Kako ga popeljati do orgazma, ki traja mnogo dlje od petih sekund? TAKO!

Ali tudi ve postanete pozorne in skrajno radovedne, ko slišite besedo multiorgazem? Kaj pa multiorgazem, večna mladost in lepota skupaj? Se vam zdi preveč lepo, da bi bilo res, ali preveč komplicirano, da bi bilo lahko lepo? Spoznajte taoistične tehnike!

Kako ga popeljati do orgazma, ki traja mnogo dlje od petih sekund? TAKO! (foto: Profimedia) Profimedia
23. 3. 2018

Kako do popolnega spolnega odnosa? S taoističnimi tehnikami!

Takšne ‘obljube’ se včasih res zdijo podobne znanstveni fantastiki, pa vendar so tako mamljive, da bi bilo škoda, da jih ne bi preverili. Jaz sem bila vsekakor radovedna in zelo neučakana. Kmalu sem ugotovila, da je taoizem tista magična beseda, ki mi bo dala vse želene odgovore.

Dejstvo, da so pomlajevalne in krepilne taoistične tehnike stare več kot 8000 let (sprva so bile strogo varovana skrivnost, uporabljali pa so jih npr. kitajski cesarji, da so bili lahko ‘kos’ svojim ženam in priležnicam), da imajo devetdesetletne taoistke gladko kožo in polne prsi, celulita pa sploh ne poznajo, je bilo več kot spodbudno.

Pri nas lahko najdemo kar nekaj knjig na to temo, najbolj znan avtor je taoistični mojster Mantak Chia. Prav gotovo ste že zasledile kakšno od njih: Ljubezen po Tau, Nega ženske spolne energije, Nega moške spolne energije, Multiorgazmičen moški, Transformacija stresa v vitalnost ...

Priskrbela sem si vso možno literaturo, ki je sicer odlična, a je za popolnega začetnika preobsežna. Ali pa je težava v tem, da se začetniki vaj lotimo selektivno, namesto postopnega napredovanja pa bi imeli radi izjemne rezultate že naslednji dan.

Vendar tako ne gre; sicer zelo učinkovitih tehnik se je treba naučiti pravilno, jih tako tudi izvajati in napredovati postopoma, v nasprotnem primeru si lahko naredimo več škode kot koristi.

In prav zaradi slednjega sem se odločila, da tovrstne vaje niso zame, in čeprav je bil končni cilj zelo obetaven, se mi preprosto ni zdelo vredno truditi.

Potem pa sem spoznala Dušana Donka in Bernardo Pavič iz Društva za krepitev telesa, uma in duha Tao, ki sta mi predstavila abecedo taoistične spolnosti.

Kako do orgazmov, ki trajajo in trajajo?

“Kadar se moški in ženska spolno povežeta, taoisti pravimo, da se združita tudi nebo in zemlja. Prav spolna energija je najmočnejša energija, ki jo imamo.

seks

Če bi se resnično zavedali njene moči, bi z njo delali bolj gospodarno. To taoisti tudi počnemo; zbiramo in kultiviramo svojo dragoceno spolno energijo, vodimo in usmerjamo jo navzgor po telesu,” pravi Dušan, mednarodno priznan inštruktor in učenec Mantak Chie.

“In prav ta način nas pripelje do veličastnih, kozmičnih orgazmov, ki trajajo in trajajo. Vključujejo celo telo in ne samo genitalnega predela. Poleg tega pa po spolnem odnosu nismo izčrpani, ampak polni elana.”

Zanimiv se mi zdi tudi podatek, da lahko moški, ki izvajajo te tehnike, obdržijo penis v erekciji toliko časa, kolikor želijo, na koncu pa sploh ne ejakulirajo, čeprav doživijo orgazem.

Ženske bi morale nadzorovati svoj menstruacijski ciklus, ki naj bi bil naš ventil izgube energije.

Poskusita taoistično vajo Jelen!

