4 nasveti, kako ostaneš porednica

Po začetnem nikoli-nama-ni-bilo-dovolj so vama jih po enem letu zagodli hormoni. Prelisiči jih!

4 nasveti, kako ostaneš porednica (foto: Profimedia) Profimedia
16. 7. 2016

V prvi fazi zaljubljenosti se najprej vse vrti okoli minimalnih količin hrane in ogromnih količin seksa. Ne nujno v dveh različnih prostorih. In ne nujno v prostorih, kjer smo to dvoje vajeni početi – na primer: hranjenje se preseli v spalnico, seks pa v kuhinjo. To ni za prve štiri mesece do pol leta prav nič neobičajnega. Utečena pravila odpadejo. Povprečen seks trikrat na teden se ti zdi le slaba šala, saj ga imaš ti z njim trikrat na dan! Tvoje telo je ob proizvodnji eksplozijskih hormonskih bomb zaljubljenosti kot prerojeno.

Koža se sveti, odvečni kilogrami izginejo. Ženske postanemo vznesene in nagajive, že če le pomislimo na svojega izbranca in na vragolije, ki smo jih počele z njim včeraj zvečer ... in danes zjutraj. Nobeno skupno srečanje se ne konča brez seksa, pa naj bodo okoliščine še tako neprimerne. Adrenalin, ki se sprošča, poskrbi, da je vse mogoče. Seks na stranišču, seks na hodniku, seks v gozdu, seks na zabavah, seks na strehi avtomobila! Zaljubljenca se obnašata kot zajca.

A tega seveda ne vesta, pa tudi če bi vedela, jima ni pomoči. Vsega tega zverinskega seksa pa je po šestih mesecih vse manj, zveza stopi v fazo ugodja, kjer seks ni več najbolj pomembna stvar na tem svetu. In da se ne bi preveč polenila, ti predlagamo par iztočnic, s katerimi boš vedno poskrbela za to, da bodo rjuhe spet pomečkane, kot so bile prve mesece.

Potegni ga v ‘hitraka’

Sta na večerji pri prijateljih doma in kopalnica je tam tako udobno sladka. Predstavljaj si, kako bi takšen prostor nemudoma izkoristila v prvih mesecih, ko sta bila oba nenasitna, in poskrbela, da bi ob odprti vodi (s katero ublažimo zvok tleskanja teles in preglobokega dihanja) poskrbela, da kondenz na ogledalu pove svojo žgečkljivo zgodbo. Naj te ne ustavi misel, da boš zavrnjena, ker mu bo nerodno, poskusiti ni nikoli greh. Nihče vama tega ne bo zameril, tudi če se bo komu posvetilo, zakaj vaju ni od nikoder že petnajst minut. Vsi smo krvavi pod kožo in prav je, da obstajajo dolgoletni pari, ki se na seks ne spomnijo le v svojem domačem zatočišču.

Napotek: V primernem trenutku, ko bosta za mizo, ga rahlo pobožaj po stegnu in ga pomenljivo poglej. Če imata svoj izostren neverbalni jezik, bo takoj uganil, za kaj gre. Če ne, mu na uho šepni, naj se ti pridruži v kopalnici čez par minutk. Ni nujno, da gresta do konca, dovolj bo že, da se bo pripravil ‘teren’ za trenutke, ko bosta prišla sama – če te ne bo za predrznost ‘kaznoval’ že kar v avtomobilu na poti domov.

Striptiz le zanj

Ne rečemo, da se mu zdi je prav striptiz najboljša možna poživitev vajinega seksualnega življenja, zagotavljamo pa ti, da mu bo dejanje burilo domišljijo še dolgo zatem, ko boš odkrila prvi centimeter kože. Mnogi pari prisegajo na načelo manj je več. Manj pogost, a bolj kakovosten seks. Konec koncev se v današnjem tempu dva teže znajdeta v postelji enako razpoložena in še z dodatno uro na voljo, kolikor sicer traja običajen seks z doooolgo predigro. Kdo pa pravi, da bi moral seks biti na meniju vsak dan ali enkrat, dvakrat, trikrat na teden? Vidva lahko seksata enkrat na deset dni, pa je seks tako dober, da ne bi menjala kvantitete s kvaliteto. Ko bo torej po dolgi suši na sporedu še nekaj tako slastnega, kot je tvoja erotično-plesna predstava, pa se obeta pravcati orkan sredi spalnice.

