Kako ga odvaditi slabih navad

Moti te njegovo kajenje in vsakodnevno obvezno pivo (pivi). Dobra novica je, da ga njegovih smrdljivih razvad lahko odvadiš, ne da bi ga za pol leta zaklenila v klet.

25. 3. 2009

Izbira pravega trenutka

S strastnim kadilcem in pivcem piva je treba delati v rokavicah. Kar mu boš povedala, ga bo spravilo v slabo voljo, zato je zelo pomembno, da za pogovor izbereš pravi trenutek. Ko bosta oba mirna, mu brez nerganja (!) povej, da te njegove razvadice neposredno prizadevajo – nikjer recimo ne piše, da moraš po nekaj ur na dan pasivno kaditi!

Statistika

V drugi fazi bo tvoj dragi seveda zanikal in težavo poskušal napraviti manjšo, kot je. Zdaj je čas, da mu postrežeš s številkami. Povej mu, da si izraču-nala, da pokadi od 20 do 30 cigaret na dan, isto pa velja za pivce: ni le nekaj pirčkov na teden, kot trdi on, ampak točno 2 med tednom in 20 za vikend. Številke mu bodo pomagale, da se bo soočil z resnico.

Ponudi mu pomoč

Čeprav si ti tista, ki si mu odprla oči, ni nujno, da si bo želel, da aktivno sodeluješ pri njegovem okrevanju. To bo zanj občutljivo obdobje. Najbolj pomembno je, da mu stojiš ob strani, a vsekakor ne na način, ki si si ga zamislila ti! Lahko mu ponudiš svojo pomoč, ne smeš pa mu je vsiljevati.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri