Kaj tvoje fantazije med samozadovoljevanjem povedo o tebi?

Ko se v miru posvetite samo sebi, si lahko dovolite, da vaše misli po arhivu poiščejo vam najljubše sprožilce vzburjenja. Poglejmo, kaj te podobe povedo o vas.

Kaj tvoje fantazije med samozadovoljevanjem povedo o tebi? (foto: Profimedia) Profimedia
22. 2. 2021

1. Mislite na romantiko, poljube in nežne dotike

Ste na začetku vaše seksualne evolucije in nimate veliko izkušenj. Pri raziskovanju novih seksualnih obzorij vas zadržuje strah pred nepoznanim. Pot naprej vam bodo odprle dodatne izkušnje, ki bodo omogočile, da se vaše uživanje v samozadovoljevanju razvije v nove razsežnosti.

2. Sebe in svojega ljubimca si zamišljate kot druge osebe, kot v resnici sta

Seksualna energija se pri vas že odpira in dovoljujete, da domišljija in ustvarjalnost usmerjata vaše seksualne fantazije. Niste več omejeni le nase, zato lahko tudi vaš partner v fantazijah prevzame formo neke druge osebe.

S tem odkrivate kreativno plat seksa, ki se razvija preko igre in domišljije. Dovolite si, da je v vaši glavi ljubimec lahko kakršenkoli – star, mlad, močan, šibak, podrejen, dominanten – in v katerikoli vlogi: neznanec, ki ste ga videli na fitnesu, vaš šef, vaš prijatelj, kdorkoli.

S takšnimi fantazijami razvijate svoj potencial užitka in samozadovoljevanje že dojemate ne le kot potešitev nekih telesnih potreb, ampak tudi kot užitek za misli.

3. Mislite na ljubljenje z osebo istega spola

Če se sicer identificirate kot heteroseksualna oseba, s tem raziskujete širine svoje seksualnosti in razvijate ljubezen do lastnega telesa in lastnih spolnih organov. Dovoljujete, da vas seksualna energija vodi do novih, razburljivih izkušenj.

V takšnih fantazijah lahko uživate ne da bi jih realizirali v resničnem življenju. To niso nujno odsevi vaših dejanskih tendenc, ampak z njimi verjetno le raziskujete kaj bi radi sami prejeli od partnerja in obenem dali svojemu partnerju – tako na nivoju fizičnega, kot tudi na nivoju občutenj.

Gre za fantazije, ki razkrivajo aspekte lastne psihe, telesa in seksualnosti, zato se jim prepustite, da vidite, kam vas bodo vodile. Morda o sebi, o svoji samozavesti in o svojih potrebah odkrijete več, kot ste do sedaj poznali.

4. Mislite na udeležbo v trojčku ali v orgiji

Z mislimi si dovolite raziskovati izven kulturno determiniranih meja o seksualni izkušnji, ki naj bi se pripetila med dvema človekoma. Ste seksualno zelo razsvetljeni in domišljiji dovolite, da vas pri seksualnih mislih popelje kamorkoli želi.

V teh mislih ste lahko opazovalec ali udeleženec, v vsakem primeru pa vas te misli povezujejo z vašimi notranjimi in zunanjimi seksualnimi presežki. Torej – seks imate radi, v tem vidite moč in obenem mirnost, razumete se kot človeško, seksualno bitje, ki si želi užitkov in ne tako, kakor vas želi določiti okolica ali kultura v kateri živite.

Ste svobodomiselni, strastni, avanturistični.

5. Mislite na analni seks

Če ste v tej domišljiji prejemnik tovrstnega seksa, vaše misli raziskujejo koncept izgube kontrole, v nasprotnem primeru pa ravno obratno, želite si dominance, prevlade, kontrole. Nadzor nas svetom v katerem živimo je pomemben del naše psihološke ustrojenosti zato so misli, s katerimi podiramo ta red lahko zelo vzburjajoče. V nevarnosti je vedno nekaj užitka.

Seksualne misli povezane z anusom, delom telesa, ki je razumljen kot najbolj umazan, se povezujejo tudi s ponotranjenimi željami po sprejemanju sebe in drugih. Da poskušamo sebe – in druge – sprejeti na tisti najbolj osnovni ravni. Kot ljudi. Torej – verjetno imate težave s tem, kako se vidite in kako vidite druge ljudi. Veliko stvari vas moti in s temi fantazijami preizkušate svoje lastne meje, tako domišljijske, kot tudi tolerančne.

6. Nimate fantazij, ki bi vodile vaše samozadovoljevanje

Odmaknjeni ste od seksa kot fizičnega dejanja in v tem več ne vidite ustreznega ventila za vaše občutke in potrebe. Verjetno ste zelo zaposleni, pod stresom, ujeti v neizprosen urnik in zato na splošno nimate veliko prostega časa, ki bi ga lahko posvetili samo sebi.

Morda ste se seksualno zaprli in je čas, da spet pričnete odpirate svoje receptorje za užitke. Masturbacija in seksualne fantazije so prvi koraki do prevzemanja lastne seksualne drže. Na začetku odkrijte, kdaj vam ideja masturbacije najbolj prija – zjutraj, popoldne ali zvečer. Takrat skočite v posteljo, zaprite in oči in dovolite, da vas misli odpeljejo k fantazijam.

Preberi še: "Čeprav me je takrat skoraj ubilo, sem danes hvaležna, da si mi zlomil srce" (pismo bivšemu)

Priporočamo tudi: TA starševski nasvet Kate Middleton je obnorel hollywoodske zvezdnice