Napotek: Poleg običajnih samostoječih nogavic, pasu in korzeta so tudi klobučki in kravate lahko zelo seksi pripomočki, zato ne pozabi nanje! Začni na stolu, obrnjena s hrbtom proti njemu, da boš imela nekaj časa, preden se ogreješ. S kultnim komadom You can leave your hat on ne moreš nikoli zgrešiti. In bodi potem dosledna ... s klobukom.

Muckarjenje pred partnerjem

Za solo seks pred partnerjem je pri mnogih ženskah potrebna zelo velika mera zaupanja. Samozadovoljevanje nas lahko namreč veliko bolj razkrije in razgali kot druge oblike seksa. Človek se lahko počuti zelo ranljiv, če ga partner pri tem zaloti. (“O, živijo, ljubček, ravno se malo muckarim.”) Povsem normalno je, da večina nadaljuje s samozadovoljevanjem tudi potem, ko sta dva že v varnosti razmerja, odkritost glede tega pa je razširitev obzorij spolnega veselja za oba. Včasih se ti bo zgodilo, da bo tvoj dragi že potešen, tebi pa bo še malo zmanjkalo, lahko pa je tudi obratno. Vzajemno samozadovoljevanje je ena boljših pogruntavščin zrelega odnosa, predvsem pa je orgazem slajši kot takrat, ko partnerja ni zraven.

Napotek: Lahko ga prosiš, da te le drži v objemu, te boža po telesu in laseh, medtem ko se sama zadovoljiš do konca. Mnoge punce potrebujejo kar nekaj poguma, da to storijo, moški pa so navdušeni, da ni vse vedno odvisno od njihove erekcije ali tega, koliko se jim da vrteti jeziček ali prste.

Preseneti ga z ‘rimmingom’

Slengovska beseda za poljubljanje ritke – rimming. Gre za to, da jezik vtakneš v najgloblje skrivališče partnerja in šariš z njim tudi po neposredni okolici. Ne gre pozabiti, da se tovrstno presenečenje lahko komu ne zdi najboljša ideja, a če sta s partnerjem že dolgo časa skupaj, ne bi smel biti problem ugotoviti, ali se lahko v stvar spustiš in koliko je odprt za ta eksperiment. Mnogi moški so namreč na svoj anus občutljivi, saj se bojijo, da jih uživanje ob tem lahko deklarira v geje. Neumnost. Po dolgoletnem partnerstvu tudi vprašanje higiene ne bi smel biti problem, sicer si zaradi možnosti, da stakneš kakšen hepatitis, naredi neko pregrado, npr. uporabi prerezan kondom

Napotek: Povabi ga pod tuš ali v kad, kjer si privoščita vzajemno miljenje teles, ki mu sledi spiranje. Tovrstna lokacija že sama po sebi kriči po vtikanju jezika povsod, zato boš to tudi izkoristila. Naj eno nogo nekam upre, medtem, ko ga oralno zadovoljuješ, pa se potem z jezikom seli še nižje in nižje. Še najbolje, da ga kar obrneš k steni in mu nežno ukažeš, da razširi noge. Če te bo ubogal, je po rimming seansi zate priporočljivo predvsem to, da se pripraviš na burno noč.

Predlogi

Nekatere so za sladko, vroče in sproščujoče.

“Ko sva narazen, zvečer seksava po telefonu. Ko zasliši, da bom doživela orgazem, ga še on sprosti. Potem pa sladko zaspiva ...” – Ines, 25, študentka, v razmerju 9 mesecev

“Enkrat sem dobila idejo, da bi me med seksom polival z voskom goreče sveče. Uh, bila je divja noč ...” – Metka, 30, svetovalka, v razmerju 2 leti

“Najin seks je vsakič drugačen. Hočem analni seks vsaj enkrat na mesec, ker me to zares popolnoma sprosti.” – Nina, 28, novinarka, v razmerju 4 leta

Marta Lamovšek

Preveri še: 4 trenutki, ko vadba ni prava izbira