Kako prijateljici povedati, da jo fant vara?

Ne veš, kako bi ji povedala, če sploh, da si njenega princa na belem konju videla v mestu, ko se je nič kaj prinčevsko poljubljal z neznano princesko?

Kako prijateljici povedati, da jo fant vara? (foto: Profimedia) Profimedia
22. 8. 2015

Naj ji povem? Ali naj počakam, da ji bo on? In če ji ne bo? Potem bi ji morala jaz. Ker če se je s tisto poljubljal vsem na očeh, kaj šele počneta za zaprtimi vrati? Ampak je tako zaljubljena – kaj če ji bom uničila življenje? Bi jaz na njenem mestu sploh hotela vedeti?

Zakaj moraš to rešiti

Prvič zato, ker slabo vpliva nate. Ko se v tebi bijeta dve nasprotujoči si misli, ti pa se ne moreš  odločiti, svoje telo spravljaš v močan stres. In ne samo to: stres ti neizogibno prinaša tudi odločitev za katerokoli možnost, saj je nemogoče predvideti izid. Včasih pač pride.

Najprej govori s krivcem

Povej mu, kaj si videla ali izvedela, in da kot dobra prijateljica njegove punce te skrivnosti ne moreš zadržati zase. Da bo lažje razumel, ga prosi, naj si predstavlja sebe v tvoji vlogi. Zelo verjetno je, da ga boš s tem spodbudila, da bo sam uredil stvari.

Ni vse črno in belo

Preden zares ukrepaš, razmisli, zakaj bi to morala narediti, in se nekako prepričaj, da prijateljica vidi njegov prekršek enako kot ti. Nato pa sledi svojemu notranjemu občutku in vrednotam. In čeprav bo prijateljica nate sprva mogoče jezna, ti bo nekoč samo še hvaležna.

Besedilo: Anja Osojnik

Preberi še: Več odtenkov nezvestobe (iskreno izpoved dveh nezvestih moških in dveh nezvestih žensk) ali pa si oglej VIDEO, ki prikazuje, kaj vse zmorejo tudi čisto majhni otroci, če odraščajo ob aktivnih starših, in ne pred računalnikom in televizijo.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri