Kaj to, kako se objemaš, pove o tebi?

Različni tipi osebnosti se izražajo na različne načine. In en od teh načinov je tudi objem, ki lahko o tebi, kot osebi, marsikaj pove.

Kaj to, kako se objemaš, pove o tebi? (foto: Unsplash/Neonbrand) Unsplash/Neonbrand
9. 6. 2018

Ne boš verjela, ampak ljudje se objemamo na najmanj 12 načinov in vsak od njih pomeni nekaj drugega.

1. Zaščitnik

To je objem, pri katerem gre za občutek varnosti. Oseba, ki stoji zadaj, ovije svoje roke okoli pasu osebe odspredaj in ji nudi stabilnost ter prevzame zaščitniško vlogo.

Ta položaj kaže veliko mero zaupanja v razmerje in da je skrb za drugega zelo pomembna.

2. Božanje po hrbtu

Gre za objem, ki pomiri. Osebi druga drugo božata po hrbtu. S tem se opomnita, da jima ni vseeno. Pri tem položaju gre za odprtost in ranljivost. Je način, ki zagotovi udobje.

3. Počasni ples

Pri tem plesu pa seveda gre za romantičnost. Oseba svoje roke ovije okoli partnerjevega pasu, ta pa svoje okoli vratu prve osebe.

Položaj je tipičen pri mladih ali svežih ljubeznih. In če se še leta in leta tako objemata, to vsekakor pomeni, da romanca še živi.

4. Objem okoli ramen

Tukaj gre za dve osebi, ki sta resnično "partnerja v kriminalu". Gre za polovičen objem, pri katerem ena oseba položi svojo roko na ramena druge.

Značilen je za osebi, ki nista v romantičnem razmerju, sta pa kot "rit in srajca". Ko položiš roko na ramena svoje dobre prijateljice, si v trenutku povezana z njo – ne samo čustveno, ampak tudi fizično.

5. Oklep

Gre za močan objem, ki že meji na strah pred izpustitvijo. V tem položaju se osebi stisneta močno kolikor gre. Objem pomeni globoko zavezanost in da si osebi ne želita biti ločeni.

Gre za strah, da če boš to osebo izpustila, bo to pomenilo, da bo odšla – zato raje ostaneš tukaj, kjer si.

6. Trepljanje

Pri trepljanju gre za prijateljstvo in tovarištvo. Oseba s tem položajem nudi tolažbo drugi, a pri tem objemu ne gre za intimnost, romantičnost ali bližino, temveč za prijaznost, prijateljstvo.

7. Leteči objem

Je objem, pri katerem gre za strast in poželenje. Ena oseba drugo objame z nogami – bodisi med sedenjem ali v zraku.

Ne glede na to, ali imaš s to osebo bolj globoko povezavo ali ne, ta položaj razkriva, da med vama vlada konstantno fizično poželenje.

8. Objem od daleč (most)

Gre za objem, pri katerem si želita dve osebi obdržati razdaljo. Pri tem se objameta le z zgornjim delom telesa, spodnja dela pa sta narazen kolikor gre.

Ta položaj kaže nestrinjanje ali neprijetnost v razmerju. Z objemom pokažeta, da si v bistvu ne želita biti blizu.

9. Iz oči v oči

Objem, pri katerem gre za povezavo duš. Ne glede na to, kakšen položaj zavzameta pri tem objemu, je bistvo v očesnem kontaktu.

Gre za globoko ljubezen in osebno skrb. Vidiš lahko globoko v njegovo dušo in vajina povezava je močna, skoraj nemogoče jo je pretrgati.

10. Punčka iz cunj

Gre za objem, ki kaže na enostransko ljubezen v razmerju. Ena oseba drugo objame kolikor močno lahko, druga pa preprosto stoji (visi) – kot punčka iz cunj. Ta položaj kaže na neravnovesje v čustvih.

Ne glede na to, kako močno se ena oseba trudi, da bi se to razmerje obneslo, je to nemogoče brez, da bi ji druga to vrnila.

11. "Petka"

Ta neprijeten objem se zgodi, ko ljudje čutijo obvezo, da se morajo objeti, pa tega ne želijo. Objem namreč navadno zahteva veliko kontakta s sprednjim delom telesa in tisti, ki se "objemajo" na tak način, si tega kontakta ne želijo.

Če te nekdo tako "objame", tj. ti da petko, to lahko pomeni več stvari. Nekateri ljudje imajo raje stisk roke ali mahanje, zato se odločijo za "petko", ko so prisiljeni v objem.

12. Žepar

Žepar je objem, pri katerem gre za udobnost in sproščenost. Pri njem ena ali obe osebi imata roke v žepih drugega. Ta položaj kaže, kako sproščena drug z drugim. Za uspeh takšnega razmerja ni treba trdo delati in oba se zavedata, da je "to to".

Kako se pa objemaš ti? :)

Fotografije: Unsplash/Brooke Winters, Profimedia

Preberi še: TAKŠNI so bili medeni tedni v preteklosti!

Priporočamo tudi: Kaj v resnici pomeni, če (ko smo v resni zvezi) začnemo misliti na druge?