi še: Tara Zupančič navdušila s čudovito dobrodelno gesto

Priporočamo tudi: Ko me ljudje vprašajo, zakaj nimam otrok, hočem, da vedo TOLE!