Kaj resnično pomeni ljubiti?

Kaj pomeni ljubiti nekoga? Kaj resnično pomeni, ko nekomu rečeš 'ljubim te'? Ali to res pomeni popolnoma se predati in ponuditi vse - svoje misli, svoj čas, srce, telo in svoje življenje?

Kaj resnično pomeni ljubiti? (foto: Profimedia) Profimedia
10. 5. 2017

1. Ljubiti pomeni reči 'oprosti'

Ko vidiš, da si prizadela ljubljeno osebo, tudi, če to ni bil tvoj namen, se opraviči. Oprosti pomeni, da občutiš bolečino drugega in pomeni, da se boš potrudila, da tega ne boš več ponovila. Brez jeze, zamere ali ponosa. Pravi 'oprosti' pride z iskreno ponižnostjo in pravo ljubeznijo.

2. Ljubiti pomeni razumeti

Ne pomeni se brezpogojno strinjati, ampak poslušati in slišati mnenja drugega ter videti svet skozi oči ljubljenega. Odgovoriti na prijazen in pozoren način, tudi če se kdaj ne strinjaš z njim. 

3. Ljubiti pomeni misliti na svojo ljubljeno osebo in misliti nase

Včasih bolj nanjo, včasih bolj nase, ampak pomembno je, da vzdržuješ pravo ravnovesje. Ljubezen pomeni, da nisi egoistična, hkrati pa tudi, da se ne vrti vse okrog tvoje ljubezni. 

4. Ljubiti pomeni predati se telesno

Izkaži ljubezen s svojim telesom, z dotikom, poljubom, nežnostjo. Predati se s telesom je lahko ene vrste zaobljuba, da si tukaj, ob svojemu partnerju in da si ga želiš. 

5. Ljubiti pomeni poglobiti se vase

Nihče ni popoln, nihče nima vedno prav in ljubezen do drugega lahko to še bolj osvetli v pozitivni smeri, da se poglobiš vase, kako lahko rasteš kot oseba. 

6. Ljubiti pomeni verjeti vase

Ljubiti pomeni, da verjameš vase, v svojo moč in spoštuješ svoje srce. Pomeni, da verjameš v svoje prepričanje, v svoje potrebe, da veš, da si vredna, ljubezniva in si zaslužiš prijaznost. 

7. Ljubiti pomeni biti iskren

Iskren do tega, kaj čutiš in zakaj. Iskren do sebe in do svojega partnerja s svojimi čustvi, razmišljanjem, da oba vesta, pri čem sta. 

8. Ljubiti pomeni boriti se

Verjeti, da si lahko boljši in boriti se z demoni iz preteklosti, ki jejo našo ljubezen. Najti pot in način, ko se nič ne zdi nemogoče. Niti to, da pustiš preteklost za sabo in se naučiš, kaj je šlo narobe v preteklosti in se boriš za to, da bo tokrat drugače.

Priredila: Tjaša Kokalj Jerala
Vir: Elephant Journal

PREBERI ŠE: To so alarmantni znaki, da si ne zaupata (+ nasvet za trdnejšo zvezo) in Nuša Lesar (Zvezde plešejo) ni več samska! Poglej, kdo je njen novi fant

Priporočamo tudi: Poroči se z moškim, ki ve, kaj pomeni močno ljubiti