"Moja prijateljica se je zaljubila v mojega fanta - in da je situacija še slabša, zdaj ..." (zgodba bralke)

Kaj narediti, če se tvoja 'prijateljica' zaljubi v tvojega fanta?

"Moja prijateljica se je zaljubila v mojega fanta - in da je situacija še slabša, zdaj ..." (zgodba bralke) (foto: Profimedia) Profimedia
13. 12. 2020

Na Cosmopolitanov forum se je pred časom za pomoč obrnila bralka, ki je prepričana, da se je njena prijateljica zaljubila v njenega fanta.

"Moja situacija je takšna: imela sem kolegico iz šolskih klopi, ki sem jo spoznala s svojim fantom in smo se skupaj družili. Nato sem čez nekaj časa opazila, da skuša ves čas biti v njegovi bližini in mu namenja 'tiste poglede'.

Sicer sem jo sama lepo odslovila, a z mojim fantom je vseeno ostala v stikih. Ves čas mu je pisala, celo dobivala sta se na pijačah. Vse za mojim hrbtom, se razume.

Sedaj pa je šla celo delati v isto podjetje, kjer dela on, in ga menda še zmeraj sprašuje, če bo imel za njo kaj časa. Mislim ... Res ne vem več, kaj naj si mislim. Menim, da sta tako ali tako oba kriva.

Ko sem opazila, da ji je všeč, sem postala sumnjičava, zato sem mu pregledala mobitel (zelo grdo, vem, drugače to ni v moji navadi, ampak se je splačalo) in videla njena sporočila: da komaj čaka, da ga vidi, če se bosta še danes kaj videla, da ga pogreša in seveda mu je na koncu zmeraj poslala 'lubčke'.

Njegova sporočila pa niso bila takšna, saj je znal napisati, da nima časa, da je zmenjen z mano, naj se ukvarja s svojim življenjem. V nobenem sporočilu, ki sem jih pregledala, ji ni poslal 'lubčka' (vsaj nekaj :)).

Že večkrat sem se z njim pogovorila in mi je vedno zatrdil, da jo ignorira in da ji več ne odpisuje ter da me ne bi nikoli zamenjal.

Nazadnje pa mi je vendarle priznal, da ga ona v službi še vsake toliko časa vpraša, če bo imel kaj časa za pijačo. Ne vem več, kako naj ji dopovem, naj naju pusti pri miru.

Njemu zaupam, kolikor pač moškemu lahko. :) A tega nekako ne morem pustiti pri miru, saj je konec koncev prišla na isto firmo in imam občutek, da bo zdaj raje delala kot hodila na faks. To me preprosto žuli.

Sicer nikoli nisva imela kakšnih problemov in sva tudi že zelo veliko čez dala. Jaz mu drugače ničesar ne prepovedujem, kadarkoli lahko gre na pijačo ali pa klepet, karkoli.

A tukaj me zmoti to, da ni bil iskren. Zakaj je moral vse skrivati???

Naj povem še tole: njegov odgovor na to, zakaj je hodil z njo na pijače, je, da ga je klicala, ker nima nikogar drugega (ne prijateljic in ne prijateljev) in se mu je smilila.

Rekla se mu, da se mi ne sanja, kako lahko pada na takšne neumne 'fore'. Sicer ima menda res malo prijateljic, a zdaj je očitno, zakaj. In takšni izgovori mi gredo na živce.

Skupaj sva malo več kot 4 leta. Kot sem že rekla, ga drugače ne nadziram, samo takrat sem mu pregledala sporočila in je bilo to to (poznam tudi veliko hujše primere).

Problem je tudi v tem, da se njena in njegova različica zgodbe razlikujeta.

Ona trdi, da je tudi on njej pošiljal takšne znake, kot da bosta skupaj, in da je ona imela upanje. Poleg tega je rekla, da sta se poljubljala, a on je rekel, da ga je ona enkrat poljubila, ko je šla ven iz avta. Komu naj zdaj verjamem? Malo težko mi je vse skupaj gledati in biti mirna."

Kaj bi naši bralki v tem primeru svetovala ti?

Avtorica: anonimna bralka

Besedilo je delno slovnično popravljeno, vsebinsko ostaja enako.

Preberi še: TI znaki kažejo, da je tvoj partner PRAVKAR seksal (in to NE s tabo!)

Priporočamo tudi: Bodi dekle, kakršno bi si želeli imeti vsi njegovi prijatelji (TO naredi)