Preveri, kaj VZDEVEK, po katerem te kliče, razkriva o NJEM

In zakaj smo vsi tako obsedeni s temi (včasih totalno) neokusnimi, a kljub temu ljubkimi, vzdevki.

Preveri, kaj VZDEVEK, po katerem te kliče, razkriva o NJEM (foto: Profimedia) Profimedia
22. 4. 2019

Ko me nekdo pokliče z Niki ali Nikica, se po mojem telesu razleze tak prijeten, topel, domač občutek. In čeprav se mi zdi to luštno, sta ta dva vzdevka rezervirana le za tiste, ki so mi blizu – niti slučajno pa ne za nekega 25 let starejšega tipa, s katerim se le zelooo bežno poznava s fitnesa (#truestory 😂).

"Vzdevki odkrivajo osebnost osebe, kulturo družine, iz katere prihaja, in njihova čustva do osebe, ki jo kličejo po vzdevku," je za Cosmopolitan povedal psihoterapevt Toni Coleman.

No, družino in prijatelje na stran, kaj pa v resnici pomeni, če te oseba, za katero se zanimaš ali si z njo v razmerju kar naprej kliče miška ali princeska?

1. Bejba, seksi, mačka

Če te tvoj moški kliče bejba, mačka ali kaj podobnega, to o njem razkriva, da si mu zelo všeč in ga noro (fizično) privlačiš. Kot pravi Coleman, so ti vzdevki najpogosteje v uporabi v zgodnji fazi razmerja, saj je to čas, ko fizična privlačnost pretehta katerokoli drugo.

Ali z drugimi besedami – kot bi zapela Ariana Grande – "I see it, I like it, I want it, I got it."

via GIPHY

2. Srček, miška, muca, mucika, cukerček, ...

Te vzdevke najpogosteje povezujemo z "drugo fazo" razmerja. To je takrat, ko se začneta povezovati na globji ravni in drug pri drugem morda opažati tudi druge stvari, ki niso povezane s fizičnim izgledom. Želita si biti blizu, in to ne samo fizično.

In ko te nekdo, s katerim nisi v razmerju, pokliče s katerim izmed zgornjih vzdevkov, nakazujejo na to, da si jim všeč kot oseba in ne samo seksualni objekt.

via GIPHY

3. Stara

Ne boj se, če te pokliče stara, še ne pomeni, da si avtomatično v prijateljskem območju, četudi se ti kdaj zdi tako. A vendar moraš biti previdna.

"Stara je vzdevek, ki ga moški uporabi za žensko, ob kateri se počuti sproščeno in jo vidi kot eno izmed svojih kolegov," pravi Coleman. In medtem ko si seveda želiš, da se drug ob drugem počutita prijetno, lahko tak vzdevek nakazuje na to, do tebe ne goji romantičnih čustev.

No, ne sklepaj prehitro. Dandanes se stari in stara pogosto uporablja kot medmet, zato morda gre le za njegov način izražanja.

via GIPHY

4. Princeska

O, hej, Meghan! Tvoje tiare nikakor ne želimo spregledati, a bodi pozorna, če te nekdo kliče princeska. "Tovrstni vzdevki lahko namreč izražajo mnenje nekoga, da si zahtevna in razvajena," pravi Coleman.

Zato, ne glede na to, ali je vzdevek uporabljen laskalno ali sarkastično, poskrbi, da bodisi svojo tiaro nosiš s ponosom ali pa osebi, ki te tako kliče, poveš, naj se gre "slikat". No, pa tudi "prosim, ne kliči me več tako" prav tako deluje.

via GIPHY

5. Žena, ženica, draga, ljubica, ...

Če te tvoj dragi kliče po katerem od zgornjih vzdevkov, je to zelo verjetno zato, ker se ob tebi počuti sproščeno in prijetno.

S tem ti želi povedati, da si njegova. Iiiii! 😍

via GIPHY

6. Okrajšave, izpeljanke

Okrajšave izražajo naklonjenost, bližino in čustveno varnost, zaradi česar tvoje telo preplavi prijetna toplina (celo mravljinci), ko te nekdo pokliče z okrajšavo tvojega imena.

No, pomembno je tudi, kaj se skriva za tem oziroma s kakšnim tonom je izgovorjen. Je izgovorjen s prijaznim, sovražnim tonom ali sarkastično? Od tega je namreč odvisno, kakšen pomen nosi.

Kakšen vzdevek pa zate uporablja tvoj dragi? :)

Pripravila: N. Š.

Preberi še: Ima tvoj moški brado? Potem moraš o njej nujno vedeti TOLE!

Priporočamo tudi: Se ob njegovi bivši počutiš OGROŽENO? Preveri, ali imaš v resnici RAZLOG za to!