Kaj o moškem razkriva njegov najljubši SEKS položaj?

16. 2. 2021
Kaj o moškem razkriva njegov najljubši SEKS položaj? (foto: Profimedia)
Profimedia

Morda zveni noro, toda najljubši intimni položaj tvojega dragega razkriva marsikaj o njem in tudi o njegovih načrtih za vajino prihodnost. 

Po nekaj mesecih (včasih že po nekaj tednih) valjanja po postelji si že lahko izoblikujete jasno sliko o najljubših seksualnih položajih svojega ljubimca. Denimo, da mu je najbolj všeč pasji položaj. Kaj bi lahko sklepale iz tega? V prvi sapi bi verjetno rekle, da sodi med tipe, ki jim je vznemirljivejši pogled na zadnjico kot na prsi. Možno. A to še zdaleč ni vse!

Njegov priljubljeni položaj, ki se ga nikoli ne naveliča, je kot razpoznavni ključ. Odkriva vam vire njegove motivacije, značajske poteze in celo smer, v katero bo vodil vajino razmerje. Izvedele boste lahko, ali sodi med vrsto moških, s katerim greste lahko izbirat zavese za vajino bodočo dnevno sobo, ali pa je morda pustolovske narave in je pristaš spogledovanja na kratek rok, tip osvajalca čarobnega videza, ob katerem je največji dobitek, ki se ga lahko ženska nadeja, zavist prijateljic.

Ponujamo vam, da odkrijete, kam se ziblje vaš romantični čolniček. Morda trdno stojite na prekooceanki. Do trditev, ki smo jih zbrali na teh straneh, so prišli seksološki strokovnjaki, namen analize pa ni le odkrivanje značilnosti vašega partnerja. Ponujamo tudi možnosti, da v njegovi najljubši erotični igri z nekaj dodatki povečate lastne užitke in poskrbite, da bo njegov priljubljeni položaj postal – če že ni – ljub tudi vam.

1. Če mu je najljubši misionarski položaj ...

Kaj pove o njem?

Prastarega in vedno zanesljivega misionarskega položaja se drži negativni sloves, češ da je brez domišljije. Morda je res, vendar ima hkrati zelo visoke orgazmične zmožnosti, ki jih ne gre zavreči. Prav tako ne velja prezreti fantov, ki jim je ta položaj alfa in omega ljubezenskih stikov. Lega moškega in ženske je pri ‘misionarju’ namreč zelo intimna. S kožo se dotikata od ramen do bokov, tesno sta stisnjena drug k drugemu, telesi pa se uglašeno gibljeta.

Ljubimec, ki je raje zgoraj, odkriva tradicionalistično dušo. Misli, da je moški tisti, ki osvaja in zapeljuje, kar v prenesenem smislu pomeni, da bo naredil vse potrebno, da vas osreči in zaščiti. Torej gre za zaščitniški tip moškega, ki ravna metodično, in bi mu lahko obesili nalepko načrtovalec prihodnosti. Resda mu manjka nekaj ustvarjalnosti, a ta primanjkljaj uspešno nadomešča s skrbjo za partnerico, ki ji ponuja brezmejen občutek varnosti.

Misionarski položaj ima poleg izjemne intimnosti dotikov še eno lepo čednost, in sicer raznovrstne možnosti dogajanja. Ljubimca se lahko gledata, moškemu so za ljubkovanje na voljo njene prsi, izbranki lahko dvigne roki čez glavo, lahko se poljubljata … Izjemno dragocena razsežnost ‘misionarca’ pa je še v preprostosti položaja, ki veča okretnost obeh in omogoča kontrolo njegovega orgazma. Če se namreč preveč ogrejeta in grozi izbruh, moški z lahkoto upočasni ritem, umiri napetost in prepreči, da bi mu prehitro prišlo.

Kako lahko iz njemu najljubše poze kar največ izvlečete zase?

Ena od skrivnih poti, da si povečate užitek, je, da spremenite kot penetracije, ki vam bo ob njegovih sunkih hkrati omogočal draženje ščegetavčka. Lahko mu namignete, naj vam dvigne nogi na svoja ramena, ali pa to naredite same. V takšnem položaju boste imele dvignjene boke in mu boste istočasno omogočile lažji dostop do točke G.

Druga pot, ki jo priporočamo, je, da skrčite kolena in jih dvignete do svojih ramen. Zvite v klobčiču boste imele možnost za drugačno občutenje, še posebej, če se bo on oprl na vaša kolena in jih bo ob sunkih penisa v vagino rahlo potisnil navzdol. Lahko preizkusite tudi Bojanin nasvet. “Fant mi dvigne boke in z rokama rahlo razpre ritnici. Zveni nekoliko čudno, toda ta malenkost moje čutenje podvoji ali celo potroji,” je zatrdila 28-letna Škofjeločanka.

Strokovnjaki so se ob takšnem predlogu hudomušno nasmehnili in kot iz topa izstrelili znanstveno razlago. Vzrok za povečan čutni užitek je v draženju forniksa, to je predela za materničnim vratom. Ko je ženska vzburjena, se maternični vrat že po naravi rahlo vzdigne, da se prilagodi penisu, za ‘nagrado’ pa se ob tem razkrije običajno skrita vroča točka na obodu maternične votline.

Če dvignete boke do kota 75 stopinj (ali vam pri tem pomaga partner ali si pomagate z blazinami, s katerimi podložite svojo zadnjico, je popolnoma vseeno), bo penisu dražljiva točka dostopna, zadetek v črno pa vam bo odprl vrata v nove širine čutenja. Preplavil vas bo ščemeč in dražljiv orgazmični val.

Še eden od načinov, da obogatite misionarski položaj in ga z zdolgočasenega ‘Uh, že spet,’ spremenite v zaželenega ‘Oh, še enkrat!’, je tehnika koitalne uskladitve. Klasični misionarski položaj spremenite v le nekaj podrobnostih. Ko partner prekrije vaše telo s svojim, naj se namesti nekoliko višje, kot običajno, svojo težo pa naj enakomerno porazdeli. S polovico teže lahko pritisne na vaš prsni koš, drugo polovico naj prenese na rob postelje, kamor se lahko udobno opre.

Ve ga objemite z nogama, in sicer tako, da boste imele kolena v višini spodnjega dela njegovega trebuha. Gibanje vašega pelvičnega dela ob njegovih vzdignjenih dimljah bo omogočalo nenehen stik med ščegetavčkom in korenom penisa.

2. Če mu je najljubši položaj z žensko zgoraj ...

Kaj pove o njem?

Moški, ki vzpodbuja žensko, da prevzame krmilo intimnega dogajanja v svoje roke, rad prepušča kontrolo partnerkam in uživa v njihovi seksualni vnemi. Tip takšnega moškega je samozavesten, intimni odnos razume kot enakovredno partnerstvo. Istočasno teži k temu, da je čim lepše obema. Omenjeni položaj mu je pri srcu tudi zato, ker mu omogoča neomejen razgled na vaše telo in gibanje, kar ga neizmerno vzburja.

Resda je v tem primeru vse delo na vaših ramah, kar lahko vzbuja vtis, da imate opravka s težko lenobo, toda poklon, kot je: “Draga, neverjetno čudovita si!” odtehta vse pomisleke. “Nepojmljivo krasno je, ko ležim na hrbtu, ko lahko gledam njene prsi, opazujem njeno gibanje in se zavedam, da je vse v njenih rokah, saj se lahko ustavi, kadar to želi. To me neverjetno vzburja in budi mojo domišljijo za nadaljevanje,” je prednosti tega položaja strnil 30-letni Janez iz Trebnjega.

Kako lahko iz njemu najljubše poze kar največ izvlečete zase?

Poza z žensko zgoraj ponuja nežnejšemu spolu izjemno veliko. Ko vodite igro, imate popoln nadzor nad dogajanjem, kar daje vašemu libidu neskončne možnosti. Določate lahko globino penetracije in ritem sunkov, s čimer si priskrbite natančno takšno stimulacijo, kot si jo želite. Če vam to ni dovolj in hočete še več, boste v tem položaju brez težav poskrbele tudi za klitoralno draženje, pri čemer vam bo partner zlahka pomagal.

V morju možnosti verjetno ne potrebujete dodatnih namigov, zato bo morda bolj dobrodošel nasvet za nekatere bolj sramežljive ženske. V primeru, da sodite med tiste, ki se počutijo neprijetno, ko so razkrite očem kot na velikem kinematografskem platnu, in vas misel, da ste popolnoma izpostavljene v svoji seksualni ekstazi, spravlja ob pamet, se lahko sklonite navzdol in se delno zakrijete. Ali pa se preprosto obrnete v nasprotno smer ter mu pokažete hrbet.

Med številnimi zanimivimi izkušnjami iz postelj naših bralk smo izbrali zanimiv predlog 21-letne Anice iz Vinice. “Obožujem, ko me v tem položaju zgrabi za gležnje. Spreleti me prijetno mravljinčasto valovanje, ki se od stopal dviga po nogah navzgor. Prisegla bi, da se istočasno v mojih žilah poveča pretok krvi, ki jo čutim od nog do genitalij. Zdi se mi strašno nagajivo in ko sem razmišljala, odkod takšni čuti, sem se domislila, da je stisk gležnjev podoben nežnim ljubezenskim vezem. Le da ne potrebuješ nikakršnih pasov in trakov.”

3. Če mu je najljubši stoječi položaj ...

Kaj pove o njem?

Zaradi neudobnosti je ljubljenje v stoje manj pogosto, zato je dovolj že, da si vaš partner ta položaj izbira redno, pa mu ga lahko pripišete kot najbolj priljubljenega. Nagnjenost k pokončni intimni pozi je kot odprta knjiga – vaš izbranec je nor na spontano igro. Predaja se ji iz veselja in z vsem srcem, razganja ga strast, ki se ji po pustolovsko prepušča. Njegovo vodilo je takoj in tukaj! Ni mu mar za okolico. Ko ga zagrabi želja, se ji je pripravljen takoj prepustiti, pa četudi sta s prijatelji na pikniku in se lahko od družbe umakneta le iz vidnega, ne pa tudi iz slišnega polja.

Zgodi se lahko tudi pred vhodnimi vrati, saj ne bo zmogel niti tistih nekaj korakov do postelje. Strokovnjaki pravijo, da so tipi teh moških izjemno pogumni in seksualno radovedni, pripravljeni na vsakršne novosti, zato bo vaše seksualno življenje s tovrstnim partnerjem še najbolj podobno divje nori in z adrenalinom nabiti vožnji na vlaku smrti v zabaviščnem parku.

Zveni tako privlačno, da nobena pametna ženska ne bi niti pomislila na zavrnitev. Toda ta ‘pogodba’ ima na dnu tudi droben tisk. Z enako silovitostjo, kot vas bo pritisnil ob zid in vama pričaral nepozabno intimno doživetje, se bo upiral trajnejšemu razmerju. Bolj je podoben ‘čebelici’, ki pridno nabira med in leta s cveta na cvet, žal pa po razmeroma kratkem času ne najde več domačega panja. Če vas mika resna zveza, ne upajte preveč, na kratke roke pa vam z njim zanesljivo ne bo dolgočasno.

Kako lahko iz njemu najljubše poze kar največ izvlečete zase?

Stoječi položaj omogoča moškemu obvladovanje erekcije, zato si lahko obetate z naslado nabito razposajeno veseljačenje. Žal lahko zagnanost pokvari skrb za ravnotežje, kajti stanje na eni nogi terja od žensk precej spretnosti. Zato vam toplo priporočamo, da ga ‘naskočite’ in ga z nogama objamete, ali pa si poiščita trdno podlago, na katero boste lahko sedle.

Kuhinja je zelo primerna, uporabni pa sta zlasti miza ali delovna površina nad kuhinjsko omarico. Morda tudi pomivalni stroj. “Enega svojih najboljših orgazmov sem doživela po kosilu, ko me je Marko nenadoma zgrabil, dvignil in posedel na kuhinjski pult,” je opisala 25-letna Mirela iz Rižane. “Ker mi ni bilo treba skrbeti za statiko, sem se lahko osredotočila izključno na vrtenje svojih bokov.” Še droben nasvet. Če bi morebiti imele težave z orgazmom, stiskajte mišice kot pri Keglovih vajah.

4. Če mu je najljubši položaj sede z licem proti licu ...

Kaj pove o njem?

Gre za moškega, ki vas bo pomenljivo priklenil s pogledom, ki bo z vami ujel dih in ki bo ustvaril nevidno povezavo med vajinima dušama. V postelji in v medsebojnem razmerju. Tak moški je ustvarjalen, zagnan in izjemno globok. Naj vas pri njem ne preseneti, da vam bo pripravljen do štirih zjutraj brati poezijo, da bo nared v praksi preizkusiti tantrična načela, ali da vam bo do jutra pripovedoval o svojih čustvih. Čustev se namreč ne sramuje, nasprotno, z vami si želi vzpostaviti tesne, prepletajoče se vezi. Zato se pripravite na dolge, strasti polne ljubezenske noči.

Kako lahko iz njemu najljubše poze kar največ izvlečete zase?

Predlagajte mu, da sede na rob postelje in se z nogama trdno zasidra na podlago. Sedite mu v naročje in upognite hrbet nazaj, tako da se boste z rokama lahko oprle na njegove gležnje. Vaš telovadni most bo sprožil presenetljiv učinek: kri bo namreč zdrvela v vašo visečo glavo, zaradi česar bo vaš vrhunec intenzivnejši.

Če vam ta položaj morebiti povzroča vrtoglavico, izberite blažjo različico. Namesto, da usločite hrbet, spremenite gibanje in si privoščite klitoralno draženje z gibanjem naprej-nazaj. Ali pa po nasvetu 25-letne Sergeje iz Tržiča krožite. “S kroženjem bokov poskrbim, da so na udaru tisti hip najbolj občutljive točke. Ko mi ob tem še ljubkuje hrbet in zadnjico, me poljublja po vratu in prsih, se mi dobesedno trga.”

5. Če mu je najljubši pasji položaj ...

Kaj pove o njem?

Vaš partner je divji ljubimec, pripravljen na raziskovanje nagajive, velikokrat zanikane strani ljubljenja. V njem kraljuje prvinska, včasih že živalska narava, ki se najbolj kaže v globoki penetraciji. “Pasji položaj je čvrst in zabaven, ponuja lep razgled, poleg tega pa me osupljivo vzburja, ko jo lahko močno zagrabim za boke,” se je oglasil 23-letni Bogdan iz Krškega.

Verjetno res, kajti moški, ki radi seksajo v pasjem položaju, so po naravi neodvisni in radi nadzorujejo svoje užitke. Hkrati postavijo pregrado med seboj in partnerko in skoraj nikoli ne govorijo o čustvih. Če vam uspe podreti zid med vama, vam bo zvest kot kuža in mu boste lahko brezmejno zaupale.

Kako lahko iz njemu najljubše poze kar največ izvlečete zase?

Predstavljajte si, da ste voajerka (oseba, ki uživa v gledanju spolnih iger drugih) in si med ljubljenjem v pasjem položaju oglejte dogajanje v zrcalu. “Ko opazujem njegovo gibanje v ogledalu, se mi zdi, kot da si ogledujem lasten pornografski film. Neverjetno dražljivo je,” je bila vzhičena 25-letna Celjanka Marija.

Razen vidne stimulacije lahko iz pasjega položaja potegnete še eno prednost. Prsni koš spustite čim nižje, zadnjico pa malo privzdignite in partnerju boste omogočile, da bo kot potapljač dosegel neslutene globine. V vaše zadovoljstvo, se razume. In še zadnji nasvet. Lahko tudi stojite in se z zgornjim delom telesa nagnete čez posteljo ali morebiti mizo. Partner naj se postavi za vami in vam privzdigne noge ter jih prisloni na svoje boke. Na tak način njegov penis ne bo mogel zgrešiti vaše točke G.

Andreja Gorišek

Preveri še: 10 očitnih znakov, ki kažejo, da ni pravi zate

Pa tudi: Top načini, kako se izkopljeta iz ujetosti v rutinski seks