Kaj je to vseobsegajoča, totalna LJUBEZEN? Si jo že doživela?

Bi se branila ljubezni, v kateri je vse, predvsem pa na tone kemije? Takšna ljubezen ni nemogoča in tudi ne rezervirana za film, a da bi se obdržala, je nujen en predpogoj: prava zmes strasti in zaupanja. Ja, to dvoje je ključno, vse drugo (velikost košarice, bicepsov in talent za petje) pa zgolj obrobno.

Kaj je to vseobsegajoča, totalna LJUBEZEN? Si jo že doživela? (foto: Profimedia) Profimedia
12. 7. 2018

Mogoče si že izkusila to vseobsegajočo, totalno ljubezen ... vsaj v določenem obdobju življenja. Kamorkoli sta ti in tvoj fant šla – v trgovino, na tržnico ali v lokal na čaj –, povsod se ti je zdelo, da sta edina človeka na svetu.

Občutek, da se je Zemlja nehala vrteti in da se je čas ustavil, da bi vidva lahko dlje uživala v trenutku, je bil tako resničen.

To je bila popolna mešanica strasti, intime in predanosti. Vidva sta bila – eno. Bila sta kot najboljša prijatelja, ki drug z drugega ne moreta umakniti pogleda in rok. In če je neko čustvo tako močno, ni presenetljivo, da je hkrati tudi redko in – minljivo.

Težko je namreč dolgo časa zdržati na visokih obratih, medtem ko se svet giblje v počasnejšem ritmu. A to vseeno ne pomeni, da popolna ljubezen ni možna.

To niti slučajno ne pomeni, da vajine ljubezni ne moreš spraviti na najvišjo možno raven in jo z nekaj modrosti tam zgoraj tudi obdržati.

Začne se s strastjo

Brez dvoma se vse velike ljubezni začnejo kot velika strast. V trenutku, ko si ga prvič videla, ti je med stegni skoraj zagorelo. In če se lahko ljubezen razvije tudi s časom oziroma nastane iz prijateljstva, je to za strast dokaj neverjetno. Če strasti ni, je pač ni in jo je tudi izredno težko začarati.

Strokovnjaki trdijo, da vsa ta velika strast niti slučajno ni produkt tvoje bolne domišljije, ampak se dogaja zelo zares.

Zakaj, je pa že drugo vprašanje. Na delu je namreč narava, ki hoče svojo pot in vaju bi rada čim prej spravila skupaj, da bi si zagotovila nadaljevanje vrste. Kakorkoli pa samo velika strast ne zadostuje, da bi se iz zaljubljenosti razvila velika ljubezen. Ja, kar zapleteno je ...

Ta koktajl spolnih hormonov, ki te preplavi ob srečanju s princem, po nekaj mesecih vsaj malo popusti, zato je zelo pomembno, da je zadaj še kaj oprijemljivejšega, kar bo vajino strast nenehno obnavljalo.

Strokovnjaki so si edini v tem, da so potrebni vsaj trije meseci, da se iz zatrapanosti razvije ljubezen. In še natančneje: prvi mesec je poln strasti, v drugem mesecu v partnerju opaziš še druge vrline brez trdih bicepsov in drugih trdih reči, v tretjem mesecu pa začenjaš čutiti močnejšo čustveno vez.

Če si v drugem mesecu med vama zaslutila kakršnekoli podobnosti glede zanimanj, prepričanj in vrednot, sta – če med vama obenem prasketa kot za stavo – na dobri poti do velike ljubezni.

Od vsega najbolj pomembna pa sta zaupanje in spoštovanje: če ju ni, ne bosta nikoli začutila tiste popolne intime, ki je obvezen del popolne ljubezni. Bodi pozorna na to, ali vaju vajine vrednote vodijo skupaj ali vaju morda razdvajajo in vaju drži skupaj zgolj kemija.

Ta se bo, če nista zares zaveznika, kmalu iztrošila, a se ti v tem primeru ni treba preveč sekirati: bo že prišel mimo kdo drug ...

Zakaj je velika ljubezen lahko tako eksplozivna

Nekaterim zaljubljencem preprosto ne uspe, ker niso pripravljeni sklepati kompromisov. Na žalost je tako, da je energija, ki napaja veliko strast, prav tista ista, ki je sposobna zanetiti tudi velike prepire.

Partnerja vesta, da je med njima nekaj velikega in pomembnega in ravno zato nista pripravljena na popuščanje. Kot da za njiju ne bi bilo nič dovolj dobro.

Že cel dan ti ni rekel, da te ljubi? Takoj se počutiš neljubljeno, saj se to med vama vendar ne bi smelo zgoditi! Do partnerja, do katerega veliko čutiš, imaš še veliko višje zahteve in pričakovanja kot do partnerja, ki ni ravno tvoja duša dvojčica.

A vendar ne gre velikih prepirov vedno mešati z veliko ljubeznijo – včasih ti energija določenega partnerja ne ustreza in tako v taki zvezi posledično oba trpita.

V vsakem primeru si v zvezi s prepirljivcem zastavi nekaj 'kontrolnih' vprašanj: si želim njegove otroke, bi rada, da bi me zaprosil za roko, si lahko zamislim, kako se skupaj postarava? Odgovori bodo najbrž presenetili še tebe samo.

In zdaj zavihaj rokave ...

Kot rečeno: močna čustva je težje vzdrževati kot povprečna, zato z njimi ravnaj pametno. Če zadnje čase s tvojim princem večino časa preživita v trenirki in čipsom v rokah, medtem ko je na TV vajina najljubša oddaja, sta v težavah.

Razvlečena trenirka in dolgočasje nanj delujeta kot ogromna prha. Ravno tako lahko veliko strast pogasi zmeda v vlogah.

Si iz zaljubljene punce postala gospodovalna baba, ki bi iz njega rada naredila postreščka? Se je za to 'delovno mesto' javil sam? Dobro ni ne eno ne drugo! Primer: če si ga poslala v trgovino po papir za zavijanje daril, pa ti je ustregel, ker je imel ravno čas in te je  ob povratku domov našeškal z rolico, je vse v redu.

A če se je za to, da bi ti ustregel, moral odtrgati od dela ali celo svoje moške družbe, ob njegovi vrnitvi iz trgovine pa si se zmrdovala nad vzorcem (in ga obenem pričakala v razvlečeni trenirki), je prihodnost vajine velike ljubezni pod velikim vprašajem.

Da se ne bi zgodilo najhujše, poskusi z dvema strategijama. Kot prvič fantu vsak dan pokaži, da si nanj popolnoma nora in da bi bila za to, da bi med vama trajalo, pripravljena storiti čisto vse.

Ni treba, da gre za velike, dramatične geste, teh pravzaprav noče, a je razlika med tem, da te zjutraj odkatapultira iz postelje, ne da bi ga pogledala v oči in z roko pretipala njegovo telo, ter tem, da se na njegovi nočni omarici znajde kava, pod njo pa listek, da komaj čakaš večerno crkljanje.

Edino pomembno je, da se ne ponavljaš: danes mu pošlji lep SMS, jutri mu kupi drobno darilce, pojutrišnjem mu povej, da si nora na vonj njegovega parfuma ...

... in krilce

Eno je ohranjanje moči čustvene vezi med vama, a ne pozabi tudi na seksualno: če ga ne boš presenečala tudi v tem smislu, se bosta slej ko prej drug drugega naveličala.

Kaj te stane, da ga med kuhanjem kosila zagrabiš za njegovo orodje? In če bi med sprehajanjem po mestu zatlačila roko v njegov zadnji žep in ga nekajkrat močno stisnila?

Spolno poželenje je še bolj krhko kot čustva, zato bodi zares dosledna. In ne nazadnje, pogovarjajta se o pomembnih stvareh, vajinih ciljih in željah.

Ni treba, da so to tvoji dolgi razvlečeni monologi, med katerimi skoraj zaspi – pomembno je, da si z njim iskrena in mu vedno naravnost poveš, kaj imaš v mislih. In nato daj vse od sebe, ker je v življenju lepše dajati kot prejemati.

Priredila: Alja Maček
Fotografije: profimedia

Preberi še: Moške najbolj moti, če je ženska TAKŠNA in 11 čudaških stvari, ki jih počnejo VSI pari, ki so že dolgo v razmerju

Priporočamo tudi: Lada Bizovičarja smo poklicali, ali bo res postal očka - TO je njegov odgovor!