Kako ostaneta vroč, zaljubljen par (za vedno)

Ko s fantom uradno postaneta par, se vroča ljubezen naenkrat lahko shladi. Boš res brez boja pustila, da vajina strast zbledi? Seveda ne! Ti nasveti bodo na novo prižgali signale vročice v vajini zvezi.

Kako ostaneta vroč, zaljubljen par (za vedno) (foto: Profimedia) Profimedia
23. 9. 2017

Se v vajinem odnosu ne kadi in iskri več tako kot na začetku? Hm, vama je postalo celo malo dolgčas?

“Popolnoma normalno je, da začetna ljubezenska vročica po določenem času popusti. Iz tega se rodi novo, bolj poglobljeno čustvo, ki par ohranja v prijetni medsebojni povezanosti. A tudi to se ne zgodi samo od sebe. Par mora pridno nalagati na svoj ogenj, da ne ugasne, to pa morata početi oba. Drug drugemu morata dajati občutek zaželenosti, pomembnosti in občudovanja. Ni dovolj, da čakaš, kdaj se bo tvoj dragi spomnil narediti nekaj lepega zate – tudi ti naredi nekaj zanj. Če se bosta trudila ugajati drug drugemu, vajin ogenj ne bo ugasnil. V nasprotnem primeru bo od vajinega ognja strasti ostal le še kupček pepela,’’ opominja terapevtka Aleksandra Kralj.

Ker Cosmo trdno verjame, da se zabava in žgečkljivi časi ne bi smeli nikoli prenehati, nam je naša strokov­njakinja za zveze zaupala, kako napolniti baterije za malce zdolgočasene parčke. 

Deli skrivnosti

Svojemu ljubemu povej o sebi nekaj, česar mu nisi odkrila nikoli prej.

Ni nujno, da je to temačna izpoved, lahko bi bile le tvoje velike sanje. Odkrivanje, da imata vajini osebnosti več slojev, ki še niso bili odkriti, bo spodbudilo njegovo zanimanje in poželjivost.

Ustvari erotično pričakovanje

Dnevi, ko nisi vedela, kdaj in ali bosta spala skupaj, so dolgo za vama ... Prav tako je za vama občutek čudenja in odkrivanja, ki dviga libido.

Ker nimata časovnega stroja, ki bi vaju spet in spet popeljal v prve skupne noči, prižgita vzburjenje.

Načrtuj res vroč večer, toda ne zaupaj mu podrobnosti, le povej mu, da pripravljaš res seksi presenečenje.

Pričakovanje dviguj tako, da ga boš dražila z namigi o tem, kaj naj pričakuje. Pusti njegovi domišljiji delati nadure.

Odkrivajta neznana področja

Ko se spuščata v skupno pustolovščino, ki povzroča malce negotovosti, je lahko povezujoča izkušnja, ker se odpravljata v neznano kot tim.

Ni vama treba narediti ničesar življenjsko nevarnega – stopita le malce iz svojega udobja, tako da bosta na primer odpotovala nekam, kjer ne govorijo slovensko, hrvaško in angleško, ali pa kupita knjigo eksotične kuhinje in preizkušajta nove jedi.

Ustvarjala bosta čudovite skupne spomine, ki bodo ostali točka, ne katero se bosta lahko vedno uprla.

V posteljo pojdita po dolgi poti

Ko najdeta vroče točke drug pri drugem, bosta po navadi šla po isti (in najhitrejši) poti do mesta, ki se začne na o.

Ponavadi je to cilj – zakaj torej izgubljati čas? Toda če želiš dvigniti raven strasti v svojem življenju, zapelji z avtoceste in razišči drugačne, ovinkaste poti.

Pojdi počasi in eksperimentiraj z različnimi tehnikami ter položaji, da boš spet vzbudila seksualno radovednost in vzburjenje.

Daj ga v knjigo

Skupaj preberita knjigo ali film, ki ga po navadi ne bi gledala.

Če so vama všeč romani, vzemita nekaj, kar ne spada v leposlovje, in če imata rada romantične komedije, si čez konec tedna izposodita dokumentarni film.

Poleg tega, da se bosta odprla novim zamislim, boš ugotovila, kakšno mnenje ima tvoj ljubi o čem novem.

Prihrani čas za čutnost

Ko postaneta uveljavljen par, se lahko vse ure, ki sta jih včasih posvečala le temu, da sta drug z drugim, izgubijo v dnevnih obveznostih.

Najpomembneje je, da izklopita preostali svet in se skupaj sprostita kot par – skopajta se skupaj, se masirajta ali pa se le objemajta na kavču.

Pomembno je, da se sprostita in spomnita, kako uživata v telesni in čustveni bližini drug drugega.

Osvežita spomin

Pari, ki so že dolgo skupaj, pogosto razvijejo amnezijo, ko gre za pozitivne lastnosti drugega.

Namesto da se osredotočiš na to, kar te razjezi pri njem, pomisli na vse dobre stvari, ki so te privlekle k njemu.

Prav tako se spomni na vse, kar sta počela na začetku, in te dejavnosti spet oživita.

Pogovarjajta se o stvareh, ki zanimajo oba

Če si želiš, da bi drug drugega še naprej zanimala, moraš biti tudi sama zanimiva.

Namesto da se zapletaš v podrobnosti svojega dneva (Si res misliš, da tvojega dragega zanima, kakšen promet je bil na tvoji poti do službe?), se raje pogovarjajta o stvareh, ki vaju navdušujejo.

Mogoče sta videla neverjeten film, na katerega ne moreta nehati misliti, ali si prebrala novico, zaradi katere ti je zavrela kri. Vrni odnosu vitalnost, ki te je tako privlačila na začetku – bodi živahnejša in močnejša osebnost.

Dotikajta se ... veliko

Nič ne sporoča bližine močneje kot dotik. Kaj tako preprostega kot držanje za roke, ko hodita skupaj, ali pa to, da počivaš z glavo v njegovem naročju, ko gledata film, vaju po­vezuje kot par.

Ni nujno, da je nekaj seksualnega, čeprav je krasno, če je to končni rezultat. Gre le za to, da dotikanje skozi dan pomaga okrepiti naklonjenost.

Zabavajta se kot otroka

Če kdaj vidiš par, ki se obnaša otročje, lahko mirno staviš, da sta na novo zaljubljena.

Na začetku so pari zelo igrivi, partnerji, ki so skupaj že dolgo časa, pa pogosto izgubijo občutek razigranosti.

Da vama jo boš vrnila, skupaj počnita stvari, zaradi katerih se bosta oba smejala. Igrajta se s frizbijem, izzivajta drug drugega na strip pokerju ali se pritihotapita in zagrabita drugega od zadaj.

Ni vama treba vedno biti resna le zato, ker sta v resni zvezi.

Besedilo: Petra Kocjančič

Preberi še: Kako pomagati prijateljici po razpadu zveze ali pa Ljubosumje: Kdaj je lahko normalno, primerno in celo potrebno?