Kaj ti moški v resnici sporoča, ko te gleda direktno v oči?

Oči so najbolj zgovoren del telesa – razkrivajo vse tisto, česar ti drugače ne pove, zato njegovemu pogledu včasih lahko zaupaš celo bolj kot njegovim besedam. Preveri, kaj pomeni, če umika pogled, če gleda v tla ali če ti zre direktno v oči.

Kaj ti moški v resnici sporoča, ko te gleda direktno v oči? (foto: Profimedia) Profimedia
24. 1. 2017

 

Ti zre direktno v oči?

Pogled je najbolj neposreden in najhitrejši odsev naše zavesti, je prepričan Antoine Luzy. Torej ne bo presenečenje, če bo tipček, ki mu po žilah teče poželenje, nate prikoval svoj pogled.

Predstavljaj si tole situacijo: prideš na žur in na sebi začutiš oči nekega fanta. Tudi ko ga zagledaš, s pogledom še kar naprej raziskuje tvoj obraz in telo – v njem si zbudila pozornost in veliko zanimanje.

“Spontano pozornost vedno izzove kakšen vtis ali čustvo, in zato smo še naprej pozorni, saj nas zanima, kako se bo stvar razvila,” meni Luzy.

Če le ima ta fant kaj v hlačah, bo pristopil do tebe in se ti predstavil. Ker si mu všeč, bo naredil vse, da bo čas, ko te bo lahko opazoval, čim daljši.

Tudi tvoj fant lahko poželenje izrazi z globokim pogledom. Če pa pri tem še malo pripre oči, bodo vajine obleke kmalu ležale po tleh.

Mu pogled uhaja v tla?

Kaj naredi otrok, ko mu je nerodno? Pogleda v tla, enako kot tvoj dragi, ko izreče besedico na L.

Če takoj za tem pogled spet dvigne in se ti zazre v oči, verjemi, da misli resno, ko pravi, da te ima rad.

“V gibanju oči in vek prepoznavamo človekove strasti in duševne nagibe, izraz čustev, ki se kaže na obrazu, dopolnjujejo še ustnice. Toda vedno in predvsem oči so tiste, ki z močjo pogleda dajejo zaslutiti globino in jakost teh čustev,” v svoji knjigi z naslovom V tvojem pogledu je skrita moč piše francoski psiholog Antoine Luzy.

Strokovnjaki za govorico telesa ugotavljajo, da je med izražanjem vseh čustev (tudi negativnih, recimo jeze) možen pogled navzdol, domnevajo pa celo, da ga levičarji usmerijo v levo, desničarji pa v desno stran. Če to opaziš pri svojem moškem, vendar se ti ne zaupa, ga previdno povprašaj, kaj se dogaja.

Se izogiba očesnemu kontaktu?

Pospešeno mežikanje, beganje z očmi ali celo izogibanje pogledu v oči sogovornika so po mnenju Youngove le nekateri izmed mnogo znakov, ki kažejo na neodkritega človeka.

Izdajalska znamenja je še toliko laže opaziti, ker se lažnivec ukvarja predvsem s tem, kar tvezi, ne pa tudi s tem, kar hkrati počne z obrazom in telesom.”

Ne skrbi, če tvoj frajer na primer nosi leče in zaradi tega tudi sicer pogosto mežika ali pa ima utrujene oči.

Pozorna pa postani takrat, ko ti bo razlagal o poslovnem sestanku s sodelavko in bo na tvoje vprašanje, ali sta šla na pijačo, odgovoril:

“Seveda ne,” pri tem pa umaknil pogled ali zaprl oči. To bo naredil zato, ker mu njegova vest ne dovoli, da bi se ti zlagal v obraz.

Kaj pa če mršči čelo?

Dobršen del moških ne bo nikoli priznal, da stvari ne gredo v smer, ki so si jo zamislili, da so vzemirjeni ali nesrečni.

“Kadar moramo o čem dobro premisliti in se hitro odločiti, pogosto namrščimo čelo, da se vzdolž njega zarišejo globoke, vzporedne gube. Enako se zgodi, kadar smo zaskrbljeni ali nas kaj teži, le da v tem primeru čelo ostane nagubano mnogo dlje,” razlaga Lailan Young v priročniku Govorica obraza.

Če opaziš dvignjene obrvi in gube, ki se razpotegnejo čez njegovo čelo ter se tam tudi zasidrajo, si lahko skoraj prepričana, da nekaj ni v redu.

Ga morijo službene zadeve, vajin odnos ali kaj čisto tretjega?

Možno pa je tudi, da tvoj fant o čem napeto premišljuje, in zato guba čelo – si ga spomnila na vajino obletnico, on pa je že dogovorjen s kolegi? Verjetno razmišlja, kako se bo najbolj elegantno izmotal. :)

Po predlogi Molly Triffin prevedla in priredila: Nuša Oblak

Preberi še: Moški pravijo, da je TO tisto, kar mora imeti ženska, ki jo bodo večno ljubili! ali pa reši NAGRADNI kviz 50 odtenkov teme - Koliko Ane je v tebi? in se poteguj za fantastične nagrade!