Ob rednem izvajanju taoistične vaje Jelen (kombinacije dihanja, krčenja vaginalnih mišic in masiranja prsi) ženske po določenem času res ‘izgubijo’ menstruacijo, ki se že po nekaj dnevih neizvajanja normalno ‘vrne’.

Ta vaja naj bi bila sicer pravi vrelec mladosti in veliko boljša kot vsaka draga krema za obraz, vadila naj bi jo celo Kleopatra, znana po svoji izjemni lepoti.

Z izvajanjem si je mogoče tudi na popolnoma naraven način povečati ali zmanjšati in učvrstiti prsi.

Vse se sliši lepo in prav, ne ravno preprosto, ampak verjetno. Toda – kako varne so te tehnike, ki se za nas, nepoznavlce, zdijo poseg v naravne cikle telesa?

Gre sicer za poseg, ki obljublja neslutene užitke, pa vendar. Se splača? Dušan takoj pritrdi, da je pravilno izvajanje ključnega pomena.

“Kadar se ‘igramo’ z energijo, se moramo igrati varno”, pravi. “To še posebej velja za spolno energijo, ki ima pomnoževalni učinek. (Pomnoži se tako pozitivna, kot tudi negativna energija.)

Za izpopolnjeno spolno življenje moramo urediti svoje zdravje, čeprav je res tudi to, da moramo urediti svoje spolno življenje, če hočemo ostati zdravi.

Veliko ljudi se hoče kar takoj osredotočiti na dvig orgazma in podobno, vendar je pred tem treba telo ‘prečistiti’.

Zato se v taoistični praksi najprej izvaja vaja ‘notranji smehljaj’ (povezovanje z lastnimi pozitivnimi energijami in prebujanje mehanizmov za zdravje in srečo), ‘zdravilni zvoki’ (dihalna tehnika) ter ‘mikrokozmično orbito’ (vzpostavitev pretoka energij v telesu).”

Dušan in Bernarda, ki prav tako uči v društvu Tao in, tem tehnikam pravita kar varovalo in vstopnica za božanska doživetja, ki se potem lahko pomnožijo.

In potem ... Sledi maraton?

Tisti, ki (še) ne prakticiramo taoističnih tehnik ljubljenja, si najbrž kar težko predstavljamo, kako je videti ‘kozmična združitev’.

Je treba sprva ob postelji (Je postelja sploh primeren kraj?) imeti priročnik z natančnimi navodili, mini zemljevid ali kaj podobnega, da se stvari lotimo pravilno? In koliko časa sploh traja tovrsten ‘obred’? Več dni skupaj?

Dušan in Bernarda se samo nasmehneta:

“Tak spolni odnos je nekaj najlepšega, kar si lahko predstavljamo. V ljubljenje je vključen vsak delček telesa, vsaka celica."

Taoisti pravijo, da so v spolnosti moški kot ogenj, saj se hitro razplamtijo in hitro dogorijo, ženske pa kot voda, ker se počasi segrevajo in ostajajo dalj časa vroče.

Znan taoističen pregovor zato moškim svetuje, naj nikoli ne plujejo v nizkih vodah, kar pomeni, da ženske potrebujejo dolgo predigro in veliko nežnosti.

Tudi ogenj je treba počasi razplamteti, da potem dolgo gori. Pri tem pomaga tudi strastno poljubljanje, saj slina ogenj hladi.”

Sicer pa pravita, da je vsak spolni odnos zgodba zase, nova, spontana, neponovljiva, a vedno čudovita izkušnja.

Njegov namen je tudi stimulacija notranjih organov, ki so ključnega pomena za zdravje, saj je v telesu vse povezano (ohlapni organi – ohlapno telo in obraz).

Majhen libido na primer opozarja na težave z ledvicami, saj se v njih skladišči spolna energija, frigidnost pa povzročajo težave s pljuči. Znana je tudi tehnika vboda, ki popolnoma zadovolji žensko. (Temelji na privijanju.)

Kaj pa je s tako opevano točko G?

“Točka G je skupek živčnih končičev, od konstrukcije telesa pa je odvisno, koliko je občutljiva in kje se nahaja. Vendar ji ne pripisujemo posebnega pomena, saj se ne koncentriramo samo na določene dele, ampak na celo telo,” pove Dušan. Kaj pa samske ženske?

“Partner ni pogoj, da delaš taoistične tehnike,” mi razloži Bernarda. “Tudi če ga imaš, je na začetku priporočljivo vaditi sam. Ko uskladiš svoje energije, v življenje pritegneš sebi podobno osebo.”

Tri resnične zgodbe, ki jih morate prebrati!

1. 

“Imel sem kar precej divje spolno življenje. Zdelo se mi je, da nimam nobenih težav, potem pa sem pri tridesetih opazil prve znake staranja. Lasje so mi začeli izpadati, postajal sem vedno bolj pozabljiv, pod očmi so se pojavili kolobarji, najhujše od vsega pa je bilo to, da v spolnosti nisem bil več tako vzdržljiv.

Skratka, v samo nekaj letih sem se močno postaral. Ker sem človek, ki ga vse zanima, sem začel raziskovati in iskati vzrok svojih težav. Prebral sem ogromno različnih knjig in tako sem naletel na Nego moške spolne energije, Mantaka Chie.

Sprva sem jo le površno prelistal in se na hitro naučil dviga spolne energije. Vendar so me stranski učinki prisilili, da sem knjigo podrobneje prebral.

Videl sem, da je pred velikim dvigom orgazma potrebno odpreti dva akupunkturna kanala v telesu oziroma mikrokozmično orbito, ki deluje kot varovalo in hkrati kot pomlajevalno sredstvo.

Čeprav dvig orgazma pri moškem ni tako enostaven kot pri ženski, ki to zna narediti kar sama od sebe, sem vsak dan vadil, dokler mi ni uspelo. Zdaj vem, da je bilo za moje težave krivo izgubljanje spolne energije oziroma pogosto ejakuliranje.

Stanje se zelo hitro popravlja, pa tudi dlje časa lahko uživam v spolnem odnosu s partnerko, orgazem pa namesto petih sekund traja mnogo dlje.

Tudi lasje mi ne izpadajo več, nasprotno, okrepili so se mi, podočnjaki niso več tako izraziti. V službi me vsi samo debelo gledajo, ko lahko z veseljem delam tudi po več ur, o utrujenosti pa sploh ni sledi,” je povedal Jaka.

2. 

“Zame je spolnost nekaj popolnoma naravnega, ne predstavljam si življenja brez nje. Užitek samozadovoljevanja sem spoznala že kot najstnica in tudi prve spolne izkušnje so bile super.

Manjšo krizo pa sem doživela, ko sem nekje okrog 24. leta ugotovila, da včasih tudi po več mesecev ne potrebujem samozadovoljevanja, pa tudi želje po spolnih odnosih nimam. Od takrat sem imela kar nekaj partnerjev, vendar sem imela z vsemi isti problem.

Ne glede na to, kako se je parner ‘potrudil’, orgazma nisem doživela, imela pa sem tudi probleme z vlažnostjo. Spolnih odnosov sem se začela bati, izognila sem se jim, če se je le dalo. Zato sem prekinila daljšo zvezo in se odločila, da bom nekaj časa samska.

Vso svojo energijo sem vložila v kariero, na svoje težave pa sem skušala pozabiti. Potem sem začela obiskovati tečaj, na katerem sem se naučila izvajanja osnovnih taoističnih vaj in že po enem mesecu se mi je izboljšalo počutje, prijateljice pa so me spraševale, kaj počnem, da sem tako dobro videti.

Po štirih mesecih sem opazila, da se mi je vrnila želja po samozadovoljevanju in spolnih odnosih. Glede na staro kitajsko medicino moramo okrepiti vse notranje organe, saj so odgovorni za doživljanje orgazma.

Ker sem včasih veliko študirala, se zabavala in malo spala, se neredno in nezdravo prehranjevala, je bila logična posledica izčrpanost notranjih organov, ki niso zmogli ustvariti orgazma. Zdaj spet uživam!” je zadovoljna Anita.

3. 

“Že šest mesecev se ‘spoznavam’ s taoističnimi tehnikami; naučila sem se pravilno dihati in prehranjevati, pozitivno misliti in pravilno ravnati s čustvi in nasploh s svojim telesom.

Najbolj učinkovita se mi zdi tehnika kozmičnega notranjega smehljaja. Prej sem bila velikokrat izčrpana in nenehno slabe volje, ker pa se zdaj veliko bolj zavedam življenja in pomena notranjega smehljaja, moj obraz kar cveti. Res deluje.

Treba je občutiti samo to, kako se naše telo smehlja in uživa. Nič težkega, samo uživati je treba. Res pa je, da se je tudi smehljati težko, če nimamo energije. Na začetku si je treba vzeti čas, zbrati pozitivno energijo, potem pa gre vse zlahka.

Glede spolnosti: moj mož se ne pritožuje, pravi mi, naj še naprej hodim na vaje. Njemu je najbolj všeč vaja krčenja sramnotrtične mišice. No, tudi jaz se ne pritožujem!” je povedala Zara.

Za konec ...

Tako, ‘raziskava’ je dokaj uspešno končana. Prepričali so me, da multiorgazem res obstaja, da taoistične vaje delujejo, pa jasno govorijo žareči obrazi udeležencev. Edini problem pri vsem tem je, da se je stvari treba lotiti. Samo branje ne bo dovolj. In tukaj nas večina obupa.

Dušan je za začetnice svetoval nekaj popolnoma varnih vaj, izjemno učinkovito bo, če boste 300-krat na dan skrčile in sprostile vaginalne mišice.

To lahko delate kjer koli, saj je vaja za ‘zunanje opazovalce’ neopazna. Pri vdihu skrčite, pri izdihu sprostite, potem pa zaporedje obrnete. Izdih: skrčite, vdih: sprostite. Pomaga tudi dihalna vaja, pri kateri si ob vdihu predstavljate sončno svetlobo, ki gre v vaše telo, ob izdihu pa temo, ki ga zapušča.

Sprehod v naravi je eno od najboljših ‘zdravil’.

Glede spolnega odnosa pa: vzemite si čas, osredotočite se samo na partnerja, raziskujte njegovo telo. Pa veliko užitkov vam želim!

Pred spolnim odnosom naredite naslednje vaje:

  • Devetcvetni chi kung (za hormonski sistem)

Na prsih si predstavljajte zaprta cvetova, nato ju z nežnimim kroženjem sklenjenih prstov ‘odpirajte’. Ponovite 9 do 18-krat, nato prste premaknite nekaj cm nižje in postopek ponovite. Deveto kroženje naj se konča pri jajčnikih.

  • Segrevanje peči

Dlani položite na jajčnike, nežno masirajte in krožite navzgor ter navzven proti jetrom in vranici, ki sta ključnega pomena za libido. Potem se počasi vrnite do jajčnikov. S to vajo vzpostavimo dober pretok spolne energije.

  • Odpiranje spolnega centra

Partner naj nežno masira področje okoli jajčnikov, vi pa medtem krčite in sproščajte vaginalne mišice: skrčite jih ob vdihu skozi usta (kot da bi pile s slamico), ob izdihu pa mišice sprostite. Ta vaja pomaga prekrvaviti spolne organe.

  • Odpiranje srca

Levo roko položite na njegovo srce, on pa naj svojo dlan usmeri na vaš solarni pleksus. Glejta se v oči in umirjeno dihajta. Poleg tega, da ta vaja poveže partnerja, odpira tudi področje okoli srca in ga segreje.

Napisala: Savina A. Ritter

Preberi še: 6 znamenj, da si ga ujela (čeprav se sprva zdi ravno nasprotno)

Priporočamo tudi: Preveri, kaj o tvojem fantu razkriva njegova starost

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri