Kako ga pripraviti do tega, da te bo zaročil (in poročil!)?

Vse tvoje prijateljice so se v zadnji polovici leta poročile, tvoj fant pa se še vedno ni spravil na kolena, ali vsaj eno?

Kako ga pripraviti do tega, da te bo zaročil (in poročil!)? (foto: Unsplash.com/Alexandra Gorn) Unsplash.com/Alexandra Gorn
1. 9. 2017

Misel, da bi sama omenila prstan in usodni DA, je precej groz­ljiva, ne nazadnje so fantje običajno precej bolj nervozni pred tistim zloglasnim 'dokler naju smrt ne loči'.

Če je vajina zveza že precej resna in se on ne premika v smeri zaroke, je čas za odkrit in resen pogovor. Sledi spodnjim korakom ...

1. Izberi pravi trenutek

Vsak par ima drugačen pogled na razmerje, zato ni univerzalnega pravila, ki bi določilo, da morata o zaroki govori čez X let.

Obstaja pa nekaj nasvetov, ki jim lahko slediš. Če sta skupaj le štiri ali pet mesecev, je malce prezgodaj, da bi mu izdala, kakšno okrasje želiš imeti na levem prstancu. Ta čas si raje vzemita za spoznavanje drug drugega, da boš sploh ugotovila, ali si želiš njegov prstan in celo priimek. In skoraj zagotovo ga boš prestrašila!

Čakanje, da leta minevajo, pa tudi ni realno. Po nekajletni resni, monogamni in odkriti zvezi je povsem normalno, da si želiš narediti naslednji korak.

2. Priprava, načrt, akcija

Če ne boš previdna, lahko tvoj ultimat zveni kot grožnja, tvoj izbranec pa se bo ob tem počutil ujet kot ptica v kletki (čeprav ni tiste vrste tip, ki leta z drevesa na drevo ali proti njim nenehno pogleduje).

Zapomni si, da je najboljše orožje, da ga ne prestrašiš, ampak le rahlo preplašiš, popolna odločnost in umirjenost.

Najboljši način, da boš med usodnim pogovorom dovolj sproščena, je, da to narediš takrat, ko že precej časa razmišljaš o poroki. "Če ga boš napadla takrat, ko so tvoja čustva že kot ekonom lonec, bo to zvenelo precej napadalno, zaradi česar te mogoče ne bo hotel niti poslušati," pravi avtor knjige Finally! How to Stop Dating Losers Fo­rever Anthony Riche.

Ko že dober čas ne slišiš ničesar drugega kot poročnih zvonov, previdno začni pogovor takrat, ko je najbolj umirjen, na primer med večerjo. Ne ovinkari, ampak bodi neposredna.

Moški namreč niso prav dobri v razvozlavanju namigov, čeprav znajo v nekaj minutah rešiti sudoku, zato mu natančno povej, kaj si želiš. Povej mu, da vaju vidiš kot moža in ženo ter želiš preveriti, ali sta na enakih bregovih. Poskusi takole: "Rada sem s tabo in si želim, da najina zveza napreduje. Moram vedeti, ali tudi ti čutiš enako."

3. Čas je za umik

Ne moreš pričakovati, da te bo takoj zasnubil. Računaj na to, da si imela ti precej časa za razmišljanje o vsem skupaj, zanj pa je to nekaj povsem novega.

"Daj mu nekaj tednov, da razmisli o svojih čustvih in poroki," svetuje Riche.

Izberi si dan, ko boš spet načela pogovor, do takrat pa to tematiko pusti raje pri miru. Enkrat, ko se on odloči, je na tebi, kako boš potem ravnala. Fanta lahko pripraviš na poroko, vendar ga v to ne moreš prisiliti. Če še ni priprav­ljen, se moraš odločiti, ali boš še malce počakala ali spakirala kovčke in po­iskala takšnega, ki se bo pripravljen sprehoditi do oltarja.

4. Vzemi stvari v svoje roke

Če si neučakana in dovolj drzna, se za nadaljnji korak odloči kar sama in prevzemi pobudo.

Rezerviraj romantični vikend, izlet ali večerjo, in ko bosta oba sproščena in zadovoljna, ga vprašaj, ali bi se poročil s tabo. Bodi pripravljena tudi na to, da te lahko zavrne.

Vsekakor moraš svojega fanta prej dobro preceniti in biti prepričana, da ni ostal v kameni dobi in bi ga tvoj pogumen korak lahko odvrnil celo od vajine zveze ter da bo njegov ego to zdržal.

5. Tvoje zadnje orožje je ulimat

Ne pozabi: omemba poroke in prvi pogovor o naslednjem koraku ni in naj ne bo ultimat. Ultimat je tvoje zadnje orožje.

Strokovnjaki se strinjajo, da ga moraš uporabiti le takrat, ko si resnično pripravljena, da ga zaradi tega lahko izgubiš, si dovolj pogumna, da ga zapustiš in začneš novo življenje, v katerem ni prostora zanj.

Če bo zavrnil poroko s tabo in ti ne prekineš zveze, boš v njegovih očeh (in svojih) izgubila kredibilnost ali pa bo mislil, da lahko brez posledic počne, karkoli hoče.

5 znakov, da ga ne boš prav kmalu privezala nase:

  • noče se udeležiti poroke tvoje najboljše prijateljice in se pogovarjati o porokah
  • vsi njegovi prijatelji so samski in včasih se obnaša, kot da bi bil rad tudi on
  • vedno in povsod govori v ednini, dvojina zanj ne obstaja
  • nima nobenega načrta za prihodnost, še posebno ne takšnega, ki bi vključeval tebe
  • ne more sprejemati večjih odločitev in se izogiba pogovorom o skupnem domu

Prevedla in priredila: Katja Jakopovič
Fotografija: Unsplash.com/Alexandra Gorn

Preberi še: To so trije najbolj kompatibilni pari astroloških znamenj (ki bodo skupaj za vedno!)

Priporočamo tudi: Na ta način boš prebudila njegovo nežno plat! in Kako mu lahko pomagaš, da se bo ob tebi počutil kot pravi 'dec'?

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri