Nikoli ne uganeš, kaj v resnici pomeni, če sanjaš, da varaš partnerja!

Pogosto sanjaš, da svojega partnerja varaš, pa čeprav ga imaš neizmerno rada? Potem beri naprej.

Nikoli ne uganeš, kaj v resnici pomeni, če sanjaš, da varaš partnerja! (foto: Profimedia) Profimedia
29. 10. 2018

V večini primerov je varanje nedopustno ne glede na okoliščine. Ne samo, da je kruto in sebično, ampak s tem tvegaš tudi prihodnost svojega razmerja.

Presenetljivo pa je, da so sanje o varanju partnerja, četudi tega nikoli ne bi storili v resničnem življenju, zelo pogoste.

Nedavna raziskava je naprej pokazala, da je kar 60 % žensk že sanjalo, da svojega partnerja vara.

No, vsaka skrb je odveč. Sanje o tem, da se prepuščaš strastem s svojim privlačnim prijateljem ali sodelavcem, celo bivšim, nujno ne pomenijo, da si tega v resnici želiš.

Kot je povedala psihologinja in strokovnjakinja na področju razmerij, Karin Anderson Abrell, gre pri tovrstnih sanjah bolj za to, kako naši možgani predelujejo naše dnevno razmišljanje in izkušnje.

Seksi sanje o bivšem so lahko rezultat mnogih stvari, od tega, da si ga srečala v resničnem življenju, do tega, da si videla nekaj, kar te je nanj spomnilo. Sanje o varanju partnerja z bivšim preprosto pomenijo, da se tvoji možgani vračajo tja, kjer jim je (bilo) znano, in nujno ne pomeni, da si ponovno želiš biti z njim.

Podobno velja tudi za seksi sanje o neznancu. To lahko preprosto pomeni, da si nekje videla privlačnega moškega in je spomin nanj ostal nekje v kotičku tvojih možganov.

In kaj pomeni, če sanjaš o privlačnem zvezdniku?

Nič posebnega, verjetno pač le pogosto razmišljaš o tem, kako vroč je in s tem ni nič narobe. ;)

Če torej pogosto sanjaš o tem, kako svojega fanta (ali punco) varaš, se ne obremenjuj preveč. Sanje o varanju oziroma o tem, da te nekdo vara, so namreč ene izmed 5 najbolj pogostih sanj, zato ni nič presenetljivega, da se tudi tebi tu in tam zgodijo.

Vendar pa, če so te sanje pogoste in ponavljajoče, je morda dobro, da stopiš korak nazaj in razmisliš, zakaj vedno sanjaš isto in ali lahko kaj v svojem razmerju izboljšaš.

Lahko se zgodi, da to ne pomeni nič, prav tako pa lahko pomeni, da ti tvoja podzavest skuša povedati, da nekaj ni čisto tako, kot bi moralo biti.

Pripravila: N. Š.

Preberi še: Ali je seks z neznanci res tako erotičen kot pravijo? ali pa Ljubezenska karma: Zakaj imajo nekateri (ne)srečo v ljubezni?

Priporočamo tudi: HOROSKOP: Preveri, kaj tvoje znamenje čaka za NOČ ČAROVNIC (seksi napoved za spogledljivke)