Kako se uspešno pogajaš z njo

Če imaš v vajinem razmerju težave z uveljavljanjem svoje volje, je čas, da se naučiš priti do želenega brez stresa, brez njenih solz in predvsem brez občutka, da si navadna egoistična baraba, ki misli samo nase.

No ja, recimo, da mu verjamem. (foto: www.shutterstock.com) www.shutterstock.com
15. 3. 2010

Ko bi bil rad nekaj časa sam

Rekel si ji, da te nekaj dni ne bo k njej, in je popolnoma znorela. Seveda ni dovolj, da ji najaviš svojo odsotnost, če te tudi ne upravičiš. Povej ji natančno in predvsem, zakaj hočeš/moraš biti nekaj časa sam: dokončati moraš zahteven projekt, rad bi v miru študiral, zdi se ti, da si preveč zanemaril svoje prijatelje ali družino … če se bo na njenem obrazu pojavil izraz neodobravanja, se ne razjezi. Raje jo poskušaj prepričati, da se bo v času, ko bosta narazen, tudi ona zaposlila s čim, česar ni že dolgo počela.

Ko bi šel rad na fantovščino

Za začetek se kar pripravi na temeljito zaslišanje. Vsaka punca namreč ve, kaj pomeni fantovščina: to je zabava, na kateri se na koncu vsi mečkajo s slačipuncami v tistem baru, kamor nje ne bi nikoli peljali. Ker je to splošno znano dejstvo, ji ne smeš zameriti, če bo najprej slabe volje. Ker v takšnem trenutku najbolj potrebuje, da jo pomiriš, ji  obljubi, da na fantovščini ne boš pozabil, da imaš dekle, in da si boš kvečjemu privoščil zastonj pivo ali dve, nato pa to … obljubi tudi sebi.

Ko si v postelji zaželiš česa novega

Že dolgo te muči misel na to, da bi skupaj gledala pornič, da bi poskusila z analnimi odnosi, da bi zate oblekla kaj posebnega … se ti pa dozdeva, da ne bo ravno navdušena. Ni rečeno! Najprej pripravi vzdušje, v katerem se bo lahko popolnoma sprostila. Povej ji, kaj čutiš do nje. Vse to, a nikar ne navali nanjo! Ko bo prav razpoložena, ji v uho zašepetaj, kaj bi rad od nje, od njenega odziva pa je odvisno, ali lahko od besed takoj preideš k dejanjem. Bodi pozoren na njene občutke, počasi doziraj ‘tisto novo’, ob koncu pa bodi še bolj nežen kot običajno.

Ko si jo želiš ob sebi, ko greš ven s fanti

Tale bo težka, saj veš, da ji ni do avtomobilskih sejmov, tekem v motokrosu ali do pikada v vaškem barčku. Začni tako, da ji predstaviš pozitivne plati njenega ‘sodelovanja’: največja je seveda ta, da bosta skupaj, ni pa odveč, če človek včasih počne kaj drugačnega.

Obljubi ji, da se ne boš spogledoval s hostesami na sejmu in da je po tekmi ne boš pozabil nekje med hordo podivjanih navijačev in da v baru ne bosta ostala do jutra. Če se stvar izkaže za težjo od predvidenega, se boš z njo moral iti (dobesedno) trgovino: v zameno za njeno žrtev ji ponudi, da jo boš potrpežljivo (!) spremljal pri naslednjih nakupih.

 

Anja Osojnik

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri